Cristian Frumuz, antrenor LPS - FC Botoşani: `La condiţiile existente, rezultatele sunt extraordinare`

Cristian Frumuz, antrenor LPS - FC Botoşani: `La condiţiile existente, rezultatele sunt extraordinare`

Deşi se vorbeşte foarte mult de copii şi juniori, de făcut se face prea puţin şi de aceea nici rezultatele nu pot fi la nivelul aşteptărilor. Antrenorii de la grupele de juniori susţin că cea mai mare problemă o reprezint

Din punct de vedere al copiilor, baza de selecţie a crescut sau a scăzut în ultima perioadă?

În ceea ce priveşte baza de selecţie, aceasta a scăzut, pentru că au apărut cluburi private, cum ar fi Dante, Unirea Tricolor. În plus mai există şi Clubul Sportiv Şcolar şi suntem patru cluburi pe acelaşi număr de copii.

Mai există motivaţie pentru a practica fotbalul?

Motivaţia ar fi promovarea la echipa de divizia B.

Ce ar trebui făcut ca într-adevăr să avem un centru de copii şi juniori?

Colegul meu Tibi Honciuc se zbate extraordinar, dar în momentul în care va avea posibilitatea unui buget separat pentru copii şi juniori, atunci se vor vedea cu adevărat rezultatele.   

 Care ar fi bugetul necesar pentru un astfel de centru?

Cum suntem organizaţi noi, cu juniori A şi B ce joacă în campionatul republican, cu juniori A1 şi B1 care au campionat nivel local, plus C şi D care au etapă zonală, eu consideră că în cazul în care am avea un buget de 30.000 de euro, am putea face şi cantonamente şi am putea asigura condiţii bune pentru aceşti copii.

Marea problemă o reprezintă terenurile…

Aici stăm cel mai prost. Ne pregătim ba pe la şcoală, ba pe la unitatea militară, dar astea sunt condiţiile şi nu avem ce face. Există terenul de la Victoria…

S-au investit bani în acel teren dar nici echipa mare nu prea mai face antrenamente acolo. Am avut discuţii să facem şi noi câte un antrenament acolo, dar s-a zis că acel teren este numai pentru prima echipă.

Anul acesta se va amenaja un teren sintetic la LPS. Cât de util este?

Este foarte bine că se face, dar e un teren de 40 metri pe 60, în condiţiile în care un teren normal este de 115 pe 60. Noi avem lăţimea. Este dificil. Ne mai pregătim pe la unitatea militară cu toate că şi acolo e greu deoarece nu suntem numai noi, ci şi Clubul Sportiv Şcolar.

În aceste condiţii se poate vorbi de performanţă?

Şi la LPS-FC Botoşani şi la Clubul Sportiv Şcolar şi la Dante, pot spune că la condiţiile existente, rezultatele sunt extraordinare.

Când vom avea o echipă de juniori care să meargă la un turneu final?

Majoritatea calificărilor noi le-am avut la turneul semifinal. Să termini în seria noastră, în care sunt 16 echipe, printre care Poli Iaşi, FCM Bacău, pe locul trei tot este un rezultat onorabil. Am fost la cursurile pentru licenţa B şi ni se spunea să facem antrenament individual. Stimaţi oameni care vă ocupaţi de fotbal, nu pot apărea valorile decât în momentul în care ai şi o echipă competitivă.

Vis-a-vis de jucătorii care au făcut pasul către FC Botoşani…

Noi în ultimul an am tot dat jucători. Au fost copii la divizia C care efectiv făceau excursii. Ei plecau vinerea la divizia C şi mergeau în excursie după care veneau cu un gust foarte amar şi ne spuneau că vor să joace în campionatul republican. Din punctul meu de vedere, trebuiau forţaţi la divizia C, aceşti jucători care mai aveau trei ani de juniorat. Dacă acum doi ani când a retrogradat FC II Botoşani din C se mergea mai mult pe juniori, acum erau pregătiţi pentru divizia B. Din păcate s-au pierdut nişte oportunităţi. Cu aceşti copii în teren exista posibilitatea să retrogradeze echipa, dar în schimb ei ar fi crescut în valoare şi ar fi căpătat mai multă experienţă.

Totuşi au fost şi jucători care au reuşit, cum ar fi Acsinte…

A fost acea grupă extraordinar de bună a domnului Honciuc. În afară de Acsinte, a mai fost Letos, care acum joacă la o echipă divizionară D. Mai este Porfireanu, care a rămas în lot, de asemenea Hrincă, care s-a accidentat. A fost Alexandru, în aceeaşi situaţie. Copii aceştia au vrut să joace, ar fi putut juca dar trebuia avut mai multă grijă de ei. Am înţeles că domnul Leo Grozavu nu este foarte mulţumit de juniori, dar el a preferat să joace cinci meciuri cu Clubul Sportiv Şcolar, iar cu noi nu a făcut un meci. Am câţiva copii care au făcut pregătire cu el, dar unui copil nu poţi să îi dai numai o singură şansă. Dacă îi dai o singură şansă el vrea să îţi arate mult şi nu îi iese nimic. Cu CSS-ul care a vândut jucători în altă parte a jucat, iar cu noi, de unde oricând poate lua jucători nu a făcut nişte meciuri amicale. (Răzvan Sauciuc)       

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Toți profesorii corectori de la Evaluarea Națională și BAC 2024 vor fi în centre de evaluare, nu vor mai evalua de acasă, anunță Ligia Deca

astăzi, 13:36
10

Profesorii corectori de la Evaluarea Națională și examenul național de Bacalaureat 2024 vor fi în centre de examen, nu vor mai putea evalua lucrările elevilor de acasă, așa cum s-a î...

Parlamentul a votat proiectul de lege USR: câinii-ghizi își pot însoți stăpânii nevăzători oriunde!

astăzi, 12:46
17

 Proiectul a fost adoptat marți de Parlament și mai este nevoie doar de promulgare de către președintele Klaus Iohannis pentru ca măsurile să se aplice, potrivit g4media.ro„Filoso...

Triplă aniversare la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani în cursul săptămânii viitoare! (foto)

astăzi, 12:13
20

În fiecare an, data de 23 aprilie este o zi specială pentru Municipiul Botoșani. Patronul spiritual al orașului, Sfântul Gheorghe - Purtătorul de biruință este sărbătorit în ...