Cornel Şfaiţer: `Sperăm la un parcurs cât mai bun şi să terminăm sezonul pe locul trei`

Cornel Şfaiţer: `Sperăm la un parcurs cât mai bun şi să terminăm sezonul pe locul trei`

 Conducerea clubului FC BotoÅŸani consideră că înfrângerea de la Giurgiu a spulberat orice ÅŸansă de a prinde locul doi ÅŸi de a promova în primul eÅŸalon. Cu toate acestea, oficialii botoşăneni susÅ£in că acest sezon t  

 

- A ieşit FC Botoşani din cărţi pentru locul doi?

Este greu să mai sperăm la locul doi în momentul de faţă. Este păcat că am pierdut cele trei puncte la Giurgiu, deoarece jocul nostru a fost destul de bun pe faza ofensivă. Din păcate am repetat aceleaşi greşeli în apărare care au dus la primirea celor trei goluri. Dacă am fi câştigat la Giurgiu încă mai puteam spera deoarece CS Otopeni a pierdut la Chiajna şi ne-am fi apropiat la şase puncte, dar aşa este dificil.

- Ce mai speraţi de la acest sezon?

Noi sperăm să obţinem cât mai multe victorii şi să fim cât mai în faţă.

- Obiectivul rămâne clasarea în primele cinci?

Am vrea dacă s-ar putea şi locul doi, dar după înfrângerea de la Giurgiu este foarte dificil. Dacă am fi câştigat la Giurgiu puteam spera la locul doi, mai ales că CS Otopeni a pierdut la Chiajna. În aceste condiţii nu ne rămâne decât să sperăm la un parcurs cât mai bun până la finalul returului, formarea unei echipe pentru sezonul viitor şi terminarea actualului campionat pe locul trei.

 - Începeţi de pe acum pregătirea sezonului viitor? Vă gândiţi la ceva transferuri?

Avem timpul necesar. Campionatul se termină pe 24 mai şi consider că vom avea destul timp să ne ocupăm atunci de transferuri şi de pregătirea efectivă a viitorului sezon. Mai sunt destule etape din actualul campionat şi după ultima etapă vom trage linie şi vom şti pe cine ne putem baza în continuare. Avem câţiva jucători pe care dorim să îi aducem la Botoşani, dar este devreme să vorbim de aşa ceva. În fiecare pauză competiţională am renunţat la o parte din jucători şi au fost transferaţi jucători noi. Acelaşi lucru se va întâmpla şi la sfârşitul acestui sezon. Noi ne-am dori să formăm un nucleu de jucători cu care să abordăm trei campionate la rând dar din păcate este greu de realizat acest lucru.

- Din sezonul viitor vor condiţii bune la Botoşani. Obiectivul va fi promovarea?

Noi ne-am dori să promovăm, dar în acelaşi timp sunt echipe care stau la rând de vreo trei ani şi tot nu au reuşit. Asta nu înseamnă că dacă îţi propui şi reuşeşti. Totul depinde de lotul de jucători şi de culoarul pe care îl ai. Eu zic au fost doi ani la rând în care a fost un culoar fantastic pentru multe echipe. Anul trecut când a promovat Tulcea şi anul acesta când încă nu este clar cine va merge de pe locul doi în prima ligă.

- Va fi un meci amical în vară de inaugurare a noului Municipal?

Viitorul sezon va începe pe data de 16 august, iar cu o săptămână înainte vom dori să inaugurăm stadionul într-un meci amical cu o echipă titrată. Deocamdată nu ştim cu cine, dar e posibil să fie din prima ligă a fotbalului românesc sau din străinătate. Cert este că vom inaugura terenul la un meci amical ce va avea loc cu o săptămână înainte de startul campionatului.

- Å¢inând cont că FC Botoşani are puţine şanse la promovare, bugetul va rămâne cel stabilit la începutul returului?

 Totul depinde de rezultatele echipei. Sunt unele cheltuieli pe care nu le putem diminua. Deplasările sunt aceleaşi, pregătirea meciurilor o vom face ca până acum şi totul depinde de rezultatele echipei. Dacă echipa va obţine cât mai multe victorii şi va termina pe locul trei, probabil vom cheltui tot bugetul, dar dacă nu se va întâmpla acest lucru vom păstra banii pentru sezonul viitor. Din punct de vedere financiar nu putem spune că stăm extraordinar, dar cu toate acestea nu avem datorii şi suntem în grafic. Am depus şi proiectul la primărie, un proiect îndrăzneţ şi suntem convinşi că vom fi sprijiniţi în continuare. (Răzvan Sauciuc)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Telemedicină pentru Unitățile de Primiri Urgențe din Botoșani și Dorohoi!

astăzi, 08:58
11

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean „Mavromati”, Compartimentul de Primiri Urgențe de la Secția de Pediatrie și Compartimentul de Urgențe din cadrul Spitalului Municipa...

Cod Galben pentru județul Botoșani, în această dimineață!

astăzi, 07:49
498

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață o atenționare de tip Cod Galben pentru județul Botoșani.Astfel, până la ora 10.00, județul Botoșani se a...

Jandarmii își sărbătoresc ziua pe Pietonalul Unirii, cu tehnica de intervenție și câinii de serviciu!

astăzi, 07:19
156

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 martie, între orele 10.00 și 12.00, în fața Muzelui de Istorie Județean Botoșani.Jandarmii vor prezenta tehnica și mijloacele de interv...