Cornel Şfaiţer: `Pentru noi campionatul este mai important decât Cupa României`

Poatea FC Botoşani să fie surpriza Cupei României la fotbal?

 

Am avut două meciuri dificile cu Ceahlăul Piatra Neamţ şi Gloria Buzău dar trebuia să trecem de 16-imile Cupei României, pentru că am mai ajuns de două ori în această fază şi am fost eliminaţi. Era păcat să nu ne calificăm, ţinând cont că am întâlnit Buzăul, o echipă debusolată, după startul de campionat. Până la urmă Buzăul nu este o echipă oarecare, este totuşi în divizia A, dar era păcat să nu profităm de momentul prost prin care trec. Noi ne-am dorit să trecem şi de Bistriţa şi de Galaţi, am fost foarte aproape dar nu am reuşit. Important este că ne-am calificat acum.

 

Ce adversar vă doriţi în optimi?

 

Sunt echipe puternice. Craiova, Dinamo, CFR Cluj,      Urziceni, Rapid, Poli Timişoara. Vom pica cu una din ele şi nu se pune problema să ne dorim un adversar anume pentru că toate aceste echipe sunt puternice. Niciuna din cele şase echipe nu este accesibilă. În aceste condiţii este clar că noi suntem dezavantajaţi. În afară de Craiova, toate celelalte echipe au participat în cupele europene şi sunt sigur că o vor face şi anul viitor. Practic avem şansă să jucăm cu o echipă ce a reprezentat România în cupele europene. Sperăm să facem faţă. Dacă Petrolul a reuşit un joc bun cu Rapid, de ce nu am reuşi şi noi. Va fi un meci special în care echipa se va angaja la efort, va fi multă determinare. E un meci special şi în mod sigur vom juca cu ambiţie. Este păcat, pentru că trebuia găsită o soluţie ca şi echipele mici să aibă şansă să ajungă în semifinală sau chiar finală. Noi pornim clar cu şansa a adoua. Din punctul meu de vedere nu trebuia să se stabilească capi de serie.  

 

Sunt şanse să jucăm pe Municipal?

 

Depinde de adversarul pe care îl vom întâlni. Noi oricum vom încerca ca meciul să se dispute pe Municipal. Dacă vom fi refuzaţi, va trebui să jucăm pe teren neutru. Ne-am dori foarte mult să jucăm la Botoşani, dar depinde de adversarul pe care îl vom întâlni.

 

Veţi accepta să jucaţi pe terenul adversarului în cazul în care primiţi această solicitare?

 

Nu am luat în calcul o astfel de variantă. Noi sperăm să nu fim refuzaţi să jucăm la Botoşani. Avem un teren foarte bun, un public civilizat şi toate condiţiile necesare. Ar fi frumos să vină la Botoşani, CFR Cluj, Dinamo, Rapid.

 

Urmează un meci cu Concordia Chiajna...

 

Este un meci extraordinar de dificil. Acum depinde de băieţi. S-a acumulat o stare de oboseală, dar eu sper că vom trece cu bine şi de acest joc şi ne vom reveni până la meciul cu Petrolul. Vom avea un program foarte dificil în această toamnă în care până la meciul de cupă din 12 noiembrie, mai este şi o intermediară în campionat cu Progresul. Eu zic că totuşi lotul pe care îl avem este unul destul de bun, avem jucători tineri cu potenţial fizic şi am încredere că vor face faţă acestui program încărcat.

 

Cât de mult contează cele trei puncte cu Chiajna?

 

Suntem obligaţi să câştigăm meciul cu Chiajna pentru a rămâne în plutonul fruntaş. Cupa României este extraordinar de frumoasă, ne-am creat imagine, vorbeşte toată lumea de FC Botoşani, dar acum pentru noi campionatul este mai important decât Cupa României. Noi ne dorim să acumulăm cât mai multe puncte. Din acest moment este mult mai important campionatul pentru noi.

 

Echipa are evoluţii oscilante, rezultate bune acasă şi înfrângeri în deplasare....

 

La ultimele doi jocuri din deplasare nu am reuşit să marcăm. Acasă marcăm la fiecare partidă, nu primim gol, dar din păcate în deplasare nu mai reuşim să ne impunem jocul.

 

Pe ce loc va termina turul FC Botoşani?

 

E greu de spus pentru că ne aşteaptă meciuri destul de dificile, cu echipe bune din seria noastră care speră să promoveze în acest an. Vom întâlni Sportul Studenţesc, o echipă cu buget de cel puţin două milioane de euro, de asemenea Progresul Bucureşti, dar mizez pe faptul că noi ne-am concentrat şi am jucat bine atunci când am întâlnit adversari puternici. Cu toate acestea eu sper să terminăm turul în primele patru echipe şi să rămânem în plutonul fruntaş, chiar dacă obiectivul este locul 1-7. Avem exemplu echipelor Petrolul şi Modelu care aveau obiectiv clar promovarea şi care sunt în partea a doua a clasamentului.

 

Sunt şanse ca în acest an FC Botoşani să intre în cărţi pentru promovare?

 

Încă este devreme de vorbit despre aşa ceva. Noi ne dorim să fim acolo în faţă. Dacă ai obţinut trei victorii consecutive deja eşti în cărţi. Noi avem o echipă tânără care mai are nevoie de experienţă în liga a II-a pentru a ne putea lupta pentru promovare. În mod cert mai avem nevoie de doi trei jucători. Încă dinainte de a începe campionatul am spus că avem nevoie de un fundaş dreapta şi s-a dovedit că am avut dreptate. De asemenea, mai avem nevoie de un portar, pentru că am pierdut destul de multe puncte pe mâna portarilor şi un jucător ofensiv.

 

Pe cine vedeţi favorite la promovare?

 

Sunt mai multe echipe. Ceahlăul Piatra Neamţ, CSM Ploieşti, Sportul Studenţesc, Progresul Bucureşti şi surpriza de până acum Dunărea Galaţi, o echipă care s-a adunat cu câteva zile înainte de a începe campionatul. Lupta la promovare, eu zic că se va da până în ultimele etape şi sunt convins că nicio echipă nu se va desprinde în câştigătoare.

 

Cum stă FC Botoşani din punct de vedere financiar?

 

Nu stăm foarte bine din punct de vedere financiare şi aşteptăm în continuare sprijinul Consiliului Judeţean. Avem promisiuni, dar deocamdată nu s-a concretizat absolut nimic. Dacă şi Consiliul Judeţean va veni alături de noi, eu zic că putem face cu adevărat performanţă. Nouă ne erau necesari nişte bani în această toamnă, dar vor fi bineveniţi şi în 2009.

 

Mai încercaţi cooptarea şi a altor acţionari?

 

Noi ne dorim, promisiuni verbale avem, dar până acum, în afara lui Paul Ionescu, nu a venit cu ceva concret, chiar dacă am avut un start bun de campionat şi chiar dacă am ajuns în oiptimile Cupei României. Ne bucurăm că am reuşit să îl aducem alături de noi pe domnul Paul Ionescu şi suntem convinşi că va fi în continuare alături de noi. Este un lucru extraordinar că a mai venit un acţionar şi mai ales o persoană căreia îi place fotbalul, are prieteni în fotbal şi de aceea am mare încredere că va rămâne în continuare şi vom face o treabă frumoasă la Botoşani. Numai aşa putem face performanţă. Eu am încredere că cei care suntem acum, împreună cu ajutorul primăriei şi a Consiliului Local şi dacă vom fi sprijiniţi şi de Consiliul Judeţean, putem promova pentru prima dată în istoria fotbalului botoşănean, în divizia A.

 

Cum comentaţi decizia comisiei de disciplină în cazul declaraţiilor date de Valeriu Iftime?

 

E o sancţiune destul de dură şi se pare că nu mai ai voie să vorbeşti. A fost un punct de vedere a lui Valeriu Iftime şi consider că a fost mult prea drastică sancţiunea dată. arbitrajul ne-a fost defavorabil, dar asta este. Sunt comisii care judecă şi trebuie să ne supunem.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cod portocaliu de instabilitate atmosferică pentru localitățile Flămânzi, Vorona, Frumușica, Tudora, Cristești, Copălău și Prăjeni!

astăzi, 15:45
97

Meteorologii au actualizat prognoza și au emis o avertizare nowcasting tip cod portocaliu de instabilitate atmosferică pentru localitățile Flămânzi, Vorona, Frumușica, Tudora, Cristești, ...

Localitățile Vorona și Tudora intră până la ora 16.00 sub Cod galben de instabilitate atmosferică!

astăzi, 15:19
134

Până la ora 16:00, localitățile Vorona și Tudora se vor afla sub o atenționare meteorologică tip cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată.Se anunță averse care v...

Angela Paveliuc-Olariu, despre odiseea ouălor încondeiate de Paște. „Cojile de ou aveau şi ele importanţa lor”

astăzi, 14:07
28

Pentru Angela-Paveliuc Olariu, aşa cum chiar ea recunoaşte, etnografia a fost un adevărat refugiu, unul care a purtat-o pe culmile frumuseţilor tradiţionale.Vorbeşte cu drag despre etnografi...