Cornel Şfaiţer: `Îmi doresc să nu fie un dezavantaj faptul că jucăm la Dorohoi`

Cornel Şfaiţer: `Îmi doresc să nu fie un dezavantaj faptul că jucăm la Dorohoi`

 Oficialii clubului FC BotoÅŸani sunt optimiÅŸti înaintea startului returului ligii a doua, considerând că nu va fi un dezavantaj faptul că partidele de pe teren propriu se vor disputa la Dorojoi. Cornel ÅžfaiÅ£er, vicepreÅŸedintele C  

FC Botoşani este pregătită pentru a începe returul campionatului?

 

Chiar dacă numeri avem un lot de 28 de jucători, avem foarte multe indisponibilităţi şi în special în apărare şi în linia de atac. Pe lângă ceilalţi jucători care erau accidentaţi, între timp şi Aldea a devenit indisponibil şi este foarte greu. Nu îi avem pe Kano, Ursu, Andrieş, Derra, acum nici pe Aldea, dar de aceea lotul este mare şi fiecare are şansa să joace şi să demonstreze. Nu ne va fi uşor, chiar dacă la prima vedere întâlnim adversari modeşti. Meciurile vor fi destul de disputate şi de grele pentru că toate echipele vor puncte.

 

Comparativ cu celelalte pauze competiţionale, de data aceasta s-au făcut mai multe achiziţii…

 

Dacă nu aveam indisponibilităţi şi era tot lotul valid, ar fi fost o concurenţă extraordinară. Pe ultimele achiziţii încă nu ne putem baza şi mă refer aici la Zoicaş, care e posibil să debuteze în etapa a doua şi Nicodim, care va intra cel mai probabil în etapa a patra, pentru că el are şi o accidentare uşoară. Dacă nu ar fi fost aceste accidentări, aveam un lot destul de echilibrat pe fiecare post în parte. Cilean, care şi el va fi indisponibil din cauza cartonaşelor galbene, este un jucător bun de picior stâng şi sunt convins că nu o să ne dezamăgească, este un jucător tehnic, care poate evolua pe mai multe posturi. El de acum trebuie să arate fotbal, pentru că până acum nu prea a avut şanse. A venit la Botoşani, trebuie să joace şi să ajungă mai sus. De asemenea îl mai avem pe Simao, un jucător tehnic, un atacant agresiv care va fi util. În plus Vaşvari, a fost adus pentru al înlocui pe Bogdan Straton. Este un post greu, dar am încredere în el. din ceea ce am văzut în turneul din Antalya eu zic să plecarea lui Straton nu se va resimţi.

 

Sunt câţiva jucători care au semnat până în vară. Intenţionaţi să îi transferaţi definitiv?

 

Îi avem pe Simao şi Zoicaş, care au venit până în vară, dar dacă ei vor confirma, facem tot posibilul să îi păstrăm şi în sezonul viitor la FC Botoşani.  

 

FC Botoşani îi va păstra în lot pe toţi cei patru portari?

 

La capitolul portari stăm cel mai bine. Este o concurenţă adevărată. A venit şi noua achiziţie, Costea de la Ceahlăul, un jucător cu referinţe bune şi un jucător care poate crea o concurenţă adevărată, pe acest post.

 

Va mai pleca cineva la Dorohoi?

 

Este posibil. Campionatul judeţean începe pe data de 9 martie şi până atunci avem timpul necesar să ne decidem. Probabil până atunci vom ceda ceva la Dorohoi. Este posibil să cedăm un portar şi să vedem ce alt jucător îl putem da până în vară să joace la FCM Dorohoi. Totul depinde de ceilalţi jucători care sunt accidentaţi, să vedem cât de repede vor reveni pe gazon.

 

Dacă nu veţi ceda jucători, e posibil ca FC Botoşani să nu mai dispute meciurile la Dorohoi?

 

Nici vorbă. Domnul primar a fost foarte corect şi s-a ţinut de cuvânt, ne-a pus la dispoziţie baza sportivă, am încheiat un contract, care a fost solicitat de către Federaţia Română de Fotbal. Până acum ne-a sprijinit şi eu zic că o să fie o atmosferă plăcută la Dorohoi. Noi încercăm ca în acest retur să sprijinim echipa din Dorohoi pentru că acest oraş merită să aibă o echipă în liga a treia. În plus, pentru noi ar fi un câştig extraordinar, să avem o echipă de divizia C, mai ales că Dorohoiul are condiţii foarte bune.

 

Care va fi obiectivul pentru retur? 

 

Vom aborda fiecare joc la victorie, aşa cum am făcut-o în debutul campionatului. Avem o sete de victorii în meciurile cu Dunărea Galaţi. Ne întâlnim a patra oară pe teren propriu cu această echipă pe care nu am reuşit să o învingem. Eu cred că acum o să spargem gheaţa. În ceea ce priveşte obiectivul, dacă jucătorii accidentaţi o să îşi revină cât mai repede, orice este posibil. Pentru locul doi lupta este deschisă, chiar dacă CS Otopeni şi Concordia Chiajna au obiectiv clar promovarea. Eu zic că nu le va fi uşor şi se poate întâmpla orice . Anul trecut, după etapa a şaptea din retur, Delta Tulcea a intrat în cărţile promovării. După acel rezultat de 1-1 pe care l-am făcut noi la Tulcea. Lupta este deschisă şi la promovare şi la retrogradare.   

 

Este un dezavantaj că jucăm acest retur la Dorohoi?

 

Eu îmi doresc să nu fie un dezavantaj faptul că jucăm la Dorohoi şi să fie cât mai mulţi spectatori. Ne dorim să vină cât mai mulţi suporteri din Botoşani care să ne susţină şi de asemenea, iubitorii de fotbal din Dorohoi. În Dorohoi sunt mulţi iubitori de fotbal, pentru că acest oraş a avut tradiţie şi a avut mulţi ani o echipă în liga a treia. De aceea sunt convins că vor veni la meciuri şi vor încuraja echipa. În anii 77 - 80, chiar până în 90, mergeam la meciuri la Dorohoi şi mi-aduc aminte că era o atmosferă foarte frumoasă. Dorohoienii sunt doriţi de fotbal şi nu cred că va fi un handicap pentru noi. În primul joc, avem un handicap, pentru că nu am făcut decât un singur antrenament la Dorohoi, dar asta deoarece am preferat să protejăm terenul. Dacă vom reuşi o victorie în dauna celor de la Dunărea Galaţi, ulterior ne vom simţi ca la Botoşani.

 

Din punct de vedere financiar, FC Botoşani mai are probleme?

 

Cum am avut până acum, vom avea şi în continuare sprijinul Consiliului Local şi al primăriei municipiului Botoşani. Au fost aprobate fonduri şi pentru acest an şi în plus s-au alocat sume importante de bani pentru stadionul Municipal, care va avea o faţă nouă în vara acestui an. Deocamdată nu sunt probleme din punct de vedere financiar. Dacă vor fi victorii consecutive, atunci poate vom avea probleme cu banii, dar deocamdată nu sunt niciun fel de probleme.

 

S-a vorbit de venirea unui sponsor important alături de echipă…

 

Avem promisiuni, dar deocamdată nu putem spune ceva concret. Ar fi binevenit pentru că deja la Botoşani se investeşte în infrastructură, în terenuri de antrenament şi de aceea ar fi extraordinar să mai vină cineva. Ne dorim şi o echipă satelit în liga a treia şi bugetul de la an la an trebuie să fie mai mare dacă îţi doreşti performanţa. În pus vrem să punem mai mare accent pe colaborare cu Liceul Sportiv pe care l-am sprijinit şi îl sprijinim în continuare.

 

Din vară, FC Botoşani nu va mai avea probleme cu stadionul, suprafaţa de joc sau terenurile de antrenament. Pentru sezonul viitor, obiectivul va fi promovarea?

 

Dacă vom avea o arenă adevărată, poate şi nocturnă şi vor mai fi alte persoane care vor sprijini această echipă, putem ataca promovarea. Eu zic că Botoşaniul merită şi la ora actuală, din seria I avem cei mai mulţi spectatori. Eu îmi pun speranţă că vom ajunge şi în prima ligă. (Răzvan Sauciuc) 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
122

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
150

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
228

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...