Cornel Sfaiter: Daca marcam in prima repriza macar un gol, alta era soarta jocului

Desi FC Botosani a contat doar in prima repriza a meciului cu Dinamo din optimile Cupei Romaniei, Cornel Sfaiter, vicepresedintele Consiliului de Administratie al clubului botosanean, considera ca se putea obtine chiar un rezultat pozitiv. Oficialul botosanean considera ca foarte multi jucatori au fost timorati, fiind impresionati de adversarul pe care il aveau in fata.

Se putea mai mult in meciul cu Dinamo?
Cu siguranta. Daca marcam in prima repriza macar un gol, alta era soarta jocului. Chiar daca ne-ar fi invins, Dinamo ar fi avut un meci mult mai greu. Important este ca am ajuns pana aici si eu zic ca daca eram mai atenti dupa o prima repriza buna puteam produce chiar o surpriza. Sanse am avut, chiar daca am jucat cu Dinamo. Se putea mai mult dar important este ca am ajuns pana in optimi, am intalnit liderul ligii I si echipa cea mai experimentata in Cupa Romaniei. Dinamo este echipa cu cele mai multe trofee. Dupa meci am vorbit si cu cei de la Dinamo si toti mi-au spus ca FC Botosani este o echipa tanara o echipa frumoasa care poate creste in valoare. Le-am pus probleme in prima repriza si la pauza toata lumea era ingandurata. Sa joci in zece 35 de minute contra lui Dinamo nu este usor.

Jocul a fost mai bun decat in meciurile din campionat...
Este adevarat, dar si in campionat cu adversarii puternici, echipa s-a mobilizat. Am invins pe CSM Ploiesti, de asemenea pe Ceahlaul Piatra Neamt, i-am invins atat in Cupa Romaniei cat si in campionat. Tot timpul, FC Botosani a facut meciuri bune cu adversarii puternici. In acelasi timp, in fotbal nu mai exista adversari slabi. Chiar daca o echipa pare mai slaba, ea iti poate pune mari probleme.

De acum, FC Botosani isi va propune mai mult in Cupa Romaniei?
In mod cert. A fost o sansa mare pentru majoritatea jucatorilor carora le putea creste cota. Cand ajungi intr-o asemenea faza si intalnesti echipele puternice din Liga I se vede adevarata valoare. In conditiile in care reusesti si un joc bun, ca jucator, ai sanse de a ajunge la un club mare din tara.

Remarcati pe cineva in meciul cu Dinamo?
Nu pot evidentia, dar sunt jucatori care au avut o evolutie buna, dar si jucatori care au dezamagit. Eu zic ca Pleniceanu isi dorea enorm de mult sa faca un juc bun, era o sansa poate unica sa joace cu Dinamo, dar lipsa de experienta si-a spus cuvantul atat la el cat si la multi alti jucatori. In schimb, Bordeanu a facut un meci bun. El este portarul numarul unu. Se vede seriozitatea lui, modul in care se pregateste. Sa nu uitam ca a revenit de la liga a IV-a si a reusit sa devina portarul numarul unu al nostru.

S-a vorbit foarte mult in ultimele zile referitor la schimbarea antrenorului principal. Care este situatia in acest moment si ce se va intampla?
Mai sunt trei etape. Eu zic sa strangem randurile pentru ca la momentul actual foarte important este sa obtinem cat mai multe puncte posibile in aceste ultime trei etape ale turului. Chiar daca am lua o masura in acest moment nu avem garantia ca vom castiga noua puncte din ultimele trei partide. Eu am incredere ca vom face un joc bun luni si o sa invingem pe Sportul Studentesc. Chiar daca avem o echipa lipsita de experienta, jucatorii au demonstrat pana acum ca se pot mobiliza. Eu zic ca este momentul sa se mobilizeze si sa obtina un rezultat foarte bun. Este foarte important, inclusiv pentru viitorul lor. Vedem cu totii ca situatia financiara la fiecare echipa, indiferent ca e de liga I, a II-a sau a III-a, nu este una foarte buna. La toate echipele sunt probleme.

La Botosani sunt probleme mari?
Nu foarte mari, dar sunt. Momentan nu sunt datorii mari la jucatori, dar exista pentru ca situatia financiara nu este nicaieri una foarte buna. Eu zic ca o sa gasim solutii, pentru ca in anonimat nu putem merge. Nici unul dintre noi nu dorim sa mergem in anonimat. La Botosani s-a investit si de aceea noi dorim si rezultate. Va fi foarte greu, dar cred ca vom gasi solutii. Pentru noi, la momentul actual este mai important sa adunam puncte. La iarna vom trage linie, vom face o analiza si vom lua o decizie. Mi-as dori enorm de mult sa ramana tot nucleul de jucatori si sa avem un retur de campionat mult mai bun decat turul.

Care este obiectivul pentru ultimele trei etape?
Noi am stabilit ca obiectiv, obtinerea a sase puncte dar este posibil sa luam chiar noua.  Am zis ca sase puncte ar fi foarte importante pentru noi, mai ales ca am mai pierdut inca trei puncte.

In iarna se vor face achizitii?
In primul rand incercam sa pastram nucleul de baza, dar in mod cert vom face doua-trei transferuri. Nu o sa facem modificari majore, dar vom cauta sa ne intarim pe acele posturi deficitare. Probabil, vor fi si cativa jucatori pe care ii vom ceda. Pentru toti, foarte importante sunt aceste trei jocuri. Ei au destul discernamant si vor da totul pentru echipa deoarece isi doresc probabil sa ramana la FC Botosani. Sunt jucatori veniti din liga a III-a care au gasit niste conditii bune la Botosani si ar fi pacat sa rateze o sansa. Pana nu se va termina turul, nu vom face niciun transfer. Cu siguranta aceasta echipa trebuie intarita, cu doi-trei jucatori, cu experienta si care sa aduca un plus la echipa. Sa vedem daca ne vom putea permite, deoarece jucatorii de la divizia A sunt foarte sumpi si bugetul clubului inca nu ne permite sa ii aducem la Botosani. Sunt jucatori cu experienta si in liga a II-a. Ne-am asumat un risc in vara, ne asteptam la mai mult, a fost si nesansa la unele meciuri si consider ca trebuie sa le dam incredere acestor jucatori in continuare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii din Botoșani în alertă: Sunați la 112 dacă o vedeți pe Maria!

astăzi, 22:04
198

Marți, în jurul orei 12.00, fata a părăsit domiciliul, iar până în prezent nu a revenit.Bobeică Narcisa Maria are următoarele semnalmente: aproximativ 1, 65 m înălț...

Se întâmplă lângă noi: Lecție de istorie, arhitectură și numismatica la Agenția BNR Suceava!

astăzi, 20:18
59

Banca Națională a României (BNR) organizează cea de-a patra ediție a evenimentului „Zilele Porților Deschise”, în zilele de joi,18 aprilie, și vineri,19 aprilie. Pentru a...

Bărbat fără permis de conducere, depistat la volanul unui autovehicul neînmatriculat!

astăzi, 19:28
60

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Mihăileni au oprit pentru control, luni,15 aprilie 2024, pe drumul comunal DC 77 din comuna Dersca, un autovehicul condus de un bărbat de 4...