Cornel Sfaiter: «Vom avea un buget de un milion de euro pentru campionatul viitor»

Care va fi obiectivul pentru noul sezon?
Ani la rand am repetat ca vrem o echipa competitiva. De aceasta data este vorba de o reconstructie care nu se poate face peste noapte. In primul rand am facut o echipa tanara. Daca va reusi Leo Grozavu sa omogenizeze aceasta echipa, eu zic ca pe viitor vom putea emite pretentii la mai mult. Important este ca avem un lot de jucatori de perspectiva pe care ne vom baza in urmatorii ani si nu vom mai fi nevoiti ca atat in vara, cat si in toamna tot sa schimbam cate cinci sase jucatori. De acum vom mai pune cate o plomba acolo unde este nevoie, dar nu vom mai face schimbari importante. Din punctul meu de vedere, in aceasta vara construim o echipa pentru cinci-sase ani.

Nu va fi dificil in urmatorul sezon cu acesti jucatori tineri si fara experienta?
Va fi foarte greu, dar conteaza foarte mult si moralul lor, cum vom incepe in prima etapa. De asemenea, conteaza mult si valoarea jucatorului si caracterul lui. Sunt mai multi factori. Am mai vazut echipe tinere si frumoase. De multe ori experienta nu este un atuu pentru performanta. Au fost echipe cu experienta care au obtinut rar rezultate pozitive.

Ar fi o greseala sa le impuneti jucatorilor un obiectiv indraznet?
Eu zic ca trebuie sa avem rabdare cu ei. Asa cum am mai spus-o, noi trebuie sa abordam fiecare meci la victorie. In mod sigur jucatorii isi doresc acest lucru deoarece sunt tineri, au facut saltul de la divizia C la B, au confirmat la nivelul esalonului trei si vor sa se afirme. Sunt jucatori curati, jucatori tineri si jucatori dornici de afirmare. In aceste conditii noi vom aborda ca de obicei fiecare meci la victorii. Pana acum, chiar daca nu am intalnit adversari foarte puternici, din ceea ce am vazut a fost altceva in jocul echipei. Jucatorii nou veniti sunt preocupati de joc, sunt foarte seriosi in pregatirea din cantonament. Acum sa vedem pana la startul noului sezon ce va fi si ce adversari vom intalni in primele etape, un lucru foarte important pentru noi.

Sunteti multumit de campania de achizitii?
Niciodata nu poti fi multumit. Noi ne-am dorit in primul rand crearea unui lot tanar care sa poata face performanta. Asta ne-am dorit noi si in mare parte putem spune ca am reusit. Ne-ar mai fi trebuit un jucator la mijlocul terenului cu experienta, un portar langa Prisaca si Bordeanu, ca sa avem trei portari de valori apropiate, dar e posibil ca pana la startul noului sezon sa mai facem unul-doua transferuri. Daca nu, vom aborda noul campionat cu lotul actual care din punctul meu de vedere este valoros. Daca mai luam in calcul ca ii mai avem pe Ursu care va reveni in toamna, Derra care si el va reveni la jumatatea turului, plus Kano, un jucator important, putem spune ca avem si jucatori cu experienta.

E posibil sa realizeze FC Botosani vreun transfer de marca pana la inceperea noului campionat?
Nu cred. E posibil sa mai apara un jucator de valoare, dar nu este nimic cert si in mare masura cei care au plecat in cantonament la Borsec vor face parte din lotul pentru campionatul viitor. Noi ne-am dori sa reusim transferul unui mijlocas cu experienta, care sa ii puna in valoare pe atacanti, dar deocamdata nu putem spune absolut nimic.

De ce ati luat masura de a remania aproape in totalitate lotul?
Din iarna si pana la inceperea pregatirii din aceasta vara, am renuntat la 16 jucatori. Unii au dorit sa plece, iar la unii am renuntat noi. De asemenea, la unii am dorit sa le schimbam locul pentru a vedea daca reusesc sa faca performanta in alta parte. Unul ar fi Dorel Satco. A venit o oferta pe adresa clubului, iar el cum era pentru echipa a doua, l-am cedat definitiv la Aerostar Bacau, dar va fi coproprietate 50% si 50% si am mai incasat 10.000 de euro plus TVA.

Ce se intampla cu ceilalti jucatori care nu isi gasesc echipe la care sa evolueze?
Nu ma bucura acest lucru. Ma ingrijoreaza si chiar imi pare rau pentru ei. Noi nu am pus clauza pentru nici un jucator si ma surprinde ca nu si-au gasit echipe. Unii jucatori si-au facut treaba la Botosani, altii mai putin si sper sa isi gaseasca angajamente. Faptul ca nu si-au gasit angajamente pana acum ne da de gandit, in conditiile in care noi am facut performanta cu niste jucatori care acum nu au echipe.

In aceasta vara vor fi jocuri amicale si in Botosani?
Vom avea o dubla cu Ceahlaul Piatra Neamt si cu FCM Bacau, dar din pacate nu vom reusi sa jucam la Botosani. Vom juca ori la Dorohoi ori la Vorona. Pe teren nu putem intra pana pe 1 septembrie.   

Unde va juca FC Botosani in primele doua-trei etape de pe teren propriu?
Cu siguranta vom juca la Dorohoi. Nici nu ma indoiesc ca nu vom gasi intelegere.

Pe ce buget se va baza FC Botosani pentru campionatul viitor?
Cu achizitiile care s-au facut si tot ce ne-am propus noi, cred ca vom avea un buget de un milion de euro pentru campionatul viitor. Noi am facut deja primii pasi, am achizitionat jucatorii, ne-am angajat la niste contracte si suntem convinsi ca vom reusi. De asemenea am incredere ca si Consiliul Judetean va veni alaturi de noi pentru a putea face performanta si pentru a putea spera in viitor la promovarea in prima liga. (Razvan Sauciuc)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Fără taxă de internare la „Mavromati”? Ce spune noul manager al spitalului! (video)

astăzi, 13:32
41

La aproape o săptămână de la ocuparea funcției de manager interimar, economist Corneliu Mihai a participat la o conferință cu presa locală. În cadrul conferinței, managerul unită...

MasterClass de Bune Maniere și Etichetă Socială cu Artech Wine și Virgil Mănescu

astăzi, 13:22
34

Într-o lume în care interacțiunile sociale și profesionale sunt tot mai importante, dezvoltarea abilităților de comunicare și comportament adecvat devine crucială pentru succesul per...

Audi în valoare de peste 73.000 lei furat din Italia, oprit la Stânca!

astăzi, 12:25
51

În data de 28 martie 2023, în jurul orei 05.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare...