Competiție de fotbal la Dorohoi în memoria lui Ghiorghi Rotaru, cu zece echipe la start!

Competiția se va desfășura pe parcursul a două zile: sâmbătă, meciurile celor două grupe, iar duminică semifinalele, finalele și festivitatea de premiere.

Competiție de fotbal la Dorohoi în memoria lui Ghiorghi Rotaru, cu zece echipe la start!

 Ghiorghi Rotaru  Foto: realitateadorohoiana.ro

Ideea de a organiza acest turneu a venit pe fondul dorinței de comemorare a celui care a fost Ghiorghi Rotaru.

”Să-i cinstim memoria într-un mod mai aparte, care să implice cât mai mulți iubitori ai fotbalului, dar şi oameni, care pur şi simplu l-au apreciat pe omul Ghiorghi Rotaru. Memorialul va fi organizat de ACS Inter Dorohoi, în colaborare cu AJF Botoșani. Vă așteptăm cu drag!”, a declarat Marius Rotaru, organizatorul turneului.

Ediția a IV-a a Memorialului de fotbal „Ghiorghi Rotaru” va avea loc weekendul 13-14 ianuarie 2024, la Sala Polivalentă din Dorohoi.

Competiția dedicată sportului rege va avea la start echipele:

- ACS INTER DOROHOI SENIORI

- ACS INTER DOROHOI JUNIORI

- AS REAL HUDEȘTI

- ACS VICOLENI

- AS VIITORUL BROSCĂUȚI

- SPERANȚA DUMBRĂVIȚA

- FC NORD PĂLTINIȘ

- ZORILE HAVÂRNA

- VOINȚA ȘENDRICENI

- AS VIITORUL BORZEȘTI

Ghiorghi Rotaru, cel care a pus bazele clubului ACS Inter Dorohoi, a plecat la cele veșnice pe 13 ianuarie 2019, după o grea suferință cauzată de o boală necruțătoare.

“Privind la faptele sale, vedem cum domnul Ghioghi Rotaru s-a străduit de-a lungul vieții sale să înmulțească talanții pe care i-a dăruit Dumnezeu. A întemeiat o societate comercială la scurtă vreme după Revoluție, fiind unul dintre primii investitori din zona Dorohoiului în domeniul producției de mobilă. Pe lângă alte frumoase realizări, a căutat ca din rodul muncii sale să aducă bucurie și lumină semenilor săi… Dar cea mai importantă lucrare a domnului Rotaru este, fără îndoială, implicarea sa în construirea bisericii cu hramul “Sfântul Ilie”- Dealu Mare, Dorohoi, al cărui ctitor principal a fost, precum și a ansamblului parohial”, spunea în 2019 preotul Apetrei Ionuț-Ștefan.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Specialiștii antidrog, la datorie și în perioada Sărbătorilor!

astăzi, 19:15
26

În perioada minivacanțe de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale, specialiștii antidrog au desfășurat activități specifice de informare, evaluare, consiliere şi asistență specializată pen...

Sancțiuni de sute de mii de lei aplicate de polițiștii botoșăneni în perioada sărbătorilor!

astăzi, 18:47
25

Astfel, în medie, zilnic au acționat peste 150 de polițiști, fiind organizate 32 de  acțiuni punctuale, atât în zona localurilor publice și a celor în care se formeaz...

Peste 350 de jandarmi au asigurat ordinea în Botoșani în perioada minivacanței de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale

astăzi, 18:00
25

Dacă majoritatea cetățenilor a înțeles importanța adoptării unui comportament civilizat, au existat totuși situații în care a fost necesară aplicarea a 77 sancțiuni contrave...