CM: S-au mai decis două meciuri din optimi: Columbia - Uruguay şi Costa Rica - Grecia - VIDEO

CM: S-au mai decis două meciuri din optimi: Columbia - Uruguay şi Costa Rica - Grecia - VIDEO
Marti au avut loc inca patru meciuri de la Campionatul Mondial din Brazilia, iar la finalul zilei s-au stabilit inca doua partide din optimi: Columbia - Uruguay şi Costa Rica - Grecia

Italia, eliminata de Uruguay!

Italia a fost invinsa, scor 0-1, de Uruguay in ultima etapa a Grupei D si a fost eliminata de la Cupa Mondiala din Brazilia inca din faza grupelor. Squadra Azzurra li se alatura Spaniei si Angliei pe lista granzilor eliminati neasteptat de repede de la CM 2014.

Fundasul lui Atletico Madrid, Diego Godin, a fost cel care a marcat unicul gol al intalnirii, cu o lovitura de cap, dupa un corner executat in minutul 81. Uruguay avanseaza in optimi, alaturi de Costa Rica (neinvinsa), in timp ce Italia si Anglia vor pleca miercuri spre case!

Columbia, calificare en-fanfare in optimi



Columbia a castigat cu 4-1 intalnirea jucata marti seara cu Japonia, in ultima etapa a Grupei C de la Cupa Mondiala din Brazilia. 3 victorii din tot atatea partide disputate au obtinut sud-americanii, care merg in optimi de pe primul loc in grupa si vor juca impotriva Uruguayului.

Cu mai multi jucatori de rezerva in primul "11", Columbia a obtinut, totusi, o victorie facila cu Japonia, care avea nevoie de toate cele 3 puncte pentru a se califica mai departe.

Niponii au avut posesia si au atacat mai mult, insa golurile au venit din partea columbienilor. Cuadrado, din penalti, Jackson Martinez, de doua ori, si James Rodriguez au marcat pentru sud-americani, in timp ce reusita japonezilor i-a apartinut lui Okazaki.

Pe final de meci, selectionerul Pekerman a decis sa faca si spectacol si l-a trimis in teren pe portarul Mondragon, care a devenit cel mai in varsta jucator ce evolueaza la Cupa Mondiala, la cei 43 de ani ai sai. Maxim de puncte pentru Columbia dintr-o grupa in care s-au mai aflat Grecia, Coasta de Fildes si, bineinteles, Japonia.

Calificare controversata pentru Grecia



Grecia s-a calificat dramatic in optimile de finala de la Cupa Mondiala, dupa ce a castigat, scor 2-1, cu Coasta de Fildes, la capatul unui meci decis de un penalti controversat in prelungiri. Grecii au lovit de trei ori bara in aceasta partida.

Pornita cu ultima sansa la calificare inaintea rundei, Grecia a fost fortata sa renunte la jocul defensiv ce o caracterizeaza si a atacat inca din primul minut. Elenii au fost nevoiti sa faca doua schimbari in primele 25 de minute, insa chiar si asa au fost mai periculosi la poarta ivorienilo.

Cholebas a sutat fulgerator in transversala in minutul 33, amanand deschiderea scorului pentru minutul 42. Intrat dupa doar 12 minute de joc, Samaras a profitat de o gafa mare a lui Tiote, care a pierdut mingea in propria jumatate, iar apoi a punctat cu un sut plasat.

La 1-0, Grecia era deja calificata, astfel ca ivorienii s-au aruncat in atac. Au ramas numeroase spatii in defensiva africanilor, de care grecii nu au stiut sa profite.

Karagounis putea sa-si faca o retragere superba, dar sutul bomba trimis de la 30 de metri in minutul 69 a lovit transversala. In cele din urma, ivorienii au profitat de un gol in defensiva elenilor, iar Bony a egalat in minutul 74 din pasa lui Gervinho.

Grecii au revenit in atac, dar ghinionul i-a lovit din nou, Torosidis lovind si el bara. In cele din urma, calificarea a fost decisa de un penalti controversat acordat in prelungiri, dupa o presupusa interventie asupra lui Samaras. La aceasta faza exista contact, dar din reluarile televizate se pare ca grecul ar fi simulat.

Acelasi Samaras a transformat penaltiul si a trimis Grecia in optimi, unde va intalni Costa Rica. Coasta de Fildes este eliminata, in timp ce Columbia castiga grupa.

sursa: ziare.com

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

astăzi, 21:14
175

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
259

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
180

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...