CM 2014: Argentina si Belgia au avut nevoie de prelungiri pentru a se calificat in sferturi!

CM 2014: Argentina si Belgia au avut nevoie de prelungiri pentru a se calificat in sferturi!
Argentina s-a calificat greu in sferturile de finala ale Cupei Mondiale din Brazilia. In optimi, Messi si compania au avut nevoie de prelungiri pentru a invinge Elvetia, scor 1-0.

Sud-americanii si-au asigurat un loc intre primele 8 nationale ale lumii dupa un meci extrem de echilibrat.

Elvetia si-a jucat sansa si chiar si-a creat ocaziile mai mari in prima repriza. Romero a intervenit insa salvator si a pastrat poarta intacta. De partea cealalta, Messi a fost din nou motorul argentinienilor, insa starul Barcelonei n-a avut prea multe reusite.

In schimb, Di Maria, criticat inaintea intalnirii pentru evolutiile mai slabe din grupa, a stralucit. De altfel, mijlocasul lui Real Madrid a reusit unicul gol al intalnirii, in minutul 118.

Messi a luat o actiune pe cont propriu, i-a pasat in partea dreapta lui Di Maria, iar acesta l-a invins pe bravul Benaglio cu un sut la coltul lung.

Va intalni Belgia in sfeturi



Nationala Belgiei s-a calificat si ea in sferturile de finala ale Cupei Mondiale 2014 dupa o victorie fabuloasa, scor 2-1, in fata reprezentantivei Statelor Unite.

Europenii au avut nevoie de 120 de minute pentru a-i invinge pe americani, insa a fost un meci cu o multime de ocazii de poarta.

Belgienii, favoritii intalnirii, s-au instalat in jumatatea adversa din primele minute, insa de la primele actiuni de atac s-au lovit de excelentul portar Howard, probabil intr-una dintre cele mai bune zile din intreaga cariera. Goalkeeperul american i-a blocat, rand pe rand, pe Origi, De Bruyne sau Vertonghen, pastrand tabela de marcaj "curata".

Selectionata lui Klinsmann a avut cateva actiuni de contraatac timide, insa si in poarta Belgiei s-a aflat un Curtois in forma. Partea secunda s-a disputat sub aceleasi auspicii, ba chiar se poate spune ca belgienii si-au consolidat dominatia teritoriala si au lansat un mic bombardament la poarta fabulosului Howard, acesta din urma fiind la un moment dat salvat si de bara.

Veteranul american a cedat abia in prelungiri. Lukaku, introdus in teren in minutul 90, a pasat bine pentru De Bruyne in careul advers, iar acesta, cu putin noroc, a deschis scorul cu un sut la coltul lung. Dupa 10 minute rolurile s-au inversat, De Bruyne pasand pentru finalizarea lui Lukaku.

N-a fost finalul linistit pe care il asteptau belgienii pentru ca americanii au marcat prin Green si au fortat pana in ultima clipa.

Golul izbavitor nu a mai venit, asa ca Belgia s-a calificat in sferturile de finala, acolo unde va intalni Argentina lui Messi.

sursa: ziare.com

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Regulamentul Concursului de Eseuri și Poezie ”Sfinții închisorilor”, ediția a VI-a, Botoșani 2024

astăzi, 14:16
5

Competiția își propune să scoată în evidență, prin valorificarea viziunii tinerilor elevi, rolul și importanța jertfei pătimitorilor din închisorile comuniste; transformări...

Zilele municipiului Botoșani în atenția jandarmilor și în acest an! (foto)

astăzi, 14:05
24

Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani a suplimentat efectivele care vor asigura ordinea și siguranța publică la Zilele municipiului Botoșani, manifestare cultural-artistică organizată &i...

Moartea cutremurătoare a lui Ionuț în Italia, în noaptea de Paști, într-un container de haine uzate!

astăzi, 13:32
459

Costantin Romeo Ionuț Antonie, tânăr român de 23 de ani, a murit într-un mod tragic duminică noaptea spre luni, în timp ce încerca să sustragă haine dintr-un contain...