Cetatea Suceava - FC Botoşani 1-0: Au ratat primul obiectiv

Cetatea Suceava - FC Botoşani 1-0: Au ratat primul obiectiv

 FC BotoÅŸani a ratat ieri după amiază, ÅŸansa de a juca pe stadionul Municipal contra unei divizionare A, pierzând cu scorul de 1-0 în faÅ£a rivalei Cetatea Suceava, la capătul unui meci modest în care niciuna din cele două form  

Pentru FC Botoşani, meciul cu Cetatea Suceava, reprezenta ultimul obstacol înaintea îndeplinirii obiectivului şi anume aducerea pe Municipal a unei formaţii de Liga I. Înaintea jocului, atât oficialii cât şi antrenorii erau optimişti, cu toţii fiind siguri că trupa pregătită de Leo Grozavu va face un meci mare şi se va califica. Din păcate nu a fost aşa, jucătorii botoşăneni având o prestaţie modestă per ansamblu.

Repriză controlată de FC Botoşani

Prima repriză a fost una destul de bună pentru trupa lui Leo Grozavu, care şi-a creat câteva ocazii bune de a marca, dar pe care nu a reuşit să le transforme în gol. Prima ocazie a partidei, i-a aparţinut lui Celpan în minutul 6, care a şutat din lovitură liberă de pe partea stângă, dar juniorul Cherecheş din poarta botoşăneană a respins în faţă. Un minut mai târziu, FC Botoşani putea deschide scorul, dar Keita a ratat execuţia din şase metri. În minuitul 17, Simao îi centrează lui Kone, dar nici acesta nu reuşeşte să marcheze. Acelaşi Kone are din nou şansa deschiderii scorului în minutul 19, după un şut a lui Acsinte respins în faţă de goalkeeperul gazdelor, dar nici de această dată nu înscrie. Treptat, partida se echilibrează şi Ceplan şutează în minutele 27 şi 30, dar Cherecheş îşi face datoria. Cu două minute înainte de pauză, FC Botoşani îşi trece în cont o nouă ratare prin acelaşi Kone care nu reuşeşte să îl învingă pe portarul gazdelor, după un corner foarte bine executat de Keita. Cei doi jucători s-au aflşat şi la originea ocaziei din minutul 45 când şi de această dată au ratat. Ultima ocazie a primei reprize a avut loc în prelungiri, când Cojenel a şutat puternic de la peste 30 de metri, Cherecheş a scăpat mingea în faţă, dar Papp a reuşit să respingă.

Neputinţă

În partea secundă, jucătorii suceveni au ieşit mult mai motivaţi de la cabine şi au preluat iniţiativa chiar dacă în primele 15 minute ale actului secund nu au avut ocazii prea mari. În minutul 61, la o fază care nu anunţa mai nimic, Ionel Celpan, mijlocaşul formaţiei gazdă şutează de la circa 30 de metri în vinclul porţii apărate de Cherecheş. Era 1-0 şi misiunea formaţiei botoşănene devenea mult mai dificilă. Primirea golului parcă a turnat plumb în ghetele botoşănenilor care cu greu mai reuşeau să ajungă la poarta oaspeţilor, în timp ce sucevenii s-au retras în defensivă încercând să apere avnatajul şi să fructifice pe contraatac eventualele gafe ale defensivei botoşănene. Singura mare ocazie a formaţiei botoşănene în partea secundă, s-a înregistrat în minutul 76, când Kone ia pasat perfect lui Ghiceanu dar acesta rămas singur cu Rohetki nu a reuşit să îl învingă. Odată cu trecerea timpului fotbaliştii botoşăneni au intrat în jocul sucevenilor, nemai reuşind să pună în pericol poarta apărată de Rohetki.

Până la final, singura fază notabilă s-a petrecut pe marginea terenului, unde antrenorul principal al gazdelor, Marian Pană la bruscat pe arbitrul de rezervă, fiind trimis în tribună. Astfel, partida Cetatea Suceava - FC Botoşani s-a încheiat cu 1-0 pentru gazde, trupa lui Leo Grozavu, ratând primul obiectiv al sezonului. (S.B.)

Casetă

Cetatea Suceava - FC Botoşani 1-0 (0-0)

A marcat: Ceplan (61)

Stadion: Areni

Cartonaşe galbene: Nicodim (38), Keita (65), Acsinte (92) / Martin (74), Bernard (82), Guriţă (91), Bukvic (93)

Cetatea Suceava: Rohetki - Cotolan, Bernard, Ungureanu (39 Streinu - 46 Martin), Homneac - Buhuşi, Onciu, Celpan (89 Pavel), Cojenel - Guriţă, Bukvic. Antrenor: Marian Pană.     

FC Botoşani: Cherecheş - Such (84 Caragea), Papp, Tincu, Acsinte - Vrabie, Nicodim, Keita, Pleniceanu (68 Ghiceanu) - Simao, Kone. Antrenor: Leo Grozavu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai puțini nervi și timp scutit pentru șoferi: Rută ocolitoare la Dumbrăveni! (video)

astăzi, 15:29
186

Șoferii care circulă de la Botoșani la Suceava sau de la Suceava la Botoșani și trec prin Dumbrăveni ar putea să fie scutiți de nervi, dar și să economisească timp.Asta după ce Ioan Pa...

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
271

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
401

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...