„Cel mai slab jucător din istoria lui FC Botoșani” a plecat de la Schalke 04! Cu ce echipa a semnat

„Cel mai slab jucător din istoria lui FC Botoșani” a plecat de la Schalke 04! Cu ce echipa a semnat

Martin Fraisl (29 de ani), portarul care „a rămas traumatizat” după experiența la FC Botoșani, s-a despărțit de Schalke 04, echipă pentru care a evoluat în sezonul precedent, dar va rămâne tot în fotbalul german.

După un singur an, în care a și pus umărul la promovarea celor de la Schalke 04 în Bundesliga, gruparea din Gelsenkirchen a renunțat la serviciile sale, iar Fraisl a semnat cu Arminia Bielefeld, din al doilea eșalon german.

Fraisl a evoluat în sezonul 2018/2019 la FC Botoșani, unde a bifat 16 apariții. Aventura din România i-a lăsat însă un gust amar portarului, care a declarat că președintele echipei i-a spus în față că este „cel mai slab jucător care a fost vreodată la club”.

În plus, austriacul a fost surprins neplăcut și de alte lucruri pe care le-a întâlnit în România: „Salariul mediu pentru un profesor este de 250 de euro. Dacă ieși la o distanță mai mare de 20 de minute de un oraș, n-o să mai vezi mașini. Oamenii conduc căruțe în România. Am stat un an ca și cum aș fi fost în carantină. Stăteam la hotel și doar jucam fotbal. Orașul era urât! Dar pe de altă parte mi-am dat seama de cât de bine ne e în Austria sau Germania”, spunea Martin Fraisl, după despărțirea de FC Botoșani, citat de Digi Sport.

Wolfsbach, Seitenstetten, Sierning, Wiener Sportklub, Wiener Neustadt, FAC Viena, FC Botoșani, Sandhausen, ADO Den Haag și Schalke 04 sunt formațiile la care a evoluat Fraisl de-a lungul carierei.

Valeriu Iftime: „Poate e o eroare de traducere”

În 2020, Valeriu Iftime, patronul lui FC Botoșani, fostul angajator al lui Martin Fraisl, a încercat să-i găsească circumstanțe atenuante goalkeeper-ului, după afirmațiile făcute.

„Nu am văzut, ce a zis? Care președinte? Președinte e Cătălin Anton, nu cred că a făcut așa ceva. Nu cunosc să fie un asemenea comportament la noi la echipă, dar o critică e bună. Poate e o eroare de traducere. El este un băiat excepțional, chiar a spus că el nu poate să ia bani într-o țară dacă nu știe limba.

Când a plecat, a recomandat portarul austriac care este acum la noi. (n.r. - Hidajet Hankic). Știu că a dat un interviu în urmă cu ceva timp și a spus că țara e urâtă. E clar că nu ne putem compara cu orașele din Austria și Germania”, a spus Valeriu Iftime, pentru Digi Sport.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

DNSC avertizează: Neatenția și entuziasmul sărbătorilor vă pot lăsa pradă infractorilor cibernetici! Cum vă puteți proteja!

astăzi, 16:29
2

”Este esenţial să rămâneţi la curent cu cele mai recente ameninţări, deoarece sărbătorile vin împreună cu riscuri de fraudă online. Infractorii cibernetici folosesc frecven...

Bărbați condamnați pentru infracțiuni în Suceava, arestați și încarcerați în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:22
24

Un bărbat domiciliat în localitatea Hănțești, condamnat la pedeapsa de 1 an 6 luni închisoare, a fost identificat de către patrula Secției 8 Poliție Rurală Adâncata pe raza c...

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
127

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...