Cel mai bun junior român, la Botoșani: Claudiu Lăzurcă, un model pentru viitorul tinerilor handbaliști

Cel mai bun junior român, la Botoșani: Claudiu Lăzurcă, un model pentru viitorul tinerilor handbaliști

A început la 7 ani și din primele clipe s-a îndrăgostit de sport. Indiferent de tipul sportului, îl interesa mișcarea și sănătatea. A crezut că fotbalul îi este mai potrivit, dar s-a întors repede la sportul ce avea să-l facă unul dintre cei mai buni dintre ai săi. Așa începe poveste vieții sportive al lui Claudiu Lazurcă, jucător la CSM Botoșani și LPS Suceava.

La început, lua totul în joacă. Alerga, se juca cu mingea, se distra prin mișcare. Observând repede că cel mai important lucru pentru vârsta lui era faptul că socializa, Claudiu și prietenii lui se invitau unul pe celălalt să facă sport. 

Sportul îți aduce prieteni noi, iar când sportul este colectiv, precum handbalul, colegii îți sunt a doua familie”, ne spune Claudiu Lazurcă.

Fiind un sportiv bun, a jucat și pentru generația 2001-2002, dar și pentru 1999-2000, iar acesta ar putea fi motivul pentru care Claudiu are câte două medalii câștigate în fiecare an. Palmaresul său este surprinzător și puțini îi pot întrece performanțele de jucător tânăr.

Claudiu a câștigat medalia de argint la mini-handbal, ca o primă medalie. Apoi iubirea de sport și dorința de juca handbal i-a adus în 2011-2012 un alt loc doi la minihandbal, iar în 2014 a cucerit medalia de bronz, la Juniori IV. A câștigat aurul la Juniori III și bronzul la Juniori II în sezonul 2015-2016.

A ajuns în Finala Mare la Juniori I, sezon 2017-2018, când nimeni nu le dădea șanse, fiind singura echipă din primele patru care nu erau club privat. A cucerit locul doilea, iar în acelați an și-a apărat, împreună cu echipa sa, titlul de Campioni Naționali.

Convocat la naționalele României, a primit distincții de cel mai bun intermediar sau cel mai bun marcator, Claudiu Lazurcă le mulțumește profesorilor care s-au ocupat de evoluția sa fabuloasă.

Clubul Sportiv „Magnum” Botoșani încurajează copiii pasionați de sport, înființănd recent o Școală de Handbal pentru juniori, care are porțile deschise pentru doritori. Detalii, aici: 

http://stiri.botosani.ro/stiri/sport/cei-mai-energici-copii-sunt-asteptati-la-scoala-de-handbal-a-csm-botosani-.html

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
334

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
515

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

Duminică, 5 Mai 2024
954

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...