Campioană din Botoșani distinsă cu plachetă onorifică de prefect (fotogalerie)

Campioană din Botoșani distinsă cu plachetă onorifică de prefect (fotogalerie)

Reprezentantul Guvernului în teritoriu, Sorin Cornilă, i-a oferit marți o plachetă onorifică canotoarei Manuela Gabriela Lungu în semn de recunoștință pentru activitatea sportivă excepțională și pentru promovarea județului Botoșani la nivel național și internațional. 

La eveniment a fost prezent și primarul comunei Coțușca, domnul Constantin Ciobanu.

Sorin Cornilă a felicitat-o pe Manuela Lungu și le-a oferit celor prezenți câte un exemplar din Constituția României.

„Pe 8 septembrie, la Coțușca, la invitația domnului primar Constantin-Viorel Ciobanu, am avut onoarea de a-i înmâna domnișoarei Gabriela Lungu titlul onorific de Cetățean de Onoare al comunei Coțușca. Decernarea titlului de cetățean de onoare al comunei a fost decisă de Consiliul Local al Comunei Coțușca  pentru activitatea sportivă excepțională și promovarea comunei. Atunci am decis să-i oferim această plachetă onorifică din partea Instituției Prefectului pentru promovarea sportului, pentru exemplul pe care îl oferă tinerilor și pentru promovarea județului Botoșani. Toți sportivii merită aprecierea noastră, pentru munca depusă și pentru rezultatele obținute.” a declarat prefectul județului Botoșani.
 
În acest an, România a obținut opt medalii de aur și una de argint la Campionatele Europene de canotaj tineret U23 de la Krefeld, Germania. Prima medalie de aur a fost câştigată la patru rame cu cârmaci feminin de Manuela-Gabriela Lungu, Ana-Maria Mătran, Larisa-Andreea Bogdan, Elena-Diana Şuta şi Rucsandra Ioana Bucşa.

La campionatele Mondiale de canotaj pentru categoria tineret U23, care s-au organizat în perioada 25 - 27 august 2023, în Krefeld, Germania, Manuela-Gabriela Lungu a obținut două medalii de aur BW8+ și BW4+.

Echipajul feminin de opt plus unu, Manuela-Gabriela Lungu, Estera-Costina-Beatrice Vîlceanu, Andreea Petraş, Elena Silvia Mocanu, Georgelia Stoica, Ana-Maria Mătran, Larisa-Andreea Bogdan, Elena-Diana Luta, Rucsandra-Ioana Bucşa, a concurat singur în finală.

Manuela Lungu este legitimată la CS Rapid București. 


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Interviu cu un botoșănean, make-up artistul vedetelor din capitală. „Sunteți frumoase, fetelor!” (foto)

Luni, 4 Decembrie 2023
1265

Alexandru Tanasă sau Alex, așa cum îi spun apropiații, este din comuna Drăgușeni, județul Botoșani și se poate lăuda cu un palmares impresionant la vârsta lui. Și-a dorit să fie...

Ample acțiuni cu polițiști, jandarmi și polițiști de frontieră, s-a lăsat cu amenzi și permise reținute

Luni, 4 Decembrie 2023
295

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 7 acțiuni punctuale în Darabani, Săveni, Botoșani, Flămânzi, Bucecea și Dorohoi, în cadrul acțiunii BLOCADA,...

(Și) personalul TESA de la „Mavromati” continuă protestele (foto, video)

Luni, 4 Decembrie 2023
100

Continuă protestele și la Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani. Personalul TESA a ieșit, pentru a 11-a zi, în fața unității sanitare în semn de prote...