Calificaţi la Balcaniada de cros

Calificaţi la Balcaniada de cros

Atletism.Trei atleţi botoşăneni s-au calificat la Campionatul Balcanic de cros ce va avea loc pe data de 1 martie în Turcia.

Atleţii botoşăneni Cristiana Frumuz, Alex Cornenschi şi Andreea Giredariu şi-au asigurat prezenţa la Campionatul Balcanic de cros, după ce au reuşit să termine pe podium la selecţia ce s-a desfăşurat la jumătatea săptămânii trecute. Cea mai bună clasare a avut-o Alex Cornenschi, sportiv pregătit de Iolanda Daniela Macovei, care s-a impus fără mari probleme, câştigând cursa de 6000 de metri. Tot la această selecţie, Cristiana Frumuz a terminat cursa de 4.000 de metri în proba de tineret, aceeaşi poziţie fiind ocupată şi de Andreea Giredariu, sportivă pregătită de Ionuţ Zachiu, în competiţia destinată junioarelor trei. Prin clasările obţinute, cei trei sportivi şi-au asigurat prezenţa la Campionatul Balcanic din Turcia, programat pe data de 1 martie, unde speră să cucerească cel puţin o medalie la individual, plus cele din proba pe echipe.

 

Două medalii de bronz

 

Atleta botoşăneană Cristiana Frumuz, pregătită de antrenoarea, Iolanda Daniela Macovei a obţinut două medalii la Campionatul Naţional de tineret ce a avut loc în perioada 15-16 februarie la Bucureşti. Atleta botoşăneană a terminat cursa de 1500 de metri cu timpul de 4.28 iar cursa de 3.000 de metri în 9.41 minute, realizându-şi recordurile personale atât la 3.000 metri cât şi la 1.500 de metri, la competiţii desfăşurate în sală. În plus, atletismul botoşănean a mai obţinut o medalie de aur, la Campionatul Naţional, categoria juniori III, unde Andreea Huzum, sportivă pregătită de Costel Nacu a câştigat proba de aruncare a greutăţii. (S.B.)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un transformator suprasolicitat a provocat un incendiu la Flămânzi; clădirile din jur, la un pas de dezastru! (Foto, video)

astăzi, 18:03
13

La caz s-au deplasat pompierii de la Punctul de Lucru Flămânzi, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, dar și reprezentanți ai furnizorului de energie electrică. Aceștia au cons...

DNSC avertizează: Neatenția și entuziasmul sărbătorilor vă pot lăsa pradă infractorilor cibernetici! Cum vă puteți proteja!

astăzi, 16:29
22

”Este esenţial să rămâneţi la curent cu cele mai recente ameninţări, deoarece sărbătorile vin împreună cu riscuri de fraudă online. Infractorii cibernetici folosesc frecven...

Bărbați condamnați pentru infracțiuni în Suceava, arestați și încarcerați în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:22
33

Un bărbat domiciliat în localitatea Hănțești, condamnat la pedeapsa de 1 an 6 luni închisoare, a fost identificat de către patrula Secției 8 Poliție Rurală Adâncata pe raza c...