CALIFICARE! Ordabasy - FC Botoșani 1-2!

CALIFICARE! Ordabasy - FC Botoșani 1-2!

Dupa cinci ani de pauză, FC Botoșani a revenit în Europa. Formația pregătită de Marius Croitoru a jucat joi împotriva formației Ordabasy, din Kazahstan, în deplasarea.

Partida a început bine oenbtu FC Botoșani, care a controlat primele minute ale partidei. Totuși, Ordabasy a avut prima șansă mate de gol. După o greșeală a lui Eduard Pap, Ordabasy a fost aproape de a marca golul de 1-0, cu poarta goală. Totuși, Ofosu reușește să își oprească adversarul și faultează în careu, primind și cartonaș galben. Pap însă respinge șutul lui Diakhate este respins de Eduard Pap. Scorul ramane 0-0.

FC Botoșani reușea să deschidă scorul în minutul 25, după ce Holzmann profită de centrarea excelenta a lui Ofosu și trimite balonul în poarta kazahilor.

4 minute mai târziu, FC Botoșani este nedreptățită, neprimind lovitura de la 11 metri după un henț clar comis în careul kazah. Una peste alta, FC Botoșani domină partida și pune presiune pe adversari. 

În minutul 31, Ordabasy egalează prin fostul dinamovist May Malanghu, după o slăbiciune în defensiva botoșăneană.

FC Botoșani revenea la conducerea partidei după un "eurogol" marcat de Marko Duganzic, din pasa lui Florescu. Croatul venea după o serie de 5 partide fara gol marcat. Astfel, din minutul 33 FC Botoșani conducea cu 2-1.

În minutul 44, brazilianul Joao Paulo ratează o șansă imensă, șutând din 6 metri pe lângă poarta lui Eduard Pap.

După o repriza echilibrată, arbitrul armean Jabarov trimite echipele la cabine, scorul fiind 1-2 in favoarea echipei lui Marius Croitoru.

Ofosu ratează o șansă importantă în minutul 65, când, după o acțiune personală, trimite sub bara transversală de la marginea careului, însă portarul lui Orbadasy prinde.

În ultimul minut de joc, jucătorii din Kazahstan au trecut milimetric pe lângă egalare, însă nu au reușit.

Repriza secundă a fost controlată de Orbadasy, care însă nu a reușit să contureze acțiuni importante la poarta lui Eduard Pap.

FC Botoșani reușește astfel calificarea în turul doi al Europa League, pentru a doua oară în istorie. Urmează emoțiile pentru formația locală, care așteaptă tragerea sorți pentru a afla cine va fi următorul adversar.

(Iosif Pintilie)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Foc într-un apartament din municipiul Botoșani, vecinii au chemat urgent pompierii! (Foto)

Duminică, 19 Mai 2024
573

Mai multe bunuri din bucătăria unui apartament, situat la etajul III, au fost cuprinse de flăcări. Când s-a produs evenimentul de pe strada Vârnav, proprietarii nu erau acasă. Vecinii...

Valeriu Iftime: Cu atâtea exemple demne de urmat, sunt sigur că vom reuși să realizăm o dezvoltare reală și la Botoșani! (Video)

Duminică, 19 Mai 2024
71

Domnul Bolojan, timp de ani de zile, a oferit Oradiei și județului Bihor un model de administrație publică, eficiență și investiții durabile. În scurta mea vizită în județul Biho...

Sucevean condamnat pentru distrugere, încarcerat în Penitenciarul Botoșani!

Duminică, 19 Mai 2024
79

În cursul zilei de sâmbătă, 18.05.2024, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești în timp ce patrulau pe raza satului Călinești, comuna Dărmănești din Suceava, &i...