Calendar sportiv 2024: cele mai importante evenimente

Calendar sportiv 2024: cele mai importante evenimente

Spectacolul sportiv va fi la cel mai înalt nivel în 2024, având în vedere că în vară vor fi programate două dintre cele mai așteptate evenimente: Campionatul European de fotbal și Jocurile Olimpice.
Campionatul European va stârni cu siguranță cel mai mare interes, deoarece România este calificată și are o grupă interesantă din care poate ajunge în fazele eliminatorii.

Jocurile Olimpice stârnesc și ele întotdeauna multă emoție printre români, chiar dacă în ultimii ani numărul medaliilor câștigate a fost în scădere. Sunt speranțe însă în mai multe sporturi, iar evenimentul de la Paris este așteptat cu mare interes.
Tot în acest an vom sta cu sufletul la gură pentru echipele naționale de handbal, dar și pentru jucătoarele din România care vor participa la cele mai importante turnee de tenis.

Cele mai importante evenimente sportive din 2024:

Campionatele Europene de handbal

Campionatul European de handbal masculin este programat între 10 și 28 ianuarie în Germania. România face parte din Grupa B, alături de Spania, Austria și Croația. Avem o grupă dificilă, având în vedere că Spania și Croația sunt medaliate multiple la precedentele ediții. Simpla prezență este o performanță, deoarece nu am mai participat de 28 de ani.

Întrecerea feminină va avea loc între 28 noiembrie și 15 decembrie în Austria, Ungaria și Elveția. Calificarea României nu a fost obținută încă, dar am debutat cu dreptul în preliminarii, după victoriile cu Bosnia și Grecia. Preliminariile se vor relua în luna februarie, când vom întâlni Croația. După ultimele rezultate, România are de luat o revanșă.

EURO 2024

România este prezentă la EURO 2024, eveniment care va avea loc între 14 iunie și 14 iulie în Germania. Echipa noastră a fost repartizată în Grupa E, alături de Belgia, Slovacia și câștigătoarea play-off-ului B (Bosnia și Herțegovina – Ucraina, Israel – Islanda). Meciurile din faza grupelor le vom juca la München, Köln și Frankfurt. Am avut un noroc considerabil la tragerea la sorți, motiv pentru care avem șanse reale să ajungem în fazele eliminatorii. Atât specialiștii, cât și bookmakerii agențiilor de pariuri sportive cred în echipa noastră și ne acordă șanse destul de bune. Mai exact, România are cota 2.00 să termine pe unul din primele 2 locuri, în timp ce câștigătoarea play-off-ului B are cota 2.45, iar Slovacia are 2.50. Belgia are cotă 1.10 și este de departe favorită.

Jocurile Olimpice de Vară

Vor fi organizate la Paris între 26 iulie și 11 august. Este cea mai importantă competiție sportivă din lume, iar la start se vor afla 10.500 de sportivi din 32 de sporturi. În total vor fi acordate 329 de medalii de aur, iar România țintește cel puțin 10 medalii. Speranțele sunt destul de mari, având în vedere că în ultimul an am avut rezultate bune la înot, canotaj și kaiac-canoe, astfel că avem motive să credem în sportivii noștri.

Turneele de Grand Slam la tenis

Startul se dă în mod tradițional în luna ianuarie, în Australia. Între 14 și 28 ianuarie este programat turneul de Grand Slam de la Melbourne. Sezonul pe hard va continua, însă primăvara este destinată zgurii. Iar capul de afiș este Roland Garros, eveniment programat între 26 mai și 9 iunie. Spectacolul pe iarba de la Wimbledon va avea loc între 1 și 14 iulie, iar ultimul turneu de Grand Slam din acest an se va disputa la US Open, începând cu 26 august.
Noul sezon din Formula 1 va începe pe 29 februarie, în Bahrain, în timp ce finala Champions League 2024 va avea loc pe 1 iunie, pe stadionul Wembley din Londra.

Cotele publicate în acest articol pot suferi modificări în orice moment.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sucevean condamnat pentru distrugere, încarcerat în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 19:16
3

În cursul zilei de sâmbătă, 18.05.2024, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești în timp ce patrulau pe raza satului Călinești, comuna Dărmănești din Suceava, &i...

Amenzi pentru proprietarii de apartamente, ce obligații au până la finalul anului!

astăzi, 18:04
60

În cazul românilor care nu își permit să cumpere, respectiv să monteze repartitoare de căldură, vor primi ajutor de a stat până la finalul lunii august 2024. Conform ANRE...

Polițiștii rutieri din Botoșani, și în acest week-end pe urmele șoferilor „certați” cu legea!

astăzi, 17:18
34

În cadrul activităților desfășurate au fost organizate cinci filtre rutiere, fiind controlate 122 de autovehicule și efectuate 54 de testări alcoolscopice, iar în urma neregulilor co...