Botoșăneanul care s-a întors acasă pentru a făuri campioni! (Foto)

Revenit în țară, a fost angajat al MApN într-o companie de elită a unei brigăzi mecanizate și s-a ocupat de pregătirea sportivă a militarilor angajați și cei în termen.

ACS TENSHI Botoșani a fost înființat la data de 1 decembrie 2019, de către Honceru Cristi și Cazacu Sergiu.

În prezent, antrenamentele de Karate Shotokan sunt conduse de prof. antr. Honceru Cristi, un iubitor al acestei arte marțiale japoneze încă din anul 1988. Atunci a început să învețe și să-și consolideze baza karate-ului, în prima școală de karate din Botoșani, sub îndrumările lui Poleac Constantin. După patru ani de sudoare lăsată în sălile de sport, a promovat examenul suprem de trecere la gradele maestre, centura neagră.

Ajuns în Germania în anul 1992, Cristi Honceru a predat timp de trei ani la școala de karate Yamamoto Schule din orașul Solingen. Revenind în țară, a fost angajat al MApN într-o companie de elită a unei brigăzi mecanizate și s-a ocupat de pregătirea sportivă a militarilor angajați și cei în termen. A participat la numeroase concursuri de arte marțiale, pentatlon, duel de foc, orientare, patrulă schi, în urma cărora o obținut locuri de podium atât la fazele pe Corp de Armată, cât și la faza finală pe Armată.

Din anul 2002, după ce a părăsit viața cazonă, a lucrat timp de șapte ani într-unul dintre cele mai bine puse la punct sisteme de securitate, Automobile Dacia - Renault Pitești.

În anul 2009 s-a angajat în sistemul de învățământ, la început ca profesor de educație fizică și sport, iar mai târziu în 2014 a devenit profesor titular al catedrei Karate, din cadrul Clubului Sportiv Școlar Botoșani, fiind coleg cu prof. Drețcanu Mihai, fost coleg de antrenament (la sfârșitul anilor '80).

Din 2014 până în prezent, împreună cu colegul său au adus rezultate de podium Clubului Sportiv Școlar Botoșani în urma competițiilor naționale și internaționale. Copiii au îmbinat cariera sportivă cu descoperirea de locuri frumoase în țări precum Georgia (Caucaz), Turcia, Albania, Macedonia, Bulgaria, Polonia, Cehia, Germania.

Cel mai recent rezultat excepțional a fost obținut de sportivul CSS Botoșani Chițăscu David, la Campionatul European Shito Ryu, organizat în localitatea Regensburg Germania, unde s-a clasat pe prima treapta a podiumului, devenind campion european.


În weekendul trecut a fost organizat la Pitești, Campionatul Național de Karate Tradițional WSF din cadrul Federației Române de Karate. ACS TENSHI Botoșani a participat la acest campionat cu un număr de 24 sportivi cu vârste cuprinse între 6 și 17 ani. Cel mai mic sportiv a fost Robu Adam, care a obținut două locuri 3 la cele două probe de luptă cu arbitraj diferit. La categoria junioare kata feminin, sportiva Solonariu Ada s-a clasat pe locul 3, iar la categoria cadeți feminin-55kg, sportiva Ciontea Sofia s-a clasat pe prima treapta a podiumului.

Un rezultat deosebit l-a obținut sportivul legitimat la CSS Botoșani Vatamanu Albert, care a obținut două locuri I la ambele probe de luptă, devenind dublu campion național.

ACS TENSHI Botoșani mulțumește părinților pentru încrederea în antrenorii Honceru Cristi, Cazacu Sergiu și Cracană Sergiu, sperând ca micii campioni să urmeze parcursul sportivilor Vatamanu Albert, Chițăscu David sau Vlas Andra care și-au început viața sportivă la vârste fragede, în prezent având vârste cuprinse între 15 și 16 ani.

ACS TENSHI Botoșani își desfășoară antrenamentele în dojo Tridex lângă Terasa Enjoy din Bd. Mihai Eminescu.

Foto jos: rezultatele omologate de FRK, la campionatul mai sus menționat (6 locuri I, 6 locuri II și 10 locuri III).









 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

”Poliția, deschide!” Botoșănenii care s-au trezit cu ”mascații” la ușă! (Foto)

astăzi, 11:46

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darabani au organizat ieri, 25 octombrie 2024, activități pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și pentru impunerea unui climat de ordine...

Atenție la drum! Cum se circulă acum în Botoșani! (Foto)

astăzi, 11:36

Meteorologii au actualizat prognoza meteo, anunțând Cod Galben de ceață până la ora 12:30, pentru județul Botoșani.  Din această cauză se reduce vizibilitatea sub 200 de me...

Botoșăneanul care a sărbătorit Armata Română la Madrid! (Foto)

astăzi, 10:59

Pe 24 octombrie, Reședința Militară Alcazar din Madrid a fost gazda festivității de celebrare a Zilei Armatei Române, eveniment organizat pentru comemorarea și recunoașterea valoroaselor ...