Arbitraj absolut mizerabil în FC Botoșani - Academica Clinceni 2-2!

Arbitraj absolut mizerabil în FC Botoșani - Academica Clinceni 2-2!

FC Botoșani și Academica Clinceni s-au întâlnit în etapa a 8-a a ligii 1. FC Botoșani pleca din postura de mare favorită în acest meci. 

FC Botoșani are lovitura de start a acestei partide. Botoșani pare să aibe partida în mână. Totuși primul șut pe aparține celor de la Clinceni, însă acesta nu ii pune probleme lui Pap. De cealaltă parte, Botoșani deschide scorul prin Alexandru Tiganasu încă din minutul 4. Haruț îi centrează în careu lui Papa, care deviază mingea până la fundașul adus de la Petrolul. 1-0 pentru Botoșani încă din startul partidei. In minutul 8 Ofosu are șansa golului, dar Vâlceanul respinge în corner.

De menționat este prezenta galeriei, care după o pauză de peste un an revine pe Stadionul Municipal. Aceștia au afișat un mesaj referitor la Cornel Șfaițer.

Ongenda are șansa de a majora avantajul, dar șutul său, trimis din marginea careului trece peste poarta Academicii. In minutul 20, Andronic înscrie, dar golul este anulat pe motiv de offside. Până la urmă, Ofosu reușește să majoreze avantajul, după o acțiune personală. Este primul gol reușit de acesta în Romania. 2-0, Botoșani se desprinde pe tabela de marcaj. Paul Pârvulescu părăsește terenul accidentat, fiind înlocuit de Rauta.

Andronic are și el șansă golului în minutul 30. Vâlceanul respinge cu noroc, iar Ashkovski nu poate să retrimită mingea în poarta. Corner pentru Botoșani, Ofosu trimite puțin pe lângă poartă.

După golul doi, Academica a preluat controlul partidei și în minutul 36 reușesc să reducă din diferență prin Buziuc. 2-1, după prima acțiune periculoasa a Clinceniului. Miron este faultat de Bus, la faza imediat următoare și obține o lovitură libera din din laterală careului. Centrarea lui Rodriguez insa lasă de dorit. Papa cade în careu și cere penalty, însă albitrul considera intrarea lui Nichita regulamentara. Vojtus are șansa egalării, dar lovitura sa de cap nu este pe poarta.

Se intra cu scor egal la cabine.

Vojtus egalează, cu un șut din afara careului. Acesta îl prinde pe Pap într-o poziție dificilă și reușește să trimită balonul în poartă. 2-2, scorul pauzei.

Pauza aduce o schimbare in tabăra lui Marius Croitoru. Moussa debutează pentru echipa gazdă, în timp ce tânărul Răzvan Andronic părăsește terenul.

Botoșani începe bine repriza secundă. După 5 minute, mingea intrase deja de câteva ori în careul lui Vâlceanul, însă fără rezultat pe tabela de marcaj. Ofosu pare a fi cel mai bun jucător al Botoșaniului. Acesta obține cornerul după un șut periculos, deviat de fundașii lui Ilie Poenaru. Chiar și așa, Gabriel Vâlceanul are probleme în a prinde mingea.

Buziuc are șansa de a majora avantajul. Șutul său trece puțin pe lângă poartă lui Pap. Debutant, lituanianul Kolesovs are șansa golului, dar mingea trece pe lângă poartă. La reluare, portarul Vâlceanul este avertizat verbal de albitrul Antonie pentru tragere de timp.

Leonel Pierce intra la Botoșani, în locul lui Papa. După o oră de joc, scorul rămâne egal, 2-2. Urmează prima  schimbare la Clinceni. Ilie Poenaru îl trimite în teren pe Ion, iar Popescu părăsește suprafață de joc.

Moussa este aproape de primul gol. Acesta reia cu capul din centrarea lui Ongenda, dar mingea trece pe lângă poartă.

Penalty refuzat pentru FC Botoșani.

Ceobotaru respinge mingea cu mâna, dar Antonie nu acorda nimic. Secundul lui FC Botoșani, Alin Bejan, vede cartonas galben pentru proteste.

Rodriguez își încearcă și el norocul, dar șutul său e slab plasat. Publicul incepe sa protesteze și spiritele se încing. Ultimele 20 de minute vor fi aprinse. Pierce vede cartonașul galben.

Ofosu trimite puțin sub transversală, dar Vâlceanu este probabil în cea mai buna zi și respinge și de această dată. Ion vede și el cartonașul galben.

„Șoferul de autobuz” Ongenda obține o lovitură liberă care pare periculoasa. Ashkovski este înlocuit de Cîmpanu. FC Botoșani nu poate să profite de aceasta lovitura liberă, dar rămâne în atac. Dumitru îl înlocuiește pe Laurențiu Bus, cu aproximativ 10 minute înainte de final.

Și Clinceniului are ghinion. Aceștia nimeresc bara, din lovitura lui Vojtus. 4 minute sunt arătate de la margine. Antrenorul Marius Croitoru și Hervin Ongenda primesc cartonașele galbene.

Final de meci. După un albitraj absolut mizerabil și după o cădere inexplicabilă a echipei noastre, FC Botoșani pierde doua puncte cu Clinceni, care ajunge la 5 punte in prima liga. FC Botoșani este în impas din etapa a 3-a, având 4 egaluri și o înfrângere în ultimele 5 meciuri.

(Iosif Pintilie)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Daniel Haidarli și Marea Degustare de la Iași: O poveste despre devotament și profesionalism (galerie foto)

astăzi, 09:40
39

În lumea fascinantă a vinurilor și gastronomiei, câteva evenimente deosebite au strălucit recent în peisajul cultural și culinar al României, sub îndrumarea atentă a...

Concert de pricesne la Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din Concești!

astăzi, 09:34
27

Duminică, 28 aprilie, în biserica Parohiei „Nașterea Maicii Domnului” din Concești, Protopopiatul Darabani, județul Botoșani, a avut loc Concertul prepascal de pricesne și c&ac...

Militarii botoșăneni pe podium la o competiție importantă!

astăzi, 09:03
71

Militarii Batalionului 335 Artilerie „Alexandru cel Bun” din Botoșani s-au clasat pe locul I la o importantă competiție.Este vorba despre „Cea mai bună piesă de artilerie te...