Am luptat ca niciodată și am pierut ca-n-totdeauna! FCSB - FC Botoșani 3-1

Am luptat ca niciodată și am pierut ca-n-totdeauna! FCSB - FC Botoșani 3-1

FC Botoșani a pierdut duelul cu FCSB, scor 3-1, deși conducea cu 1-0 în minutul 78, după golul lui Braun, din prima repriză.

FCSB s-a impus în primul meci de la revenirea lui Toni Petrea. Vicecampioana României s-a distanțat la șase puncte de Universitatea Craiova după victoria de pe Arena Națională. Meciul a fost unul echilibrat, iar de multe ori acțiunile au plecat de la o poartă la alta.

Min.84 GOL FCSB! Schimbările lui Toni Petrea au fost eficiente. Ianis Stoica se infiltrează printre fundașii centrali ai oaspeților și anticipează pasa perfectă oferită de Budescu, din flancul drept.

Min.82 Ratare mare a oaspeților! Ongenda avansează nestingherit în jumătatea FCSB-ului, i-a pasat lui Fili, dar singur cu Andrei Vlad extrema Botoșaniului îl ia la țintă pe portarul gazdelor. 

Min.79 Budescu rămâne singur cu Pap, dar trage pe lângă.

Min.77 GOL FCSB! Vali Gheorghe șutează în vinclu de la 16 metri. Fostul mijlocaș al Astrei, intrat în actul secund pe teren, a preluat cu piciorul drept și a catapultat mingea cu piciorul stâng, la păianjen. 1-1 pe Arena Națională.

Min.70 Fază în mare viteză la poarta oaspeților, Vali Gheorghe pătrunde în mare viteză, centrează în fața porții, dar Racovițan respinge! 

Min.65 Ongenda trage peste poarta lui Vlad din lovitură liberă de la 16 metri.

Min.59 Toni Petrea îl trimite pe teren pe Budescu în locul lui Claudiu Keșeru. Se joacă în mare viteză, iar oaspeții par că nu mai au resurse fizice. A intrat Budescu, apar și primele pase luminoase. Va aduce jucătorul criticat de Becali un plus în atacul roș-albaștrilor? Vin și primele... exterioare! 

Min.58 Keșeru pivotează în care și îi pasează cu călcâiul lui Florin Tănase care trage cu stângul, violent, peste poarta lui Eduard Papp.

Min. 50 Florin Tănase șutează înșelător, cu pâmântul, însă timișoreanul din poarta Botoșaniului, Eduard Pap, reține mingea. Asistăm la un asediu al roș-albaștrilor care au schimbat foaia în actul secund. Atacă vijelios și apar primele semne de vulnerabilitate a defensivei în care impresionează fostul jucător de la Dijon, Racovițan.

Min. 49 Ocazie mare pentru FCSB. Keșeru pătrunde în careu, mingea pare ideală pentru Octavian Popescu, dar Florin Tănase trage în Racovițan.
A început repriza secundă! 

Min.45 Pauză pe Arena Națională: FCSB - FC Botoșani 0-1. Pragmatici și cu soluții în defensivă, elevii lui Croitoru formează o echipă incomodă pentru vicecampioană. Fără idei la construcție, Florin Tănase și colegii lui au pedalat în gol. Nu au șutat de la distanță, iar jocul lor a fost ca o carte deschisă pentru oaspeți.

Min.40 FCSB construiește lent, iar partitura oaspeților pare una câștigătoare până acum. Joacă la limita regulamentului, construiesc cu răbdare și le pun probleme roș-albaștrilor.

Min.36 Ocazie mare pentru elevii lui Marius Croitoru. Țigănașu trage din unghi închis, în cross, spre colțul lung, însă Andrei Vlad se întinde excelent și deviază mingea în corner. FCSB încearcă să desfacă defensiva ermetică a oaspeților, însă nu reușește să găsească breșe. Ongenda e dispecerul care livrează mingi mai ales în flancuri.

Min.24 0-1 Gol Botoșani! Braun înscrie după o fază plecată de la portarul Papp. Acțiune în mare viteză și o pasă genială trimisă de Ongenda îi aduce pe oaspeți în avantaj. Defensiva lui Petrea n-a avut soluții. 

Min.20 Căpitanul oaspeților, Papa, iese accidentat, iar Marius Croitoru îl trimite pe teren pe Fili. Banderola de căpitan ajunge pe brațul lui Hervin Ongenda, aflat la meciul 100 în prima ligă din România. 

Min.12 Botoșani caută să spargă defensiva condusă de Vinicius pe flancuri, însă acțiunile elevilor lui Marius Croitoru n-au consistență. FCSB pare mult mai bine organizată, cu Florin Tănase într-o dispoziție bună de joc. 

Min.6 Darius Olaru execută o lovitură liberă în careu, însă Vinicius și Șut nu reușesc să lovească mingea. Start intens de meci, gazdele încearcă să-l găsească insistent pe Claudiu Keșeru, luat în marcaj de Racovițan. 

Min. 1 A început partida care se joacă pe Arena Națională!

(Iosif Pintilie)
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

USR Botoșani: Bani de reabilitări stradale și căldură în școli, la un pas de a fi dați de primarul Andrei pe campania sa electorală

astăzi, 13:33
12

În condițiile în care botoșănenii își rup mașinile de ani de zile pe străzile denivelate din Municipiul Botoșani și în condițiile în care elevii sunt puși să-...

O judecătoare a murit într-un mod stupid, la 54 de ani. ”A mai apucat să-şi sune soţul, dar…”

astăzi, 12:54
772

Moarte stupidă, la 54 de ani, a unei judecătoare din cadrul Tribunalului Iași. Femeia a decedat marți, după ce a căzut pe scări.„Nu era bolnavă. A fost pur şi simplu un accident. Di...

Numerele de la mașină l-au băgat în bucluc!

astăzi, 12:10
354

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au oprit pentru control pe strada Pacea, din municipiul Botoșani, un autot...