Alin Alexuc, campionul de la Botoșani, pentru a treia oară în carieră la Jocurile Olimpice! România are patru luptători calificați la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Alin Alexuc, campionul de la Botoșani, pentru a treia oară în carieră la Jocurile Olimpice! România are patru luptători calificați la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Botoșăneanul Alin Alexuc  s-a calificat, sâmbătă, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după ce a intrat în finala categoriei 130 kg la lupte greco-romane, la turneul de la Sofia.

Luptătorul Alin Alexuc completează delegația României pentru Tokyo după ce și-a asigurat prezența în finala categoriei 130 kg la Turneul Mondial de calificare de la Sofia. Sportivul născut în Botoșani devine astfel al 66-lea component al delegației României pentru competiția din Japonia.

Alin a câștigat trei meciuri pentru a obține biletul olimpic. În meciul decisiv (semifinale), el l-a învins cu 5-0 pe polonezul Rafal Andrzej Krajewski.

"A treia calificare la Jocurile Olimpice! 2012 - Londra, 2016 - Rio, 2021 - Tokyo! Vă mulțumesc tuturor pentru că ați fost alături de mine! Am prins și mai multă putere prin fiecare mesaj pe care l-am primit de la voi!", a scris Alexuc, pe Facebook.

"Sportivul nostru de la greco-romane marește delegația olimpică după o semifinală extraordinară câștigată cu 5-0 în fata adversarului din Polonia.

Alin își câștigă biletul mult râvnit la a treia ediție a Jocurilor Olimpice din carieră, printr-o dăruire și o mobilizare exemplară! Felicitări, Alin! Locul tău este între cei mai buni din lume!

Felicitări antrenorilor Petre Cărare, Anton Arghira, staff-ului format din Adriana Limona (Medic), Cosmin Grasu (Maseur) precum și antrenorului descoperitor și tuturor celor care au contribuit în formarea spotivului de azi!", au scris cei de la FR de Lupte.

România a calificat patru luptători la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Alina Vuc (cat. 50 kg), Andreea Beatrice Ana (cat. 53 kg), Albert Saritov (cat. 97 kg - lupte libere) şi Alin Alexuc-Ciurariu (cat. 130 kg - lupte greco-romane), ultimii trei obţinând biletele la Sofia. În Bulgaria, pentru a obţine calificarea la JO 2020 era necesară atingerea finalei categoriei.

România are acum 66 de sportivi calificaţi la JO 2020 (nominal sau locuri cotă) la 13 discipline sportive: înot, atletism, canotaj, fotbal, gimnastică artistică, baschet 3x3, ciclism, lupte, tir sportiv, canoe, tenis de masă, box şi scrimă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

CSM Botoșani a reușit prima afacere a verii! A dat un jucător, la schimb cu doi, de la rivală

astăzi, 12:30
97

CSM Botoșani și CSU Suceava au realizat prima afacere a verii. Elod Szasz va face pasul către CSU Suceava, după doar un sezon la CSM Botoșani.Pivotul a fost nemulțumit de retrogradarea echi...

Un nou medic specialist la Spitalul de Recuperare ”Sf. Gheorghe” din Botoșani

astăzi, 12:00
685

Spitalul de Recuperare ”Sf. Gheorghe” din municipiul Botoșani are începând din această lună un medic specialist nou.Este vorba de Carmen Ștefania Olariu, medic pneumol...

Românii pot scăpa de carantină în cazul deplasărilor în UE

Vineri, 11 Iunie 2021
580

Oficialii europeni au stabilit, vineri, 11 iunie, noi măsuri pentru călătoriile realizate în interiorul Uniunii Europene. Începând cu data de 1 iulie, orice persoană care deține...