Alin Alexuc, campionul de la Botoșani, pentru a treia oară în carieră la Jocurile Olimpice! România are patru luptători calificați la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Alin Alexuc, campionul de la Botoșani, pentru a treia oară în carieră la Jocurile Olimpice! România are patru luptători calificați la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Botoșăneanul Alin Alexuc  s-a calificat, sâmbătă, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după ce a intrat în finala categoriei 130 kg la lupte greco-romane, la turneul de la Sofia.

Luptătorul Alin Alexuc completează delegația României pentru Tokyo după ce și-a asigurat prezența în finala categoriei 130 kg la Turneul Mondial de calificare de la Sofia. Sportivul născut în Botoșani devine astfel al 66-lea component al delegației României pentru competiția din Japonia.

Alin a câștigat trei meciuri pentru a obține biletul olimpic. În meciul decisiv (semifinale), el l-a învins cu 5-0 pe polonezul Rafal Andrzej Krajewski.

"A treia calificare la Jocurile Olimpice! 2012 - Londra, 2016 - Rio, 2021 - Tokyo! Vă mulțumesc tuturor pentru că ați fost alături de mine! Am prins și mai multă putere prin fiecare mesaj pe care l-am primit de la voi!", a scris Alexuc, pe Facebook.

"Sportivul nostru de la greco-romane marește delegația olimpică după o semifinală extraordinară câștigată cu 5-0 în fata adversarului din Polonia.

Alin își câștigă biletul mult râvnit la a treia ediție a Jocurilor Olimpice din carieră, printr-o dăruire și o mobilizare exemplară! Felicitări, Alin! Locul tău este între cei mai buni din lume!

Felicitări antrenorilor Petre Cărare, Anton Arghira, staff-ului format din Adriana Limona (Medic), Cosmin Grasu (Maseur) precum și antrenorului descoperitor și tuturor celor care au contribuit în formarea spotivului de azi!", au scris cei de la FR de Lupte.

România a calificat patru luptători la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Alina Vuc (cat. 50 kg), Andreea Beatrice Ana (cat. 53 kg), Albert Saritov (cat. 97 kg - lupte libere) şi Alin Alexuc-Ciurariu (cat. 130 kg - lupte greco-romane), ultimii trei obţinând biletele la Sofia. În Bulgaria, pentru a obţine calificarea la JO 2020 era necesară atingerea finalei categoriei.

România are acum 66 de sportivi calificaţi la JO 2020 (nominal sau locuri cotă) la 13 discipline sportive: înot, atletism, canotaj, fotbal, gimnastică artistică, baschet 3x3, ciclism, lupte, tir sportiv, canoe, tenis de masă, box şi scrimă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Pasageri cu comportament suspect, polițiștii au găsit droguri sub preșul din mașină!

astăzi, 12:18
20

Astăzi, 16 aprilie 2024, polițiștii au oprit pentru control, pe strada Spiru Haret din municipiul Dorohoi, un autoturism condus de un tânăr de 24 de ani, din aceeași localitate.În...

Accident: Pieton cu alcoolemie 1,52 lovit de o mașină, șoferul s-a ales cu dosar penal!

astăzi, 11:30
171

S-a întâmplat în cursul zilei de luni. Polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că pe strada Săvenilor, din municipiul Botoșani, s-a produs un accident rutier soldat cu...

Botoșănean reținut de polițiști după ce a pipăit o fată!

astăzi, 11:05
151

În cursul zilei de luni, 15 aprilie 2024, polițiștii din Hlipiceni au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui tânăr de 34 de ani.Botoșăneanul este bănuit de...