Agitaţie inutilă, ocazii ratate, dar un punct băgat în cont! FC Botoşani- Gaz Metan Mediaş 0-0 GALERIE FOTO
LIVE-TEXT

Agitaţie inutilă, ocazii ratate, dar un punct băgat în cont! FC Botoşani- Gaz Metan Mediaş 0-0 GALERIE FOTO
Dacă nervii consumaţi în această seară pe Municipalul botoşănean ar putea fi cuantificaţi în cărămizi, cu siguranţă Stadionul Municipal ar putea fi înconjurat de încă un zid. Şi asta din cauza unui joc destul de sec, fără goluri ci doar cu ocazii dar şi din cauza avalanşei de cartoaşe împărţite cu dărnicie de arbitrul Marius Avram. FC Botoşani obţine însă un punct în urma acestui meci teribil.

Desfăşurarea meciului:

Apropierea iernii îşi spune cuvântul şi în privinţa meciurilor care vor avea loc de acum înainte în campionatele interne, temperaturile fiind tot mai scăzute.

Aşa se întâmplă şi în această după-amiază la Botoşani, unde, pe Stadionul Municipal, FC Botoşani întâlneşte Gaz Metan Mediaş, antrenată de fostul principal al elevilor lui Leo Grozavu, Cristi Pustai, într-un meci contând pentru etapa a XVIII-a a Ligii I. La ora 17, termometrele de la Staţia Meteo indicau 0,8ºC.

Dacă în meciul precedent de acasă, cu FC Voluntari, echipa oaspete îi avea în componenţă pe Petre Ivanovici- titular şi pe Florin Acsinte (care a stat însă pe bancă), astăzi Gaz Metan-ul îi are pe alţi foşti colegi ai botoşănenilor, Răzvan Pleşca şi Cristian Danci.

Înainte de acest meci, Gaz Metan ocupă locul 4 în clasamentul Ligii I, în timp ce FC Botoşani este pe locul 7.

În primul 11 al FC Botoşani, Leo Grozavu va conta pe Plamen Iliev, Radoslav Dimitrov, Andrei Miron, Stelian Cucu, Nicolae Muşat, Deivydas Matulevicius, Gabriel Vaşvari (căpitan), Mihai Bordeanu, Victor Astafei, Cătălin Golofca şi Willie Barbosa.

Pe banca de rezerve se vor regăsi Călin Albuţ, Florin Plămadă, Andrei Burcă, Robert Elek, Mihai Roman, Alexandru Târnovan şi Sergiu Popovici.

De partea cealaltă, Cristi Pustai i-a titularizat pe Răzvan Pleşca, Valentin Creţu, Aleksandar Susnjar, Jasmin Trtovac, Dario Rugasevic, Ovidiu Bic, Radu Zaharia, Cristian Danci, Eric de Oliveira Pereira (cpt.), Azdren Llullaku şi Roberto Romeo.

Rezervele Gaz-ului sunt Andrei Marinescu, Lucian Cristea, Alexandru Munteanu, Alexandru Buziuc, Mircea Axente, Darius Olaru şi Cătălin Petre.

Arbitrul principal al meciului este Marius Avram, asistat de Mircea Orbuleţ şi Vlad Bârleanu.

Tribunele se populează de suporterii pe care nu i-a lăsat inima să rateze acest meci, în urma căruia FC Botoşani ar putea câştiga puncte. Sarcină dificilă însă, în condiţiile în care Gaz Metan este "pe val", cu o aşezare foarte bună în teren şi o apărare bună.

Anterior fluierului de start al meciului, echipele, arbitrii şi toată suflarea de pe Municipal auţinut un moment de reculegere în memoria echipei de fotbal din Brazilia, ai cărei fotbalişti au murit într-un eveniment aviatic în Columbia.

Meciul a început!

Primele minute ale meciului nu au adus nimic notabil în desfăşurarea meciului, jucătorii ambelor echipe mişcând-se în teren fără a obţine ceva. Victoraş Astafei a fost uşor rănit după un duel cu un jucător al Mediaşului, dar a fost "recuperat " de echipa medicală şi a revenit în teren.

Botoşănenii atacă poarta lui Pleşca, dar goalkeeper-ul Gazului reţine fără probleme. Urmează o ofensivă a medieşenilor la poarta lui Iliev, dar nici bulgarul, care a împlinit astăzi 25 de ani, nu se face de râs.

În minutul 24, Cătălin Golofca "sparge gheaţa" în privinţa cartonaşelor scoase din buzunar de arbitrul Avram, la o fază contestată de suporteri.

Frumoasă figura din faţa porţii lui Pleşca, după un un-doi dintre Matulevicius şi Vaşvari, care trimite mingea spre poarta lui Pleşca printre picioarele medieşenilor din apărare, însă portarul a reţinut în siguranţă. Scor alb pe tabelă la Botoşani, cu 10 minute înainte de finalul primei reprize.

Astafei o mai gafează o dată, când lansează o torpilă ce trece cu mult pe lângă poarta lui Pleşca. Nu e primul rateu, iar suporterii nu-l iartă.

Bordeianu este faultat chiar în faţa porţii lui Ilievşi primeşte îngrijiri de la echipa medicală. În tribune, suporterii se încălzesc înjurând copios. Bordeianu va fi retras din joc, Leo Grozavu cerându-i lui Mihai Roman să întrerupă încălzirea şi să se pregătească să intre în teren. Lucru care de altfel s-a şi întâmplat în minutul 42.

De partea cealală, Eric clamează fault dar reintră în joc. 

Pleşca face adevărate parade, spre disperarea suporterilor botoşănenilor care se manifestă extrem de zgomotos la ratările jucătorilor lui Leo Grozavu. Golofca a tras bine spre poarta medieşenilor dar a nimerit bara, ocazia sa fiind urmată de încă un eşec.

Prima repriză este la final, iar scorul în meciul FC Botoşani- Gaz Metan Mediaş rămâne 0-0.

Cea de-a doua repriză a debutat cu o fază extrem de contestată atât de public cât şi de echipa botoşăneană, după ce Miron a fost sancţionat cu cartonaş roşu, fiind eliminat din teren. La nici un minut, Susnjar este sancţionat şi el tot cu cartonaş roşu, dar, spre deosebire de ieşirea calmă a lui Miron, jucătorul medieşean a atras injurii după ce a lovit gardul în semn de protest.

Arbitrul Avram pare decis să facă praf meciul! Willie primeşte şi el cartonaş galben. Nimic fotbal, numai spectacol ieftin, asigurat de "cavalerul fluierului".

Schimbare la Botoşani: Stelian Cucu este înlocuit de Andrei Burcă.

Golofca este eliminat de pe teren după ce ar fi simulat un fault şi în prima repriză mai fusese sacnţionat cu cartonaş galben.

Încă o schimbare la Botoşani, Matulevicius iese din teren, locul său fiind luat de Elek.

Astafei reuşeşte o bară, cu puţină şansă mingea putând intra în poarta lui Pleşca.

Schimbare la Mediaş: Munteanu intră în locul lui Danci.

Abia intrat în joc, Munteanu vede galben după o intrare la un jucător botoşănean.

Frumoase ocazii contabilizează FC Botoşani către poarta lui Pleşca, însă portarul este la datorie.
Schimbare la Mediaş, Trtovac este înlocuit cu Darius Olaru. Cristi Pustai mai face o schimbare, Mircea Axente înlocuindu-l pe Eric.

Avram iar umblă la buzunarul cu cartonaşe, Zaharia fiind cel sancţionat.

Cu patru minute înainte de finalul meciului, Elek vede galben. La nici un minut, Zaharia mai încasează un galben astfel că este eliminat din teren. Acum sunt nouă jucători de la FC Botoşani şi nouă de la Gaz.

Final de meci pe Municipal, cu scorul de 0-0, în huiduieile suporterilor îndreptate atât spre prestaţia medieşenilor cât şi împotriva restaţiei arbitrului.





















 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
13

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
70

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
113

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...