Adelina Budai-Ungureanu, botosaneanca din lotul nationalei de volei a Romaniei!

Adelina Budai-Ungureanu, botosaneanca din lotul nationalei de volei a Romaniei!

 Romania U18  frvolei.ro

Are doar 14 ani si este una dintre cele mai valoroase tinere voleibaliste din Botosani, dar si din tara. Este vorba despre Adelina Budai-Ungureanu, fosta componenta a echipei CS Pro Volei Botosani, legitimata in prezent la ACS Agroland Timisoara (Divizia A2).

Tanara botosaneanca a fost chemata la nationala Romaniei U18, desi are doar 14 ani si 6 luni, pentru a participa la turneul de calificare la Campionatul European, ce avut loc in Turcia intre 9 si 11 ianuarie. Romania a fost in grupa cu Turcia, Ungaria si Georgia.

Fetele noastre au castigat primul meci cu scorul de 3-0, impotriva Ungariei, dar au pierdut cea de-a doua partida, scor 1-3 cu Georgia. In ultimul joc, impotriva tarii gazda, Turcia, romancele au fost invinse cu 3-0 si au ratat calificarea la Euro.

"A fost o experienta deosebita, pacat insa ca nu am reusit sa ne calificam, pentru ca aveam o sansa mare, dar nu am profitat de ea. Am fi putut sa ne calificam si daca aveam doua victorii cu 3-0 si un set sau doua luate de la Turcia", a declarat Adelina Budai-Ungureanu pentru Stiri.Botosani.ro.

Botosaneanca a mai spus ca a fost surprinsa de calificare, mai ales ca este mai mica la varsta decat celelalte colege cu doi ani, nu insa si la inaltime, ea masurand deja 1,85 m.

Adelina a revenit din Turcia si a ajuns la Timisoara, acolo unde se pregateste pentru echipa sa de club.

"M-am adaptat foarte bine aici la Timisoara. ACS Agroland Timisoara este o echipa de viitor cu un mare potential. Ne dorim sa promovam in Divizia A1, dar se merge pe ideea de a ne creste pe noi, fetele mici, pana o sa ajungem de Divizia A , nu sa aduca senioare", a mai spus Adelina Budai-Ungureanu (nr. 12 in fotografiile de mai jos).




 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
390

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
531

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
644

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...