27 de medalii naționale obținute de reprezentanții Taekwondo-ului botoșănean

27 de medalii naționale obținute de reprezentanții Taekwondo-ului botoșănean

În perioada 18 – 20 martie 2022, Federația Română de Taekwondo WT a organizat în municipiul București “Campionatul Național de Kyorugi (Proba olimpică) la categoriile Juniori și Seniori.

Această desfășurare sportivă a aliniat la start peste 250 de sportivi pentru doar cele două categorii de vârstă, ca reprezentanți ai celor 30 de cluburi de profil înscrise.

În componența lotului Clubului Sportiv Botoșani s-au aflat 17 de sportivi avansați (Clasa A) de la grupele din Botoșani, Dumbrăveni și Săveni, iar de la Asociația Brilliant Taekwondo Sporting Club au participat 8 sportivi începători (Clasa B).

Stafful care s-a ocupat de pregătirea acestor sportivi este format din: Denis-Paul MATEI – antrenor coordonator (4 Dan); Jan-Pavel MATEI – antrenor (2 Dan); Diana-Nicola MATEI – instructor (3 Dan) și Cosmin-Dorin CIOBANU – instructor (3 Dan).

Asociația Brilliant Taekwondo Sporting Club a reușit să obțină un total de 10 medalii naționale, din care 8 medalii la categoria Juniori și 2 medalii la categoria Seniori. Aceste medalii au rezultat la obținerea următoarelor rezultate în Clasamentul General al Cluburilor: Locul II – Categoria seniori feminin și Locul II – Categoria juniori feminin, acordate la începători (Clasa B).

Clubul Sportiv Botoșani a reușit să obțină un total de 17 medalii naționale, din care 9 medalii la categoria Juniori și 8 medalii la categoria Seniori. Aceste medalii au rezultat la obținerea următoarelor rezultate în Clasamentul General al Cluburilor: Locul II – Categoria seniori masculin; Locul III – Categoria juniori masculin, acordate la avansați (Clasa A) și LOCUL III – CLASAMENT GENERAL.

Medaliații sunt următorii:

CAMPIONATUL NAȚIONAL DE KYORUGI (Luptă) – Începători (Clasa B)

– Probă Olimpică – AS Brilliant Taekwondo –

LOCUL 1 : Elena ATOFANEI (juniori).

LOCUL 2 : Iuliana DĂNILĂ (2 medalii – la juniori și la seniori), Iulian GIGICĂ (juniori) și Ana GUȚU (seniori).

LOCUL 3 : Ștefan DĂNILĂ (juniori), Mario MURARIU (juniori), Darius UNGUREANU (juniori) și Rareș ONCIU (juniori).

CAMPIONATUL NAȚIONAL DE KYORUGI (Luptă) – Avansați (Clasa A)

– Probă Olimpică – Clubul Sportiv Botoșani-secția Taekwondo WT –

LOCUL 1 : Gabriel DÎRVARIU (juniori) și Richard CHELARIU (seniori).

LOCUL 2 : Gabriel AGHIȚOAIE (juniori), Iasmina OCHIȘOR (juniori), Richard CHELARIU (juniori), Antonio FLOREA (seniori) și Gabriel DÎRVARIU (seniori).

LOCUL 3 : Ana SĂNĂUȚANU (2 medalii – la juniori și la seniori), Alexandru FUSA (juniori), Patrik BRUMARI (juniori), Sara CHIRIEAC (juniori), Florin RACLEȘ (seniori), Alex OCHIȘOR (seniori), Mario TOFAN (seniori) și Diana MATEI (seniori).

Foarte aproape de podium, obținând LOCUL 5, oprindu-se în sferturile de finală: Teodora MUNTEAN, Liviu FLOREA și Cosmin CIOBANU.

Rezultatele de mai sus la Taekwondo WT vin și în baza unui sprijin enorm din partea conducerii Clubului Sportiv Botoșani, din partea Primăriei Dumbrăveni și din partea Primăriei Săveni. Aceștia au o colaborare bine dezvoltată prin intermediul Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, sportivul Florin RACLEȘ fiind un adevărat succes al acestei colaborări. Totodată, sprijinul părinților este foarte important, sportivii având toată încrederea și susținerea necesară în practicarea sportului de performanță.

„Sunt mulțumit că an de an ne menținem în Top 3 structuri sportive ale României în disciplina olimpică Taekwondo WT, lucru foarte greu de realizat deoarece nivelul din România este foarte ridicat. În acest an avem obiective mărețe prin participarea la Campionatele Europene și Mondiale ce se vor desfășura în vara acestui an. În luna mai vom avea Campionatele Naționale pentru Copii și Cadeți în municipiul Iași unde ne dorim să obținem cât mai multe medalii de aur pentru a avea un număr mare de sportivi în loturile naționale în acest an.

Totodată, munca tehnicienilor care sunt alături de mine în reprezentarea Taekwondo-ului botoșănean și sucevean este lăudabilă. Asociația Brilliant Taekwondo are rolul de descoperire și de formare a viitorilor campioni. Este un efort ridicat din partea acestora să-și desfășoare activiatea”, a declarat coordonatorul secției de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani și președinte-antrenor AS Brilliant Taekwondo, Denis-Paul MATEI – Centură neagră 4 DAN.

(Comunicat de presă)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cîmpeanu: „Vom face ca opţiunea de a lucra şi studia în România să rămână o alternativă viabilă pentru fiecare student”

astăzi, 14:53
17

Opţiunea de rămâne în România pentru a lucra şi studia trebuie să rămână o alternativă viabilă pentru fiecare student, a afirmat, sâmbătă, ministrul Educaţiei,...

„Cu viața mea apăr viața”, concurs dedicat elevilor de gimnaziu și liceu (fotogalerie)

astăzi, 14:40
26

28 de elevi au participat, sâmbătă, la concursul cu tematică de protecţie civilă „Cu viaţa mea apăr viaţa”. Organizat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Ni...

Atelierele de creație „Simbol și meșteșug în încondeierea ouălor”, ediția a IV-a

astăzi, 10:49
60

Muzeul Județean Botoșani, Secția de Artă Plastică – Etnografie, organizează, în parteneriat cu Liceul Tehnologic Bucecea, atelierele de creație intitulate „Simbol și meșteș...