Ziua NATO, marcată și la Botoșani prin ceremonii religioase și militare (fotogalerie)

Ziua NATO, marcată și la Botoșani prin ceremonii religioase și militare (fotogalerie)

Astăzi, 2 aprilie, la Botoșani a fost marcată Ziua NATO și Ziua Instituției Prefectului județului Botoșani prin oficierea unei ceremonii militare și religioase. La eveniment au participat oficialități botoșănene, miniștri, senatori și deputați.

Evenimentul a început la ora 09:30.

„Realitatea geostrategică de astăzi, când războiul s-a mutat atât de aproape de granița României, subliniază importanța aderării noastre la Organizația Tratatului Atlanticului de Nord. În ultimul an, prin acțiunile sale, NATO a demonstrat, dacă mai era nevoie, că este cea mai de succes alianță din istoria omenirii și că doar acționând împreună ne putem asigura securitatea și implicit dezvoltarea și bunăstarea. De Ziua NATO, ne exprimăm susținerea față de permanenta adaptare a organizației și membrilor săi la provocările cauzate de evoluțiile geo-politice”, a declarat în cadrul evenimentului Doina Federovici, președintele Consiliului Județean (CJ) din Botoșani.

„Sărbătorim astăzi Ziua NATO și ne aducem aminte de momentul când, la 2 aprilie 2004, a avut loc ceremonia arborării oficiale a drapelului român la sediul Alianței Nord Atlantice, un eveniment cu o semnificație aparte în istoria țării noastre. Scopul NATO este de a garanta libertatea și securitatea membrilor săi prin mijloace politice și militare. Câștigarea statutului de membru al NATO, alături de Parteneriatul Strategic cu SUA și integrarea în Uniunea Europeană, reprezintă pilonii politicii externe ale României democratice. Ca reprezentant al Guvernului în teritoriu voi continua să veghez la buna funcționare a instituțiilor publice din județul Botoșani și voi folosi toate pârghiile instituționale pentru a veni în sprijinul fiecărui cetățean din județul nostru atunci când drepturile sau libertățile sale sunt amenințate sau încălcate”, a adăugat prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă.

De asemenea, prefectul Sorin Cornilă a lansat un mesaj și de Ziua Instituției prefectului.

„Ziua Instituției Prefectului reprezintă momentul oportun pentru a ne face bilanțul și pentru a ne reînnoi angajamentul față de botoșăneni. Cetățenii au nevoie de un sistem public funcțional, accesibil, echitabil, eficient, prompt și care să le satisfacă nevoile, de aceea prefectul trebuie să fie imparțial și obiectiv. Aș vrea să le spun cetățenilor din județul Botoșani să aibă încredere că legile statului sunt respectate și că nu voi tolera niciun abuz. De aceea le mulțumesc colegilor mei subprefecți și colegilor din Instituția Prefectului pentru implicare, corectitudine și profesionalismul de care dau dovadă în activitatea zilnică în interesul botoșănenilor”, a adăugat trimisul Guvernului în teritoriu.











 




 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
948

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
9291

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1300

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...