VIDEO: Omagiu înălțat spre cer, sirene și ultimele aplauze pentru asistenta răpusă de COVID

VIDEO: Omagiu înălțat spre cer, sirene și ultimele aplauze pentru asistenta răpusă de COVID

Secția de Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență este îndoliată. Marți dimineață, zeci de cadre medicale au ținut un moment de reculegere în memoria Tamarei Guluță, asistenta șefă răpusă, în noaptea de duminică spre luni, de noul coronavirus.

Cu flori, baloane albe, fotografii ilustrând-o pe colega trecută în neființă și cu lumânări, medici și asistenți au adus un ultim omagiu, în curtea unității sanitare, celei care le va rămâne în memorie pentru bunătatea și profesionalismul său. Într-o atomosferă solemnă, sirenele de ambulanță s-au auzit de această dată pentru Tamara Guluță, pentru care a fost dedicat și un ropot de aplauze.

„A stat la patul a zeci de mii de copii internați în spitalul noastru, i-a ajutat să treacă mai ușor peste boală. I-a mângâiat, i-a încurajat. O fată bună, înțeleaptă, o fată deșteaptă. O să ne lipsească”, a spus un medic din cadrul Secției de Pediatrie. „Un om cald, bland, care a fost alături de copii”, o descrie o colegă.

Tamara Guluță a decedat la vârsta de 58 de ani. Aceasta suferea de obezitate și alte patologii, iar în urmă cu două săptămâni a fost diagnosticată și cu Covid-19.











 

 

Spune-ne opinia ta