Veselie și culoare pe străzile orașului Botoșani de Ziua Copilului (video)

Veselie și culoare pe străzile orașului Botoșani de Ziua Copilului (video)

De Ziua Internațională a Copilului municipiul Botoșani s-a transformat într-un oraș de poveste, cu prinți, prințese, cavaleri și personaje desprinse din basme.

Seria de evenimente dedicate copiilor a început tocmai pe 29 mai, când a fost inaugurat „Autobuzul cu povești”. Călătorii însoțiți de prichindei s-au putut întâlni cu personaje din basme, zâne, prințese și au ascultat povești.

„Autobuzul cu povești” a circulat pe rutele 101 și 102, în intervalul orar 08:00 – 10:00 și 12:00 – 14:00, iar în cele trei zile de călătorii au fost împărțite zâmbete și peste 600 de baloane.

Concurs cu premii desfășurat de ATOP și polițiști

Ziua mult așteptată de micuți a început de dimineață cu zeci de activități și concursuri. La ora 10:00, la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Botoșani s-a desfășurat un concurs cu biciclete, organizat de Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) și Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, fiind sprijiniți de Consiliului Județean (CJ) din Botoșani și reprezentanții unității de învățământ mai sus amintite.

Participanții au primit startul la Inspectoratul de Poliție Județean, mergând spre Colegiul Național „Mihai Eminescu”. Ajunși la destinație, aceștia au avut de parcurs două probe. Prima a fost proba teoretică, elevii fiind împărțiți pe grupe de vârstă, iar a doua probă a fost cea practică, având un traseu aplicativ de parcurs cu bicicleta.

În același timp, în fața Palatului Administrativ a avut loc o desfășurare de forțe cu pompieri, jandarmi, polițiști, polițiști de frontieră și militari.

Copiii au fost așteptați cu baloane și dulciuri oferite de angajații Instituției Prefectului județului Botoșani, au putut vedea în realitate cum sunt dotate autospecialele angajaților MAI, au îmbrăcat haina militară, au asistat la spectacolul oferit de câini și s-au dat pe tiroliană.

Târg de jucării și paradă cu personaje din povești

Cel mai așteptat moment al zilei a fost parada cu personajele din povești, care s-a deplasat din fața Primăriei municipiului Botoșani până în Parcul „Mihai Eminescu”, care s-a transformat într-un adevărat tărâm de poveste.

Voluntarii și actorii Teatrului „Vasilache” au îmbrăcat haine de prinți, prințese, zâne, vrăjitoare, cavaleri, polițiști, pompieri, militari, spiriduși, dar și alte personaje din desene animate. Aceștia au cântat, au dansat, au făcut poze cu copiii și au desfășurat ateliere de pictură pe față și ateliere de dans. La ora 14:00, copiii au putut urmări în parc o piesă de teatru cu actorii Teatrului pentru Copii și Tineret „Vasilache”, intitulată „Rămășagul lui Păcală”.

În parc, micuții au mai putut admira autospecialele din dotarea Urban Serv cu care s-au și putut fotografia.

De asemenea, pe Pietonalul „Unirii” s-a desfășurat un târg de jucării, unde copiii cu spirit antreprenorial au expus la vânzare jucării, limonadă, sucuri și orice alt produs au dorit.

La ora 12:00, în fața Cercului Militar, Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani și ATOP au organizat un concurs cu premii. Acesta s-a desfășurat pe două categorii de vârstă, 6 ani (împliniți) - 10 ani (neîmpliniți), respectiv 10 ani (împliniți) - 14 ani (neîmpliniți) și va consta în parcurgerea unui traseu aplicativ, compus din mai multe elemente: sărit șotron, alergare printre jaloane, alergare pe cauciucuri, rostogolire pe saltea, aruncare mingi la precizie, darts și altele.

Nici salvatorii botoșăneni nu au lipsit din parcul cu poveste, acolo unde au instalat un traseu utilitar aplicativ, au organizat un concurs, au prezentat munițiile rămase neexplodate și au putut urca în autospeciala paramedicilor SMURD.

Atracția cea mare a fost pompierul SAM, care i-a încântat pe copiii prezenți.

Astfel, activitățile continuă și în restul zilei, când vor mai fi piese de teatru pentru copii, iar la Cinematograful „Unirea” vor fi derulate proiecții gratuite.

 

 

 

 

 

 
 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Campioana mondială și europeană în canotaj, a Botoșaniului: „Consider că nu eu am ales acest sport, ci el m-a ales pe mine” (fotogalerie)

Vineri, 29 Septembrie 2023
2025

Manuela Lungu are 20 de ani și este din comuna Coțușca, județul Botoșani. În prezent este studentă în primul an la Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universități...

Angajați neplătiți patru luni de zile la o firmă din Botoșani. Șefa ITM: „Ne tot vin sesizări în acest sens” (video)

Vineri, 29 Septembrie 2023
1281

Angajații unei firme din domeniul construcțiilor de mașini au muncit, timp de patru luni de zile, fără să își primească salariile, informează Daniela Lozneanu, șefa Inspectoratului Ter...

Șefa ITM trage un semnal de alarmă către societățile care cazează și îngrijesc bătrâni: „Nu poți oferi servicii de calitate doar cu practicanți și voluntari” (video)

Vineri, 29 Septembrie 2023
328

Daniela Lozneanu, șefa Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) din Botoșani trage un semnal de alarmă cu privire la personalul centrelor destinate cazării și îngrijirii bătrânilor...