Un botoșănean face parte din lotul ce va reprezenta România la „Special Olympics Invitational Games” din Malta (fotogalerie)

Un botoșănean face parte din lotul ce va reprezenta România la „Special Olympics Invitational Games” din Malta (fotogalerie)

Andrei Pălimariu este botoșăneanul care va reprezenta România la „Special Olympics Invitational Games”, la Malta, alături de alți patru sportivi.

Special Olympics România participă cu 12 sportivi la competițiile de bocce, atletism și înot la primul eveniment internațional din Europa de la începutul pandemiei până acum – Special Olympics Invitational Games din Malta. Competiția internațională are loc între 13 și 18 mai 2022, iar sportivii români care reprezintă România provin din orașele Botoșani, Cluj Napoca, Iași, Timișoara, Baia Mare și Arad.

La Special Olympics Invitational Games din Malta participă 23 de țări printre care și România, iar cei 550 de sportivi vor concura la șase discipline sportive (atletism, bocce, înot, bowling, fotbal și tenis de masă). Aceste Jocuri Internaționale sunt o pregătire pentru Jocurile Mondiale Special Olympics de anul viitor care vor avea loc la Berlin.

Special Olympics este o mișcare globală care valorifică potențialul uman prin puterea transformatoare a sportului. Special Olympics ajută persoanele cu dizabilități intelectuale să fie acceptate și implicate ca membri activi ai comunităților din care fac parte, pentru a crea o societate respectată și incluzivă pentru noi toți. Folosind sportul drept catalizator, împreună cu programele colaterale de sănătate și educație, Special Olympics luptă împotriva pasivității, a nedreptății și a intoleranței.


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Vernisaj al expoziției cultural-artistice „Alice Sfințesco - Cântecul Culorilor”, la Galeriile de Artă „Ștefan Luchian” Botoșani (fotogalerie)

Duminică, 26 Iunie 2022
121

Sâmbătă, la Galeriile de Artă „Ștefan Luchian” din Botoșani a avut loc vernisajul expoziției cultural – artistice „Alice Sfințesco – Cântecul Culorilor...

Municipiul Dorohoi și încă șase localități rămân fără apă preț de câteva ore

Duminică, 26 Iunie 2022
491

Locuitorii municipiului Dorohoi rămân fără apă, astăzi, până la ora 20:00, din cauza debitului redus ce alimentează rezervoarele de la Dealul Mare. Alimentarea rezervoarele de la De...

Bărbat reținut pentru 24 de ore, după ce ar fi încercat să violeze o femeie de 80 de ani

Duminică, 26 Iunie 2022
400

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 din Botoșani au emis ordonanță de reținere, pentru 24 de ore, pe numele unui bărbat, în vârstă de 50 de ani, din comuna Vor...