Un botoșănean crește în propria gospodărie un pui de căprioară

Un botoșănean crește în propria gospodărie un pui de căprioară

Un bărbat, în vârstă de 75 de ani, din județul Botoșani, crește în propria gospodărie un pui de căprioară, pe care l-a salvat în urma cu jumătate de an dintr-o pădure, scrie agerpres.ro.

Botoșăneanul, originar din comuna Stâncești, a declarat pentru reporterii agerpres.ro că animalul era foarte bolnav când l-a găsit și, din acest motiv, a decis să îl ia și să aibă grijă de el.

Acesta trăiește dintr-o pensie de doar 1.600 de lei, dar chiar și așa, alocă o parte din banii pentru tratamentul de care are nevoie puiul de căprioară. Din acești bani mai cumpără hrană, cum ar fi porumb, mere și pâine.

„Avea un kilogram și jumătate când am adus-o acasă. Am pus-o în sacoșă și am adus-o acasă. O săptămână am hrănit-o cu lapte cu lingurița. După aceea și-a revenit și a mers pe picioare și am ținut-o până acum. Am fost abonat la lapte în sat, 13 litri de lapte mânca pe săptămână. Cu biberonul îi dădeam. Acum a ajuns și mănâncă de toate. E ca și copilul meu. Nu îmi iubesc copiii cum o iubesc pe ea", a declarat Sergiu Patz pentru agerpres.ro.

Bărbatul se opune eliberării Mădălinei, de teamă ca aceasta să nu fie împușcată de vânători.

Reprezentanții Direcției Silvice susțin că un animal sălbatic nu poate fi păstrat în captivitate, însă în același timp recunosc că, în momentul de față, puiul de căprioară nu poate fi lăsat în libertate, pentru că nu ar avea capacitatea să supraviețuiască.

„Eliberarea ei în momentul de față în fond forestier sau în libertate nu cred că este o soluție bună pentru ea", a afirmat directorul Direcției Silvice din Botoșani, Marius Havriş.

Sergiu Patz a notificat Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AJVPS) din Botoșani cu privire la deținerea puiului de căprioară. El a fost pus să semneze un proces-verbal prin care își asumă obligația de a îngriji animalul.

(Sursa foto: agerpres.ro)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Se întâmplă lângă noi: Tânăr din Suceava, victimă a înșelătoriei online, ce recomandă oamenii legii!

astăzi, 10:43
73

Sâmbătă,18.05.2024, ora 10:15, Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată de către un tânăr despre faptul că a fost înșelat cu suma de 900 lei de către o persoan...

Cine e profesorul Daniel Botezatu?

astăzi, 09:15
115

Începând din 1884, când piesa „O scrisoare pierdută”, a lui Caragiale, a fost pusă în scenă, celebra întrebare a cetățeanului turmentat, „Eu pentru...

LOC DE DAT CU… EPIGRAMA (302)

astăzi, 08:42
39

După ce am citit câteva cărţi valoroase  de epigrame scrise de George Eftimie, am în faţă, de data aceasta, un volum de poezii: „Reverberaţii din Ţara Luanei” (Edit...