Trofeul Festivalului „Mărțișor dorohoian” merge la Iași, au concurat și două eleve din județul Botoșani! (foto)

Evenimentul a fost prezentat de actorul Vlad Baba și de cel mai cunoscut prezentator de la televiziunea română Dan Negru.

Trofeul Festivalului „Mărțișor dorohoian” merge la Iași, au concurat și două eleve din județul Botoșani! (foto)

În perioada 29 februarie - 1 martie 2024, municipiul Dorohoi a fost gazda unui Festival de renume național și cu veche tradiție deja, aflându-se la a 40-a ediție. Este vorba de Festivalul Național de Muzică Ușoară Românească „Mărțișor Dorohoian”.

Astfel, pe parcursul celor două seri în care s-a desfășurat festivalul, pe scena Sălii Teatrului din Dorohoi au urcat și participat tineri talentați din toată România și chiar și Republica Moldova. Rând pe rând, fiecare și-a arătat calitățile și talentul său, reușind să încânte audiența și juriul format din specialiști și cunoscători în muzică.

Orașul gazdă al acestui mare festival, aflat la ediție aniversară a fost reprezentat de două eleve talentate ale Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ioan Iacob” din Dorohoi. Este vorba de elevele Grigore Anisia Maria (clasa a XII a B), care a interpretat melodia „De-ar fi să vii”, din repertoriul regretatei artiste Mihaela Runceanu și Ropota Bianca (clasa a XII a B), cu melodia „Iartă”, din repertoriul aceleeași artiste.

 ,,A fost prima oară când am participat la un astfel de concurs, dar a fost minunat. Mi-a făcut plăcere să interacționez cu ceilalți concurenți și chiar am reușit să leg prietenii. Consider că acest festival m-a ajutat să cred mai mult în mine și să particip la mai multe concursuri de acest fel”, a declarat Grigore Anisia Maria, elevă a Seminarului, concurentă și reprezentantă a municipiului Dorohoi.

De altfel, și cealaltă concurentă dorohoiancă a fost încântată de participarea la acest festival național de muzică.

A fost o experiență frumoasă, au fost concurenți foarte buni, iar fiind un nivel foarte ridicat, mă ambiționează să perseverez mai mult, chiar dacă eu practic și studiez doar de 2 ani muzică în comparație cu ceilalți concurenți care practică și studiază de foarte mult timp. Sperăm să fie cat mai multe ediții la acest festival pentru a promova tinerii talentați. Mulțumim pentru șansa oferită și felicităm organizatorii pentru reușita acestei ediții aniversare", a afirmat Bianca Ropotă, elevă a Seminarului, concurentă și reprezentantă a municipiului Dorohoi.

,,De la profesorii mei am învățat multe, de la colegi și mai multe și de la elevi încă și mai multe, spunea un proverb hinduist. În asentiment cu acest proverb și eu ca profesor îndrumător, am aceleași sentimente de bucurie. Suntem onorați de curajul și îndrăzneala elevelor noastre de a participa la un astfel de festival- concurs cu renume național. Bucuria este cu atât mai mare și prin faptul că fetele,  fiind la un profil bilingv, au avut curajul să concureze cu elevi specializați în domeniul muzical. Suntem mândri de ele și vom încuraja mereu pe tinerii elevi să participe la diverse festivaluri și concursuri, pentru a crește și a se dezvolta frumos”, a transmis, domnul Răzvan-Gabriel Sarafim, profesor de muzică la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ioan Iacob” și coordonatorul celor două eleve.

Participanții au avut privilegiul de a asculta, vedea și interacționa cu personalități arhicunoscute, precum marele artist Gabriel Dorobanțu, Mădălina Omania - fostă concurentă la Vocea României (membră a juriului) și Trupa Bere Gratis

De asemenea, festivalul a fost prezentat de actorul Vlad Baba și de cel mai cunoscut prezentator de la televiziunea română Dan Negru.

Premianții Festivalului-Concurs Național de Muzică Ușoară Românească „Mărțișor Dorohoian”, ediția a XL-a 2024

La categoria 10-14 ani concurenții câștigători sunt:

PREMIUL l - PETRIC ȘTEFANIA- CLUJ

PREMIUL al ll-lea - DANCĂ ANA-GIULIA-ELENA- NEAMȚ

PREMIUL al lll-lea - TCACIUC BEATRICE-ECATERINA- SUCEAVA

MENȚIUNE - GRUMEZA ILINCA-LĂCRĂMIOARA

PREMIU SPECIAL - CRIMUȚ-DOROFTEI ANTONIA-CRISTINA- ȘARUL DORNEI- SUCEAVA

PREMIU SPECIAL - GURICI DARIA ELENA - IAȘI

Categoria 15-30 de ani concurenții câștigători sunt:

PREMIUL l - SPÂNACHE ȘTEFANIA-ELIZA - VASLUI

PREMIUL al ll-lea - DAMIAN ALEXANDRA-IOANA- TECUCI GALAȚI

PREMIUL al lll-lea - TAMBA CRINA-ELENA - NEAMȚ

MENȚIUNE - PASCAL ȘTEFANIA-DANIELA - NEAMȚ

PREMIU SPECIAL - CIBOTARIU KARINA-IOANA

TROFEUL FESTIVALULUI 2024 - HAIDĂU GIULIA- ELENA - IAȘI. 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșănean reținut de polițiști după ce a pipăit o fată!

astăzi, 11:05
43

În cursul zilei de marți, 15 aprilie 2024, polițiștii din Hlipiceni au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui tânăr de 34 de ani.Botoșăneanul este bănuit ...

Lucian Trufin, candidat PSD la Consiliul Județean: „Voi continua programul de modernizare a drumurilor județene realizat de Doina Federovici”

astăzi, 10:56
17

Dezvoltarea infrastructurii rutiere județene a cunoscut un ritm fără precedent în mandatul de președinte al Consiliului Județean deținut de Doina Federovici. O treime din totalul drumurilo...

Cum a ajuns să fie ținut un spital nou-nouț din Botoșani cu lacătul pe ușă patru ani. A costat peste trei milioane de euro!

astăzi, 10:24
162

Spitalul de boli paliative din Botoșani, singura unitate spitalicească ridicată de la zero în ultimele trei decenii în județ, pentru care s-au plătit 3.2 milioane de euro, zace î...