Tradițiile românilor: 30 decembrie, Sfânta Muceniță Anisia

Tradițiile românilor: 30 decembrie, Sfânta Muceniță Anisia

Sfânta Muceniță Anisia s-a nascut la Tesalonic, din părinți nobili și bogați, care au crescut-o cu mare evlavie pentru credința creștină.

După moartea părinților, s-a închinat pe sine cu totul rugăciunii și cugetărilor dumnezeiești în propria ei casă. Din dragoste pentru Hristos, mărturisea adesea: "O, cât de mincinoasă este viața tinereții, întru care fie te smintești, fie smintești pe alții! Cu cât mai bună este bătrânețea! Iar sufletul meu se umple de tristețe văzând cât trebuie să aștept până ce voi urca la Domnul."

Ea și-a vândut toate averile, a împărțit venitul săracilor, și a trait după aceea numai din munca mâinilor ei. În acea perioadă,  împaratul Maximian a decretat că oricine poate să ucidă în voie creștini oriunde îi va afla, fără nici o judecată și nici o sentință.

Pentru că a mărturisit că este creștină, Sfânta Muceniță a fost ucisă, de către un soldat, în timp ce mergea spre biserică. Moaștele ei sunt prezente la Tesalonic, în Biserica "Sfântul Dimitrie".

Tot în această zi, creștinii ortodocși fac pomenirea Cuvioasei Teodora din Cezareea, Sfântului Mucenic Fileter și Cuviosului Leon, arhimandritul.

Sursă: creștinortodox.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
679

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
177

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
457

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...