Tinerii speciali din România, Republica Moldova și Letonia s-au întâlnit cu pompierii botoșăneni! (foto)

Se spune că tinerii și copiii cu sindrom Down se hrănesc cu dragoste și asta pentru că, atunci când ajungi între ei, te strâng în brațe fără să aștepte nimic la schimb.

Pompierii botoșăneni au primit, marți, 47 de îmbrățișări de la tinerii cu dizabilități din Letonia, Republica Moldova și România, care și-au petrecut o parte din zi alături de salvatori. Tinerii s-au bucurat din plin de momentele speciale petrecute alături de salvatori în cadrul activității de „Incluziune și Emancipare prin Sport: Parteneriatul Comunității cu Pompierii”.

Special pentru ei au fost organizate mai multe ateliere. Primul dintre ele a fost de educație pentru siguranță, în care au învățat cum să acorde primul ajutor medical, li s-au prezentat autospecialele folosite pentru stingerea incendiilor, iar colegii de la Compartimentul Prevenire le-au oferit sfaturi pentru ca ei sa fie în siguranță. Și pentru ca activitatea să fie interactivă, pompierii au organizat și o competiție în care concurenții și-au demonstrat abilitățile sportive după ce au parcurs un traseu cu obstacole specifice pompierilor.

Bucuriile tinerilor cu dizabilități intelectuale sunt diverse, depinzând de personalitatea fiecăruia.

Este foarte important să li se ofere oportunități variate de a explora și de a se bucura de viață în modurile care le aduc lor cea mai multă fericire, motiv pentru care ISU Botoşani se implică mereu şi susţine astfel de acţiuni menite să schimbe atitudinea societăţii faţă de persoanele cu dizabilități prin învăţarea modului corect de interacţionare cu aceştia, înţelegerea şi acceptarea diferenţelor între oameni.

Competiția s-a desfășurat pe terenul de sport al Liceului „Alexandru cel Bun” din Botoșani, fiind organizată de Asociația „DOWN ACTIV” Moldova, iar activitatea se desfășoară în cadrul proiectului „ERASMUS+ DOWNside-UP” având ca parteneri organizația NODIBINAJUMS „FONDS KOPA”  din Riga, Letonia și A.O. Sunshine din Chișinău, Republica Moldova. 

Proiectul are ca obiectiv principal promovarea educației prin metode non formale, facilitând astfel dezvoltarea competențelor și abilităților participanților într-un mod inovativ și accesibil. De aceea, activitățile propuse au rolul de a transforma percepția asupra uniformei, făcând-o mai accesibilă și mai prietenoasă, creând un sentiment de siguranță și respect.















 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă căsuță ridicată de o asociație din Botoșani oferă noi speranțe pentru persoanele aflate în dificultate!

astăzi, 17:50

După o săptămână de muncă dedicată amplasării acestei casute, în săptămâna următoare va fi amenajat interiorul, astfel încât să poată fi oferit un cămin pent...

O adolescentă de 15 ani din Botoșani a dispărut noaptea trecută de la domiciliu, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 15:45

GURIUC CLAUDIA ELENA are următoarele semnalmente: 1,65 m înălțime, 60 de kg, păr castaniu, tuns la nivelul umerilor, ochi căprui. Vestimentație la momentul plecării: geacă de fâ...

Protestul polițiștilor de la ordine publică a dat rezultat: Zilele de sâmbătă și duminică lucrate vor fi plătite!

astăzi, 15:29

Mobilizarea sindicaliștilor a adus un prim rezultat imediat, Guvernul anunțand că va face o excepție pentru angajații din ordine publică, acceptând să plătească suplimentar pentru munca...