Tânăr din Botoșani, șef de promoție la Școala Militară „Basarab I”: „Povestea sa inspiră și motivează...” (foto)

Sebastian și-a început cariera militară în anul 2017, iar ulterior a plecat în Afganistan în misiune. După întoarcerea în țară a hotărât să își pună în valoare calitățile și să urmeze cursurile de Subofițeri la Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri „Basarab I”. 

Sergent Sebastian Doboșeru, crescut cu iubire și înțelepciune de bunicii săi în satul Petricani, din orașul Săveni, a parcurs un drum impresionant de la copilărie până la excelența militară.

Sebastian poate fi considerat un model, un exemplu remarcabil de dedicare și curaj prin provocările pe care viața i le-a întins și pe care le-a acceptat și trecut fără probleme.

În februarie 2017, cu hotărâre și determinare, Sebastian a decis să își urmeze visul și a aplicat la SGP. După absolvire, a fost repartizat la Bistrița, unde a petrecut doi ani în cadrul Companiei 365 Cercetare a Brigăzii 81 Mecanizate. Aici și-a început cariera militară, demonstrându-și devotamentul și abilitățile excepționale.

În 2019, dorul de casă l-a adus înapoi la Botoșani, unde s-a alăturat Batalionului 335 Artilerie „Alexandru cel Bun”. A continuat să își demonstreze devotamentul și abilitățile în cadrul acestui batalion.

Anul 2021 a marcat un moment de cotitură în cariera sa, când a fost selectat să facă parte din ultimul detașament românesc trimis în misiune în Afganistan. Sebastian, cel mai tânăr membru al echipei, a arătat curaj și profesionalism în condiții deosebit de dificile. Un moment de mândrie națională și personală a fost acela când Sebastian a avut onoarea de a coborî drapelul României în Afganistan, marcând încheierea misiunii românești în acea zonă.

Revenit în țară, Sebastian nu s-a oprit aici. Ambiția sa de a excela l-a determinat să aplice la cursurile de Subofițeri în 2023. Nu doar că a fost acceptat, dar a reușit să iasă șef de promoție, obținând cea mai mare medie, 9,67, peste toate armele.

𝐒𝐞𝐫𝐠𝐞𝐧𝐭 𝐃𝐨𝐛𝐨𝐬̦𝐞𝐫𝐮 𝐒𝐞𝐛𝐚𝐬𝐭𝐢𝐚𝐧 este un exemplu de dedicare, curaj și determinare. 

Povestea sa inspiră și motivează pe toți cei care aspiră să își urmeze visurile, indiferent de obstacolele întâmpinate pe parcurs. Suntem mândri să îl avem printre noi și îi dorim mult succes în cariera sa viitoare. Felicitări, Sebastian! Suntem mândri de tine!”, au transmis reprezentanții Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a FT „Basarab I”.



 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Campanie de informare a elevilor cu privire la normele de siguranță, desfășurată de jandarmi în Botoșani și în alte două localități!

Saturday, 7 September 2024

Activitatea s-a desfășurat în cadrul campaniei de informare „Școli în siguranță", premergătoare deschiderii anului școlar 2024 – 2025, și a constat în discu...

Transportul copiilor în mașină: Ce spune Codul Rutier!

Saturday, 7 September 2024

Dar, la fel de important, Codul Rutier stabilește de la ce vârstă au voie copiii în mașină, indiferent de locul pe care îl ocupă. Conform legii, copiii care nu au împli...

Valeriu Iftime: „Mergem înainte, la fel de hotărât!”

Saturday, 7 September 2024

Cam asta a fost reacția mea când am citit postarea doamnei Federovici, în care sunt acuzat de misoginism. Confuzie totală A trebuit să citesc de două ori ca să mă asigur că mintea n...