Talentata botoșăneancă, Măriuca Stan – Muraru, câștigătoarea TROFEULUI secțiunii de Muzică Ușoară a Festivalului Internațional „Ziua Zâmbetului de Copil”

Talentata botoșăneancă, Măriuca Stan – Muraru, câștigătoarea TROFEULUI secțiunii de Muzică Ușoară a Festivalului Internațional „Ziua Zâmbetului de Copil”

La 10 ani, Măriuca Stan-Muraru are un palmares de invidiat : zeci de premii obținute la concursuri și festivaluri de muzică ușoară pentru copii, în țară și în străinătate.

Ceea ce este cu adevărat remarcabil, pe lângă talentul ei nemăsurat, sârguința cu care învață la școală și bucuria cu care se implică în tot felul de activități, este faptul că ea cântă în limba română, în limba engleză, pe care nu o studiază la școală, în limba italiană și în limba franceză. Premiile, le-a obținut cu piese de neuitat, cântate în engleză și în română.

În acest weekend ( 1-2 octombrie 2021), Măriuca a adus în Botoșani TROFEUL secțiunii de MUZICĂ UȘOARĂ la cea de-a X-a ediție a Festivalului Internațional „Ziua Zâmbetului de Copil”, organizat la Piatra Neamț de către Asociația Culturală STAR și Primăria Piatra Neamț, reușind să impresioneze juriul format din artiști, profesori de canto și producători radio.

„Este unul dintre cele mai valoroase concursuri de muzică ușoară pentru copii, iar acest trofeu nu face decât să ne bucure că Măriuca este botoșăneanca noastră valoroasă.”, precizează prof. Oana Pușcașu, președintele Grupului „Cheia Sol”.


Dar muzica i-a adus bucurie și la școala la care învață, pentru că recent, cu ocazia „Zilei Europene a Limbilor”, Măriuca a participat, alături de copii din 5 țări, la a XXII-a ediție a Festivalului „Unité par diversité” de la Chișinău, Moldova, din data de 26 septembrie 2021, organizat de Colegiul Național de Comerț al Academiei de Studii Economice din Moldova, în parteneriat cu Asociația Profesorilor de Franceză din Moldova și Alianța Franceză din Moldova, care au cântat în limbile lor preferate: română, franceză, engleză, italiană, germană, ucraineană, rusă, sârbă, greacă..., mai precis, în 12 limbi de circulație internațională.

Membrii juriului sunt personalități marcante din viața culturală a Moldovei: președintele juriului, Vlad Mircos, compozitor, muzicolog, profesor din Moldova, Elena Marian, președinta Asociației de muzică corală, dirijor al corului ”Cantabile” din Moldova, Adrian Beldiman, muzicolog, compozitor, șef al departamentului de muzică de la Radio Moldova, Alexandre Chavanne, responsabil al misiunii lingvistice și educative în Republica Moldova, Cristina Enicov, președinta Asociației Profesorilor de Franceză din Moldova și Manuil Svetlana, fondatoare și organizatoare a festivalului.  

Măriuca a cântat melodia ”Maman me dit”, pregătită sub îndrumarea profesorului Mihaela-Dorina Barbacaru de la Școala Gimnazială ”Grigore Antipa” și înregistrată în studiourile ”Cheia Sol”, sub bagheta magică a d-nei Oana Pușcașu.

A fost recompensată cu Premiul I, la categoria 10-13 ani și a primit toate felicitările din partea membrilor juriului și în special din partea d-nei Cristina Enicov, președinta Asociației Profesorilor de Franceză din Moldova.


Iar activitatea din ultimele 10  zile ale micuței a fost încununată de lansarea pe platforma YouTube a unui videoclip cu un mesaj foarte puternic.

Melodia „O fata cu un pian” face parte din repertoriul artistei Paula Seling, dar interpretarea Măriucăi si clipul filmat de Cosmin Ciobanu îi aduc multe aprecieri din partea fanilor pe care micuța deja îi are la vârsta de 10 ani.

CLIP „O FATA CU UN PIAN”

Vă invităm să o ascultați pe Youtube, unde mai puteți găsi, în franceză, interpretarea melodiilor ”Je veux”, cântată de Zaz și ”Paris magique”, alături de toate cântecele ei, adunate de-a lungul anilor, în engleză și română, pe canalul ei de YouTube. Felicitări Măriuca, ești deja o stea/a star/ une étoile, pe firmamentul muzicii din Botoșani!

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta