Sute de sportivi s-au adunat la Mitoc în cadrul primei ediții a Daciadei Arlechino Moldova (fotogalerie)

Sub egida „Împreună pentru Sport" Asociația Arlechino Moldova a organizat, pe 22 octombrie, la Sala Sporturilor din Mitoc prima etapă a Daciadei Arlechino Moldova.

Copiii din satele Avrămeni, Mitoc, Panaitoaia, Manoleasa, Ungureni, Plopenii Mari, Plopenii Mici și Liveni au participat la competiții de fotbal în sală şi şah. Aceștia au luptat, au câștigat, au pierdut, și-au făcut noi prieteni şi au trăit bucurii de neuitat.

În această etapă juniorii au primit pliante cu informații şi îndrumări cu privire la „respectul” în sport și în viață, urmând ca în următoarele etape ale daciadei să primească pliante cu alte informații şi îndrumări benefice educației extra-curriculare.

De altfel, scopul daciadei este acela de a dezvolta mentalități sănătoase în rândul copiilor de la sate și de a oferi acestora oportunitatea unor activități sportive, departe de atracțiile on-line, într-un mediu competițional profesional. Programul daciadei permite acest lucru, desfășurându-se pe parcursul a mai multe sâmbete din perioada 22 octombrie - 10 decembrie.

„Mulțumim pentru sprijin primăriei Mitoc, voluntarilor asociației și profesorilor Sorin Ignătescu de la Școala Gimnaziala Avrămeni, Elena Bordeianu de la Liceul Dr. Mihai Ciucă din Săveni, Bâdiu Dănuț de la Liceul Tehnologic Plopenii Mari, Mihoreanu Vasile Bogdan de la Școala Generală Manoleasa, domnului director Alexandru Dascaliu de la Liceul Tehnologic Plopenii Mari”, a declarat Marius Pomîrleanu, președintele Asociației „Arlechino Moldova”.

Pentru elevii de școli generale și liceu din zona Ungureni – Săveni - Mitoc care vor sa participe îi informăm că încă se pot înscrie la Daciadă.

„Evenimentul sportiv care a avut loc pe 22 octombrie la Mitoc a fost unul chiar foarte reușit. Pe lângă faptul că a fost bine organizat, copiii au fost foarte încântați de activitățile desfășurate și au fost plăcut surprinși. Atunci am avut echipe de fete și băieți la fotbal și șah, toți de gimnaziu. Sâmbăta aceasta vom avea doar două școli, care vor veni cu echipele masculine de fotbal”, a declarat Elena Bordeianu, profesor organizator al evenimentului.

Tot ce trebuie sa facă este să-și formeze echipa de handbal sau fotbal și să contacteze profesorul de sport din școala de unde provin. Pot să contacteze și Asociația „Arlechino Moldova” la numărul de telefon 0737602915.




















 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Valeriu Iftime și consilierii județeni au depus jurământul. Iftime: „Jur să pun interesul public în fața intereselor personale” / Federovici: „Am depășit județe ca Bihorul lui Bolojan” (Foto, Video)

astăzi, 13:00

Luni dimineață, în sala Nicolae Iorga a Palatului Administrativ, a avut loc ceremonia de învestire a noului președinte al Consiliului Județean Botoșani și depunerea jurământul...

Cine sunt cei doi vicepreședinți ai Consiliului Județean Botoșani! Valeriu Iftime: „Nu mă voi opune” (Video)

astăzi, 11:38

Valeriu Iftime, președintele în funcție al Consiliului Județean (CJ) din Botoșani, a anunțat cine vor fi vicepreședinții cu care va colabora în acest mandat. Din partea Partidulu...

Ucrainenii iau cu asalt județul Botoșani după război, cel mai mare vârf înregistrat în 2024!

Friday, 25 October 2024

Șeful Biroului pentru Imigrări din județul Botoșani a anunțat că peste 500 de cetățeni străini au solicitat de la începutul acestui an și până în prezent să li se elibere...