Chiar dacă masa de sărbători este plină ochi cu bunătăți, trebuie să avem mare grijă, atrag atenția medicii nutriționiști. Asta și din prisma kilogramelor care se acumulează ușor, dar și a problemelor digestive, scrie antena3.ro.
Astfel, ne trebuie o strategie pentru masa de revelion. Mulți specialiști în domeniu spun că pe masa de revelion nu ar trebui să fie mai mult de cinci feluri de mâncare.
Expertul în boli metabolice și nutriție doctorul Simona Carniciu a declarat pentru antena3 că ar trebui să fim mai cumpătați, să alegem alimentele care sunt preferate versus toate alimentele pe care de obicei le aveam pe mesele de sărbători.
"În felul acesta mâncăm și mai puțin, facem reducere la buget și cel mai important lucru - nu mai aruncăm la fel de mult. Trebuie să avem foarte mare grijă să nu combinăm foarte multe alimente, să mâncăm la câteva ore, să nu mâncăm mult", a spus Simona Carniciu, vineri, la Antena 3.
Dacă avem grijă să asociem mâncarea cu puțin ghimbir, cu un suc de ananas care ajută la digestie nu mai e nevoie să apelăm la tot felul de suplimente care să ne facă viața mai ușoară după o masă abundentă.
"Stomacul este cel care poate să ne dea prima senzație de stare de bine sau de rău, de aceea e important să fim cumpătați în ceea ce privește alimentația", a mai spus doctor Simona Carniciu.