Slujbă de pomenire a Patriarhului Teoctist la Catedrala Patriarhală

Slujbă de pomenire a Patriarhului Teoctist la Catedrala Patriarhală

La Catedrala Patriarhală a fost săvârșită, luni, 7 februarie, o slujbă de pomenire a Patriarhului Teoctist, cu prilejul împlinirii a 107 ani de la nașterea sa, scrie Ziarullumina.

Mormântul vrednicului Patriarh se află în pronaosul Catedralei.

Potrivit sursei citate, slujba Parastasului a fost săvârșită după Sfânta Liturghie de părintele protosinghel Silvestru Bușică, slujitor al catedralei.

Cel de-al cincilea patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, Teoctist Arăpașu, s-a născut în data de 7 februarie 1915, în satul Tocileni, județul Botoșani.

Părinții săi, Marghioala și Dumitru Arăpașu, erau oameni credincioși și evlavioși. La Botez a primit numele Toader, fiind al 10-lea din cei 11 copii ai familiei.

În anul 1950 a fost ales Episcop-vicar patriarhal, cu titlul de „Botoșăneanul”, în 1962 a fost ales Episcop al Aradului, în 1973, Mitropolit al Olteniei, în 1977, Mitropolit al Moldovei, iar în 1986, Patriarh al României.

A trecut la Domnul în 30 iulie 2007, păstorind ca arhiereu timp de 57 de ani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

HRISTOS A ÎNVIAT! Botoșănenii au primit Lumina în noaptea sfântă a Învierii (Foto, Video)

astăzi, 01:59
114

Creștinii din Botoșani au mers la biserică, în această noapte a Învierii Domnului, pentru a primi Lumina. Clopotele au răsunat în biserici și în mănăstiri, credincioși...

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
879

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
410

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...