Silvia Luca, noua actriță a Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoșani

Silvia Luca, noua actriță a Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoșani

Echipa Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoșani s-a îmbogățit cu o nouă actriță. De la sfârșitul anului trecut, din echipa talentaților actori face parte și actrița Silvia Luca.

Este frumoasă, talentată și unică prin felul ei de a fi, pentru că în tot ceea ce face pune o parte din sufletul ei. În activitatea sa, a jucat roluri pe scenele teatrelor din Moscova, București și Chișinău și a fost desemnată în anul 2009 unul dintre cei mai populari actori basarabeni.

S-a născut la data de 26 ianuarie 1968, în localitatea Orhei din Republica Moldova. Având inițial intenția de a urma o carieră în balet, Silvia a studiat între anii 1985 – 1989 la Institutul de Cinematografie din Moscova, secția Actorie - Teatru, la profesorii Evghenii Matveev, Anatolii Romașin.

Și-a început activitatea ca actriță în anul 1989 la Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău, pe scena căruia a realizat, printre altele, rolurile: Amaranta în „Un veac de singurătate”, Mona în „Steaua fără nume” ș.a.

Se distinge printr-un joc plin de naturalețe, eleganță și emotivitate. Este numită „o adevărată stea a trupei”. A mai jucat la Teatrul Luceafărul Chișinău, Teatrul de buzunar Chișinău și a colaborat cu Teatrul Rus de Stat „Anton Pavlovici Cehov”, Teatrul National de Operă și Balet din Chișinău, Teatrul Union București și Teatrul de Comedie București.

În 1992, Silvia Luca a fost laureată a Festivalului Teatral „Gheorghe Asachi” din Chișinău pentru „Cel mai bun rol feminin al anului”.

A participat la numeroase festivaluri, atât în țară (Brașov, București, Sibiu, Cluj, Piatra Neamț, Iași) cât și în străinătate (Rusia, Slovacia, Egipt, Ucraina, Turcia)

Silvia Luca s-a bucurat de numeroase premii și distincții de-a lungul carierei: a primit de 5 ori titlul de „Cea mai bună actriță a anului a Republicii Moldova”, în anul 2009 a fost distinsă cu titlul Maestru în Arte din Republica Moldova, în 2013 i s-a acordat gradul profesional „Maestru al scenei” – cel mai înalt grad profesional artistic în statele de funcții ale teatrelor din Republica Moldova, iar în anul 2021 a fost distinsă cu titlul „Artist al poporului” din Republica Moldova.

„Am debutat pe scena Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoșani în spectacolul "Trei surori" după A. P. Cehov (2009), alături de minunatele actrițe ale teatrului. M-am îndrăgostit de atmosfera colegială și de potențialul artistic al trupei. Sper să mă bucur, alături de colegii mei, de aplauzele spectatorilor, de proiecte îndrăznețe și interesante”, a spus Silvia.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vești bune pentru șoferii botoșăneni!

astăzi, 14:24
164

Petrom, liderul pieței carburanților din România, a ieftinit sâmbătă, 9 decembrie 2023, carburanții, pe lângă reducerea promoțională de câte 7 bani pe litru pe care o a...

O ”vizită” la oraș l-a costat scump, a rămas cu bani mai puțini în buzunar

astăzi, 12:57
268

La data de 8 decembrie 2023, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control pe strada Victoriei, din municipiul Botoșani, un autoturism condus de un bărbat, de 39 de ani, din com...

Cât de important este să nu uităm să ne hidratăm. Câtă apă trebuie să bem într-o zi?

astăzi, 12:30
176

Sănătatea organismului uman nu poate fi susținută pe termen lung fără un nivel de hidratare optim. Cu toate acestea, a te asigura de faptul că bei cel puțin 2 litri de apă zilnic nu este &ici...