Școala Populară de Arte, mândră de cursanții săi. „Trupa mică” a fost premiată la Festivalul de Teatru pentru Tineret din Brașov

Școala Populară de Arte, mândră de cursanții săi. „Trupa mică” a fost premiată la Festivalul de Teatru pentru Tineret din Brașov

În perioada 6-7 mai 2022 s-a desfășurat a XII-a ediţie a Festivalului de Teatru pentru Tineret „De-a Râsu’ Plânsu’ ”, organizat de Școala Populară de Arte şi Meserii „Tiberiu Brediceanu” din Braşov.

În concurs au evoluat 14 trupe de teatru din țară și din Republica Moldova cu 6 spectacole, iar „Trupa mică", coordonată de doamna profesor Silvia Răileanu, a reprezentat cu succes Școala Populară de Arte „George Enescu" din Botoșani, la acest festival.

Cei mai mici competitori, ca vârstă, au reușit să convingă juriul, iar piesa „Când pisica nu-i acasă", a impresionat și a obținut premiul pentru „Cel mai bun spectacol", în aplauzele furtunoase ale celor prezenți. Din distribuție au făcut parte: Ghivireagă David, Pavăl Nicholas, Olteanu Șerban, Zorilă Natalia, Pețenchea Eric, Butnariu Elena, Petrariu Sofia, Vițelariu Tudosă Iulia, Sabadac Aida, Stîncescu Katerina, Prisacariu Rareș, Bâcu Ruxandra.

Micii botoșăneni au convins prin prezență de spirit, naturalețe, dezinvoltură, aducând multe zâmbete și aprecieri pe parcursul evoluției de pe scenă. În cadrul festivalului, pe lângă momentul de grup, 3 dintre „șoriceii" din Trupa mică au prezentat câteva momente individuale. Șerban, Rareș și Nicholas au sensibilizat audiența și au demonstrat că la Școala Populară de Arte din Botoșani talentul și munca se împletesc într-un succes garantat. Rareș Prisacariu, în vârstă de doar 6 ani, are o memorie deosebită și a impresionat prin prezentarea inedită, atât a monologurilor „Geniu pustiu", de Mihai Eminescu și „Vlad Țepeș", cât și prin recitare de poezii diverse.

Silvia Răileanu, coordonatorul spectacolului, actriță la Teatrul „Mihai Eminescu" din Botoșani, are în palmares numeroase premii obținute în țară și la nivel internațional, și nu în ultimul rând, se bucură de popularitate în lumea artistică. Este un profesor devotat muncii sale, transmite o dragoste infinită cursanților pe care îi pregătește și mereu surprinde prin proiecte noi, de anvergură.

După cum au relatat organizatorii, scopul festivalului a fost să ofere posibilitatea tinerilor să se exprime prin intermediul teatrului, să-şi demonstreze calităţile artistice, atît cele actoriceşti, cît şi cele dramatic-literare.

Festivalul s-a desfăşurat în regim de concurs şi s-a adresat tinerilor cu aspiraţii spre actorie, regie şi dramaturgie (arta scrisului dramatic).

Din juriu au făcut parte: Carmen Moruz, Directorul Şcolii Populare de Arte şi Meserii ,,Tiberiu Brediceanu” din Braşov, Eduard Burghelea, manager şi actor la Teatrul Bacovia din Bacău, Emanuel Bighe, actor teatrul Tony Bulandra din Târgovişte şi Alexandru Beteringhe, actor al Teatrului Anton Pann din Râmnicu Vâlcea.

(Comunicat de presă)



 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ana Maria Furtună a dispărut de la domiciliu de zile, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 19:38
2

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere de 31 de ani  din satul și comuna Hilișeu Horia, care a părăsit domiciliul la data de 15 mai a.c.,  ...

„Arta, expresia sufletului”, expoziție a Liceului de Artă „Ştefan Luchian”, la Muzeul de Etnografie Botoşani (Foto)

astăzi, 19:10
17

Artele vizuale (pictura, sculptura, gravura şi desenul) devin un instrument important de acordare a propriului eu creator la pulsul lumii contemporane, o descoperire a firescului ascuns în cuvi...

Un incendiu provenit de la un scurtcircuit a cuprins subsolul unui bloc din Botoșani!

astăzi, 18:17
110

Panică, în această după-amiază, pe scara unui bloc de pe Aleea Arcului din municipiul Botoșani, după ce la subsol a izbucnit un incendiu.Locatarii au simțit miros de fum și de plasti...