Salvatorul Iulian Rotariu, în drum spre o nouă provocare. Va alerga 270 de kilometri, non-stop, la Cercul Polar

Salvatorul Iulian Rotariu, în drum spre o nouă provocare. Va alerga 270 de kilometri, non-stop, la Cercul Polar

Miercuri, 19 ianuarie, salvatorul Iulian Rotariu, a plecat spre o nouă provocare. Acesta va alerga 270 de kilometri, non-stop, la Cercul Polar.

Pompierul botoșănean va reprezenta România la ultramaratonul NOMAD din Laponia Finlandeză.

„Șansa nu îți bate la ușă, ea apare atunci când deschizi ușa! Să îngăduie Bunul Dumnezeu să ne revedem sănătoși", transmite Iulian, înainte de a pleca într-o nouă cursă extremă.

După experiența cursei din Antarctica, unde a alergat 250 de kilometri în cinci zile, Iulian dorește să-și depășească limitele la Cercul Polar, având de parcurs o distanță mai mare, dar într-o singură etapă, care să nu depășească patru zile.

Alături de alți 17 dintre cei mai puternici ultramaratoniști din lume, înscriși în competiție, are de alergat 270 de kilometri, non-stop, cursa fiind organizată de Canal Aventure.

Va înfrunta temperaturi de minus 30 - 40 de grade, beneficiind de lumina zilei doar patru din 24 de ore.

La fel ca și celelalte ultramaratoane, această cursă va fi tot autosusţinută, participanții urmând să-și poarte echipamentul și hrana într-un rucsac, care nu trebuie să depășească 15 kilograme. Pe traseu, concurenții pot opri în corturile ridicate de organizatori pentru a mânca și a-și trage sufletul.

Fiind o cursă extremă, numărul participanților a fost limitat de organizatori la 20, fiindu-le permisă înscrierea doar celor care au reușit să facă față unor provocări asemănătoare.

„Așa cum îl știm de ambițios, cu siguranță și această nouă provocare va fi un succes! Picioare de fier, putere și sănătate! Dumnezeu să te ocrotească”, este mesajul transmis de colegii pompieri, pentru Iulian.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar Ortodox: Sfinţii Mari Împăraţi şi întocmai cu Apostolii, Constantin şi Elena

astăzi, 08:12
17

Sfântul Constantin cel Mare (306-337) a fost fiul lui Constanţiu Chlor şi al cinstitei Elena. După moartea tatălui său a luat stăpânirea împărăţiei, cu învoirea î...

Bătrână trimisă în judecată pentru că i-a pus diazepam în cafea unei alte vârstnice și a prădat-o

Vineri, 20 Mai 2022
661

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au anunțat că au finalizat ancheta și au trimis în judecată o inculpată în vârstă de 74 de ani, recidivistă, car...

Colegiul Economic a dat startul balurilor bobocilor de liceu (fotogalerie)

Vineri, 20 Mai 2022
290

Seria balurilor organizate cu și pentru liceenii din Botoșani a debutat cu gala Colegiului Economic „Octav Onicescu”, desfășurată, miercuri seară, la Casa de Cultură a Sindicatelor....