Salvatorul Iulian Rotariu, în drum spre o nouă provocare. Va alerga 270 de kilometri, non-stop, la Cercul Polar

Salvatorul Iulian Rotariu, în drum spre o nouă provocare. Va alerga 270 de kilometri, non-stop, la Cercul Polar

Miercuri, 19 ianuarie, salvatorul Iulian Rotariu, a plecat spre o nouă provocare. Acesta va alerga 270 de kilometri, non-stop, la Cercul Polar.

Pompierul botoșănean va reprezenta România la ultramaratonul NOMAD din Laponia Finlandeză.

„Șansa nu îți bate la ușă, ea apare atunci când deschizi ușa! Să îngăduie Bunul Dumnezeu să ne revedem sănătoși", transmite Iulian, înainte de a pleca într-o nouă cursă extremă.

După experiența cursei din Antarctica, unde a alergat 250 de kilometri în cinci zile, Iulian dorește să-și depășească limitele la Cercul Polar, având de parcurs o distanță mai mare, dar într-o singură etapă, care să nu depășească patru zile.

Alături de alți 17 dintre cei mai puternici ultramaratoniști din lume, înscriși în competiție, are de alergat 270 de kilometri, non-stop, cursa fiind organizată de Canal Aventure.

Va înfrunta temperaturi de minus 30 - 40 de grade, beneficiind de lumina zilei doar patru din 24 de ore.

La fel ca și celelalte ultramaratoane, această cursă va fi tot autosusţinută, participanții urmând să-și poarte echipamentul și hrana într-un rucsac, care nu trebuie să depășească 15 kilograme. Pe traseu, concurenții pot opri în corturile ridicate de organizatori pentru a mânca și a-și trage sufletul.

Fiind o cursă extremă, numărul participanților a fost limitat de organizatori la 20, fiindu-le permisă înscrierea doar celor care au reușit să facă față unor provocări asemănătoare.

„Așa cum îl știm de ambițios, cu siguranță și această nouă provocare va fi un succes! Picioare de fier, putere și sănătate! Dumnezeu să te ocrotească”, este mesajul transmis de colegii pompieri, pentru Iulian.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Preotul care slujește de peste un sfert de secol în Biserica-simbol a Botoșanilor: ”Din Cenușăreasa orașului a ajuns o frumoasă mireasă a lui Hristos!” (Foto, Video)

astăzi, 10:08
43

Pr. Dumitru-Florentin Mateciuc, născut pe 9 octombrie 1964, este licenţiat al Facultăţii de Teologie Bucureşti. De 26 de ani slujește în biserica-simbol a orașului Botoșani, care astăzi...

Deficitul de judecători la Botoșani s-a mai redus, dar suntem încă în topul național!

astăzi, 09:42
36

Dacă în luna februarie județul Botoșani se afla pe primul loc în România, cu cel mai mare deficit de judecători, situația s-a mai îmbunătățit: am coborât pe locul...

Deschiderea oficială a Olimpiadei Naționale de Limba ucraineană la Botoșani (Foto)

astăzi, 09:22
116

În perioada 22-25 aprilie 2024, la Botoșani se desfășoară a XXX-a ediție a Olimpiadei naționale de limba și literatura ucraineană maternă – etapa națională, un eveniment de pres...