„Promenada inimilor” din Botoșani va avea loc și în acest an

„Promenada inimilor” din Botoșani va avea loc și în acest an

Clubul „Rotary” din Botoșani informează că, împreună cu Societatea Română de Cardiologie și Fundația Română a Inimii, relansează Campania „Promenada Inimilor 2020”, cu ocazia Săptămânii Mondiale a Inimii, sub sloganul „Totul pentru Inima Ta”.

Practic, se va amenaja un traseu accesibil plimbărilor zilnice, organizatorii reamintind tuturor „că activitatea fizică zilnică este cel mai bun mijloc al menținerii sănătății, inclusiv a sănătății inimilor noastre”.

„La fiecare 30 de minute, un român face infarct miocardic. Unul din trei români suferă de hipertensiune arterială. Şapte milioane de români suferă de una dintre manifestările generalizate ale bolilor cardiovasculare. Din fericire, TOATE aceste boli pot fi prevenite, iar mişcarea zilnică este elementul central al optimizării  modului nostru de viaţă! Bineînțeles, respectând normele de protecție impuse de pandemia cu SARS-CoV-2! Noi ne-am pus inima la treabă, celebrând Ziua Mondială a Inimii (29 septembrie). Tu ce faci?”, spune prof. dr. Dan Gaiţă – membru în Comitetul de Conducere al Societății Române de Cardiologie.

Traseul din Botoșani are o lungime de 3 kilometri, începând din Centrul Vechi – Statuia Maior Ignat, continuând cu Strada Armeană și terminând cu cimitirul Armenesc.

„Campania își propune să mobilizeze câți mai mulți botoșăneni să facă mișcare, să își amintească de importanța promenadei ca modalitate de relaxare, dar și de menținere sau îmbunătățire a metabolismului. Traseul este unul accesibil oricărui doritor, pe care îl așteptăm”, a spus Mihai-Sorin Popovici, preşedintele Clubului „Rotary” din Botoșani.

Campania este inţiată de Fundaţia Irlandeză a Inimii şi implementată deja în peste 10 ţări europene. „Promenada Inimilor” a avut un succes răsunător şi printre români. În România, programul a fost lansat în 2013, antrenând participarea a mii de persoane ce și-au propus ca obiectiv major menținerea propriei sănătăți.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Poliția din Botoșani în alertă: O fată de 14 ani a dispărut de acasă, sunați la 112 dacă știți ceva despre ea!

Marţi, 7 Mai 2024
99

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei minore de 14 ani, din comuna satul Sârbi, comuna Vlăsinești, care marți, în jurul orei 16:00, a părăsit domic...

Specialiștii antidrog, la datorie și în perioada Sărbătorilor!

Marţi, 7 Mai 2024
61

În perioada minivacanțe de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale, specialiștii antidrog au desfășurat activități specifice de informare, evaluare, consiliere şi asistență specializată pen...

Sancțiuni de sute de mii de lei aplicate de polițiștii botoșăneni în perioada sărbătorilor!

Marţi, 7 Mai 2024
66

Astfel, în medie, zilnic au acționat peste 150 de polițiști, fiind organizate 32 de  acțiuni punctuale, atât în zona localurilor publice și a celor în care se formeaz...