Pompierul Iulian Rotariu este pe primul loc în cursa din Laponia Finlandeză

Pompierul Iulian Rotariu este pe primul loc în cursa din Laponia Finlandeză

Iulian Rotariu, salvatorul botoșănean, a început de luni cursa la ultramaratonul NOMAD din Laponia Finlandeză și a parcurs deja 84 de kilometri din cei 270, clasându-se astfel pe primul loc.

Acesta are un avans de 15 kilometri față de ocupantul locului doi.

Temperaturile pe care le are de îndurat sunt de minus 40 de grade, iar stratul consistent de zăpadă și faptul că are de parcurs 270 de kilometri fără oprire fac o misiune aproape imposibilă.

Cursa este organizată tot de Canal Aventure. Numărul participanților a fost limitat de organizatori la 20, fiindu-le permisă înscrierea doar celor care au reușit să finalizeze provocări asemănătoare.

Iulian Rotariu va alerga, și de această dată, în scop caritabil, pentru a sprijini activitatea Asociației Părinților Copiilor cu Autism din Botoșani.  

„Cursă ușoară îți dorim! Suntem cu gândul alături de tine, Iulian”, este mesajul pe care colegii pompieri i-l transmit lui Iulian.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
854

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
8275

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1297

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...