Mica Unire sărbătorită la Viișoara cu cozonac, ceai fierbinte, cântece patriotice și Hora Unirii (fotogalerie)

Mica Unire sărbătorită la Viișoara cu cozonac, ceai fierbinte, cântece patriotice și Hora Unirii (fotogalerie)

La împlinirea celor 163 de ani de la Mica Unire, Primăria comunei Viișoara, reprezentată de primarul Rîmbu Laurențiu, împreună cu Școala Gimnazială „Dimitrie Brândză” din Viișoara, reprezentată de directoarea Ceică Cristina Luminița și Școala Gimnazială Nr. 1 din Rădăuți – Prut, reprezentată de profesoara Matei Ionela Carmen și-au unit forțele în cadrul unui proiect dedicat sărbătoririi zilei de 24 ianuarie.

Activitatea principală s-a desfășurat în curtea școlii unde elevii, fluturând cu mândrie tricolorul, au susținut un scurt program artistic format din cântece patriotice. Au cântat cu entuziasm, îmbrăcați cu frumosul port autentic românesc, atât elevii Școlii Gimnaziale „Dimitrie Brândză”, cât și elevele de la Școala Gimnazială Nr. 1 din Rădăuți Prut.

Alături de elevi au fost cadrele didactice Farcaș Otilia, Bărăncianu Daniela, Bahrin Denise Layla, Moscalu Maria, Epure Violeta și Străjeriu Dragoș Gabriel. Din partea primăriei au participat și vice-primarul Epure Daniel, asistentul social Epure Cristian Giani, precum și reprezentantul ISU Viișoara Horodincu Andrei.

La activitate au participat și câțiva părinți, restricțiile impuse din cauza pandemiei nepermițând participarea unui număr mare de persoane. 

Pentru a uita puțin de gerul pătrunzător, copiii au primit ceai cald și cozonac și, la final, toată lumea a încins o Horă mare, o Horă a Unirii în jurul unui foc de tabără, unii dintre elevi purtând cu îndrăzneală și torțele înflăcărate.

„Suntem puțini ca număr în comuna Viișoara, dar istoria ne-a dovedit că putem face și lucruri mărețe dacă ne unim și acționăm împreună. Acesta a fost sentimentul care s-a simțit la Viișoara. Cu atât mai mult, cu cât unul dintre satele componente ale comunei poartă numele Cuza Vodă, în cinstea marelui domnitor Alexandru Ioan Cuza. Nu puteam trece cu vederea un moment atât de important în istoria comunei noastre”, au declarat organizatorii evenimentului.

















 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
846

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
8098

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1296

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...