Pompierul Iulian Rotariu a făcut primii pași în Laponia. Tot mai aproape de cursa de la Cercul Polar

Pompierul Iulian Rotariu a făcut primii pași în Laponia. Tot mai aproape de cursa de la Cercul Polar

Iulian Rotariu, salvatorul botoșănean, a pășit cu siguranță, încredere și forță în Laponia. După un drum lung, obositor, miercuri seară a ajuns în capitala Finlandei și este pregătit să alerge 270 de kilometri, non – stop, la Cercul Polar.

În ciuda oboselii, pompieri a ieșit să alerge, pentru a se obișnui cu temperaturile extrem de scăzute.

În perioada 24 – 28 ianuarie 2022, Iulian Rotariu va reprezenta România la ultramaratonul NOMAD din Laponia Finlandeză. Alături de alți 17 dintre cei mai puternici ultramaratoniști din lume, înscriși în competiție, el va trebui să alerge 270 de kilometri, non-stop, cursa fiind organizată de Canal Aventure. Va înfrunta temperaturi de -30°C -40°C, beneficiind de lumina zilei doar patru din 24 de ore.

La fel ca și celelalte ultramaratoane, această cursă va fi tot autosusţinută, participanții urmând să-și poarte echipamentul și hrana într-un rucsac, care nu trebuie să depășească 15 kilograme. Pe traseu, concurenții pot opri în corturile ridicate de organizatori pentru a mânca și a-și trage sufletul.

Fiind o cursă extremă, numărul participanților a fost limitat de organizatori la 20, fiindu-le permisă înscrierea doar celor care au reușit să facă față unor provocări asemănătoare.

Drumuri fără obstacole și multă putere, Iulian”, i-au urat colegii din cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (IJSU) din Botoșani.


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Atelierele de creație „Simbol și meșteșug în încondeierea ouălor”, ediția a IV-a

astăzi, 10:49
57

Muzeul Județean Botoșani, Secția de Artă Plastică – Etnografie, organizează, în parteneriat cu Liceul Tehnologic Bucecea, atelierele de creație intitulate „Simbol și meșteș...

Calendar Ortodox: Sfinţii Mari Împăraţi şi întocmai cu Apostolii, Constantin şi Elena

astăzi, 08:12
96

Sfântul Constantin cel Mare (306-337) a fost fiul lui Constanţiu Chlor şi al cinstitei Elena. După moartea tatălui său a luat stăpânirea împărăţiei, cu învoirea î...

Bătrână trimisă în judecată pentru că i-a pus diazepam în cafea unei alte vârstnice și a prădat-o

Vineri, 20 Mai 2022
1017

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au anunțat că au finalizat ancheta și au trimis în judecată o inculpată în vârstă de 74 de ani, recidivistă, car...