Pompierii botoșăneni, pe podiumul „Cupei Odessos” din Bulgaria (fotogalerie)

Pompierii botoșăneni, pe podiumul „Cupei Odessos” din Bulgaria (fotogalerie)

Lotul sportiv al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (IJSU) din Botoșani s-a clasat pe locul al treilea la „Ștafeta 4x100 metri” din cadrul celei de a șaptea ediții a „Cupei Odessos”, desfășurată în Bulgaria, transmite purtătorul de cuvânt al instituției, locotenentul Dorina Lupu.

Potrivit sursei citate, competiția, destinată întrecerilor sportive în probe de specialitate ale pompierilor profesioniști, s-a desfășurat în perioada 27 septembrie – 1 octombrie a.c., în Varna. La startul concursului s-au aliniat nouă echipe de pompieri sportivi din Ucraina, Cehia, Republica Moldova, România și Bulgaria.

România a fost reprezentată de pompierii botoșăneni, care au acceptat invitația Clubului Fire-Fighting Applied Sports – Varna din Bulgaria.

Au fost patru probe de concurs: „Scara de fereastră”, „Pista cu obstacole pe 100 metri”, „Ștafeta 4x100 metri” și „Realizarea dispozitivului de intervenție la motopompă”. Competiția „are ca scop atât dezvoltarea relaţiilor de colaborare dintre pompierii profesionişti, cât şi îmbunătăţirea pregătirii profesionale a competitorilor”, afirmă Dorina Lupu.

Salvatorii botoșăneni și-au testat aptitudinile și deprinderile necesare îndeplinirii acțiunilor de intervenție în situații de urgență. La „Ștafeta 4x100 metri” au urcat pe podium, alături de pompierii din Cehia și Republica Moldova”, precizează oficialul IJSU.

Pompierii botoșăneni nu sunt la prima experiență de acest gen. În 2014, la prima ediție a concursului, lt. Adrian Loluță și plt. adj. Dorin Sobariu au făcut parte din lotul reprezentativ al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, care a ocupat locul I, iar în 2019, plt.adj. Dorin Sobariu a obținut locul III individual la proba „Pista cu obstacole pe 100 m – Națiuni”.






 

 

Spune-ne opinia ta