Polițiștii botoșăneni au fost alături de copii, pentru promovarea siguranței pe internet și a respectării regulilor de circulație (fotogalerie)

Polițiștii botoșăneni au fost alături de copii, pentru promovarea siguranței pe internet și a respectării regulilor de circulație (fotogalerie)

La data de 17 august 2022, poliţiştii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din Botoşani au fost alături de copiii din cadrul Grădiniţei cu Program Prelungit nr. 22 din Botoșani, în mijlocul cărora au derulat activităţi de informare pe 2 teme: prevenirea victimizării minorilor prin infracţiuni informatice, precum şi respectarea regulilor de circulaţie rutieră.

Activitatea a avut loc în colaborare cu Asociaţia OvidiuRo.

Siguranţa pe internet a fost unul din subiectele dezbătute de poliţişti cu preșcolarii. Recomandările generale privesc protejarea datelor personale, evitarea discuţiilor cu persoane cunoscute pe internet, adoptarea unui limbaj corespunzător sau implicarea părinţilor în activităţile desfăşurate în spaţiul digital.

Prevenirea victimizării prin infracțiuni informatice reprezintă o prioritate a Poliției Române pentru anul 2022, copiii și tinerii reprezentând unul din grupurile țintă ale activităților preventive, întrucât aceștia petrec timp în spațiul virtual.

De asemenea, s-au purtat discuţii despre regulile care trebuie respectate pe stradă : traversarea străzii prin locurile special amenajate, semnificaţia culorilor semaforului electric, obligaţii ce trebuie respectate în calitate de biciclist, alegerea unor locuri de joacă ferite de orice pericol.

Activităţi similare vor avea loc şi la nivelul altor unităţi şcolare din judeţ.




 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Circ politic în ședința de CL, s-a lăsat și cu jigniri. Primar: „Pietrele mai lipsesc și crucea...” (foto, video)

Joi, 28 Martie 2024
1142

În prag de campanie electorală politicienii nu mai țin cont de nimic. Ședința de Consiliul Local a Primăriei municipiului Botoșani din cursul zilei de joi, 28 martie 2024, s-a lăsat cu o ...

Calvar pentru șoferi pe strada Pacea, consilier nemulțumit de... asfaltare (foto, video)

Joi, 28 Martie 2024
716

În plenul ședinței de Consiliul Local de luna trecută, consilierul Maxim Maricel s-a declarat nemulțumit de faptul că nu intervine nimeni pe strada Pacea, acolo unde șoferii se „chin...

Zilele municipiului Botoșani sub semnul întrebării, consilierii nu au votat proiectul: „A picat, clar. Bucurați-vă” (foto, video)

Joi, 28 Martie 2024
416

Raluca Curelariu, consilier local din partea partidului USR – Filiala Botoșani, a avut o interpelare în acest sens, punând spre dezbatere un amendament la acest proiect.„N...