Planta care ajută în bolile inflamatorii. Conține o substanță care are efect similar ibuprofenului

Planta care ajută în bolile inflamatorii. Conține o substanță care are efect similar ibuprofenului

Mai multe mirodenii cunoscute în bucătăria asiatică s-au dovedit a avea și proprietăți antiinflamatorii. Ele pot ajuta astfel în diminuarea inflamațiilor și a durerilor prezente în artrita reumatoidă, scrie antena3.ro.

Turmericul este o mirodenie de culoare portocalie care poate da mâncărurilor un gust aparte. Mirodenia poate fi de ajutor în bolile inflamatorii datorită conținutului mare de curcumină, o substanță care are efect similar ibuprofenului, adică de reducere a durerii.

Mirodenia este folosită de foarte multă vreme în medicina tradițională asiatică pentru beneficiile sale antiinflamatorii.

Potrivit sursei citate, un consum regulat de turmeric poate încetini dezvoltarea osteoporozei și artritei reumatoide.

Ghimbirul este o altă mirodenie cunoscută în bucătăria asiatică.

Este dulce, picantă și bogată în antioxidanți. Substanța care-i dă ghimbirului aroma puternică și proprietățile medicinale este gingerolul despre care se știe că poate ajuta la diminuarea atât a inflamației, cât și a durerilor musculare.

În plus, ghimbirul este util în reducerea nivelului ridicate de colesterol, îmbunătățește funcționarea creierului, ajută în tratamentul indigestiei și se consideră că diminuează riscul de cancer. Ghimbirul poate fi folosit atât proaspăt, cât și uscat.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

astăzi, 19:09
224

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

astăzi, 17:41
286

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

astăzi, 16:43
657

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...