Pentru cunoscători: fondatorul Fleetwood Mac, Peter Green, a murit

Pentru cunoscători: fondatorul Fleetwood Mac, Peter Green, a murit

Co-fondatorul celebrului grup britanic Fleetwood Mac, Peter Green, a murit la 73 de ani. Anunțul a fost făcut sâmbătă de avocaţii familiei sale, informează AFP.

Unul din cei mai mari virtuozi ai chitarei blues şi rock - al cărui talent şi stil foarte fluid l-au impresionat pe B.B. King - a fondat Fleetwood Mac împreună cu bateristul Mick Fleetwood, la Londra, în 1967.

Autorul unor titluri precum "Albatross" şi "Oh Well", care au modelat stilul grupului şi l-au făcut celebru în lume, el a compus şi "Black Magic Woman", imortalizat apoi de Carlos Santana în 1970.

Peter Green a fost unul dintre cei opt membri ai trupei care a fost inclus în Rock Roll Hall of Fame în 1998.

25.07.2020 va rămâne în istorie ca ziua în care a trecut în neființă una din cele mai creative minți din muzica contemporană.

Vă propunem să revedeți sau să ascultați astăzi una din cele mai reprezentative creații ale secolului XX: Albatross, o creație impresionantă marca Peter Green.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elevii participanți la olimpiadele internaționale vor susține mâine prima probă a Bacalaureatului!

Luni, 20 Mai 2024
92

Proba obligatorie a profilului, Matematică sau Istorie, se va desfășura pe 22 mai. În data de 23 mai are loc proba la alegere a profilului și specializării, iar elevii care învață &...

Prognoza meteo pentru perioada următoare: Când vine vara și unde vor fi vijelii!

Luni, 20 Mai 2024
269

Meteorologii anunță că, în perioada imediat următoare, temperaturile vor fi în creștere, dar ne așteaptă și episoade cu ploi, vijelii, grindină și vânt intens.20 - 27 m...

Armata Română organizează o nouă campanie de recrutare rezerviști voluntari!

Luni, 20 Mai 2024
132

Sunt disponibile 4.936 de locuri de rezervişti voluntari (ofiţeri, maiştri militari, subofiţeri, gradaţi şi soldaţi) în unităţi militare de pe întregul teritoriu naţional.&rd...