Penitenciarul Botoșani și-a deschis porțile la ceas aniversar: Sute de copii și adulți curioși au trecut pragul instituției! (foto)

Pe 29 iunie, de Sfinții Apostoli Petru și Pavel, este și ziua polițiștilor de penitenciar. Ocazie cu care Penitenciarul din Botoșani și-a deschis porțile pentru publicul larg.

Au pășit pragul unității cu emoții și ușor temători, dar au găsit aici polițiști de penitenciare profesioniști, omenoși, foarte implicați și dedicați profesiei.

Vizitatorii au fost alături câteva ore, timp în care au avut posibilitatea de a cunoaște îndeaproape oamenii ce poartă cu mândrie uniforma, precum și activitatea zilnică pe care aceștia o desfășoară.

Cei prezenți au putut admira tehnica din dotarea structurii operative, precum și frumoase articole realizate în cadrul atelierelor ocupaționale.

Atracția celor mici a fost însă turul cu autospecialele din dotare, însoțit de sunetul sirenelor. Și au fost tare încântați!  Dar mai mult decât atât, vizitatorii au plecat încrezători în misiunea instituției și îndeplinirea rolului pe care îl are în cadrul sistemului de Ordine publică și siguranță națională, prin bravii săi polițiști de penitenciare. 

De asemenea, în cadru solemn, 44 de polițiști merituoși au fost avansați în gradul profesional următor, înainte de împlinirea stagiului minim.

Pentru ca bucuria să fie deplină, cei mai mari susținători au avut ocazia să petreacă câteva ore alături de eroii lor, părinții polițiști.












 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Hidrologii anunță că există în continuare risc de inundații pe Jijia și afluenții săi!

astăzi, 12:59
31

Hidrologii au anunțat că, în continuare, există risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia și au prelungit codul galben pânâ mâine, la ora 12:00. Fen...

Primele rezultate la Evaluarea Națională la Botoșani: Niciun elev nu a obținut media 10!

astăzi, 12:21
762

Ca și în anii precedenți, rezultatele la Evaluare Națională sunt publicate în format anonimizat. După afișarea primelor rezultate, elevii nemulțumiți de note pot depune contestați...

Încă o șansă să fii polițist: Posturi de ofițer scoase la concurs prin sursă externă la Botoșani!

astăzi, 11:43
411

Poliția Română anunță desfășurarea unui concurs pentru ocuparea posturilor vacante de ofițeri de poliție existente la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, prin î...