Paraclisul Seminarului Teologic din Dorohoi, sfințit la 100 de ani de la înființare (video)

În orașul botoșănean Dorohoi au loc zilele acestea diferite evenimente deosebite cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la înființarea Seminarului Teologic și a 30 de ani de la reactivarea liceului.

Astfel, sâmbătă, 23 septembrie, Centenarul a fost marcat prin sfințirea paraclisului școlii, slujba fiind oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, și de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal.

După întâmpinarea celor doi ierarhi ai Bisericii noastre, soborul s-a îndreptat spre locașul de rugăciune aflat în clădirea seminarului, unde au uns zidurile cu Sfântuul și Marele Mir, au sfințit și pecetluit Sfânta Masă și au binecuvântat pictura paraclisului.

Doxologia.ro scrie că paraclisul cu hramul „Sfântul Ioan Iacob Hozevitul” a fost amenajat și înfrumusețat între anii 2007 – 2023 prin osteneala și purtarea de grijă a vrednicului de pomenire preot director Constantin Muha.

În continuare, după ce PS Varlaam Ploieșteanul le-a citit celor prezenți rugăciunea cea mare de dezlegare, clericii au săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de Părintele Episcop-vicar patriarhal, care le-a vorbit celor prezenți despre rolul unui locaș de rugăciune în incinta seminariilor teologice.

La eveniment au participat zeci de enoriași, dar și oficialități botoșănene, precum prof. Bogdan Suruciuc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani, subprefectul județului Botoșani, Tiberiu Manolache, deputatul Dan Constantin Șlincu, primarul municipiului Dorohoi, Dorin Alexandrescu.

Mai multe despre acest eveniment puteți urmări în videoclipul de mai jos. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Anastasia: Fata de 13 ani a plecat astăzi de acasă!

astăzi, 20:55

Minora a părăsit domiciliul în această după amiază, fără a preciza unde merge, iar din acel moment nu a mai putut fi contactată și nici nu a luat legătura cu familia. Podariu Anasta...

Ordinul de protecție, neluat în serios de botoșăneni: Încă doi bărbați arestați pentru încălcarea acestuia!

astăzi, 19:50

În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că acesta ar fi încălcat ordinal de protecție provizoriu emis de polițiști, la solicitarea soției sale, pentru fapta de violenț...

BLOCADA la Botoșani: Aproximativ 50 de conducători auto au devenit pietoni în weekendul care a trecut!

astăzi, 18:52

Activitățile desfășurate au avut drept scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consu...