Paraclisul Seminarului Teologic din Dorohoi, sfințit la 100 de ani de la înființare (video)

În orașul botoșănean Dorohoi au loc zilele acestea diferite evenimente deosebite cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la înființarea Seminarului Teologic și a 30 de ani de la reactivarea liceului.

Paraclisul Seminarului Teologic din Dorohoi, sfințit la 100 de ani de la înființare (video)

Astfel, sâmbătă, 23 septembrie, Centenarul a fost marcat prin sfințirea paraclisului școlii, slujba fiind oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, și de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal.

După întâmpinarea celor doi ierarhi ai Bisericii noastre, soborul s-a îndreptat spre locașul de rugăciune aflat în clădirea seminarului, unde au uns zidurile cu Sfântuul și Marele Mir, au sfințit și pecetluit Sfânta Masă și au binecuvântat pictura paraclisului.

Doxologia.ro scrie că paraclisul cu hramul „Sfântul Ioan Iacob Hozevitul” a fost amenajat și înfrumusețat între anii 2007 – 2023 prin osteneala și purtarea de grijă a vrednicului de pomenire preot director Constantin Muha.

În continuare, după ce PS Varlaam Ploieșteanul le-a citit celor prezenți rugăciunea cea mare de dezlegare, clericii au săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de Părintele Episcop-vicar patriarhal, care le-a vorbit celor prezenți despre rolul unui locaș de rugăciune în incinta seminariilor teologice.

La eveniment au participat zeci de enoriași, dar și oficialități botoșănene, precum prof. Bogdan Suruciuc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani, subprefectul județului Botoșani, Tiberiu Manolache, deputatul Dan Constantin Șlincu, primarul municipiului Dorohoi, Dorin Alexandrescu.

Mai multe despre acest eveniment puteți urmări în videoclipul de mai jos. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Interviu cu un botoșănean, make-up artistul vedetelor din capitală. „Sunteți frumoase, fetelor!” (foto)

Luni, 4 Decembrie 2023
1323

Alexandru Tanasă sau Alex, așa cum îi spun apropiații, este din comuna Drăgușeni, județul Botoșani și se poate lăuda cu un palmares impresionant la vârsta lui. Și-a dorit să fie...

Ample acțiuni cu polițiști, jandarmi și polițiști de frontieră, s-a lăsat cu amenzi și permise reținute

Luni, 4 Decembrie 2023
301

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 7 acțiuni punctuale în Darabani, Săveni, Botoșani, Flămânzi, Bucecea și Dorohoi, în cadrul acțiunii BLOCADA,...

(Și) personalul TESA de la „Mavromati” continuă protestele (foto, video)

Luni, 4 Decembrie 2023
104

Continuă protestele și la Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani. Personalul TESA a ieșit, pentru a 11-a zi, în fața unității sanitare în semn de prote...