Paraclisul Seminarului Teologic din Dorohoi, sfințit la 100 de ani de la înființare (video)

În orașul botoșănean Dorohoi au loc zilele acestea diferite evenimente deosebite cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la înființarea Seminarului Teologic și a 30 de ani de la reactivarea liceului.

Paraclisul Seminarului Teologic din Dorohoi, sfințit la 100 de ani de la înființare (video)

Astfel, sâmbătă, 23 septembrie, Centenarul a fost marcat prin sfințirea paraclisului școlii, slujba fiind oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, și de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal.

După întâmpinarea celor doi ierarhi ai Bisericii noastre, soborul s-a îndreptat spre locașul de rugăciune aflat în clădirea seminarului, unde au uns zidurile cu Sfântuul și Marele Mir, au sfințit și pecetluit Sfânta Masă și au binecuvântat pictura paraclisului.

Doxologia.ro scrie că paraclisul cu hramul „Sfântul Ioan Iacob Hozevitul” a fost amenajat și înfrumusețat între anii 2007 – 2023 prin osteneala și purtarea de grijă a vrednicului de pomenire preot director Constantin Muha.

În continuare, după ce PS Varlaam Ploieșteanul le-a citit celor prezenți rugăciunea cea mare de dezlegare, clericii au săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de Părintele Episcop-vicar patriarhal, care le-a vorbit celor prezenți despre rolul unui locaș de rugăciune în incinta seminariilor teologice.

La eveniment au participat zeci de enoriași, dar și oficialități botoșănene, precum prof. Bogdan Suruciuc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani, subprefectul județului Botoșani, Tiberiu Manolache, deputatul Dan Constantin Șlincu, primarul municipiului Dorohoi, Dorin Alexandrescu.

Mai multe despre acest eveniment puteți urmări în videoclipul de mai jos. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani pierde și meciul din a doua rundă de SuperLigă!

Vineri, 19 Iulie 2024
288

FC Botoșani a întâlnit în a doua etapă din noul sezon al SuperLigii României pe echipa Poli Iași. Meciul disputat între cele două echipe moldovene a început la ...

Copiii unei Case de Tip Familial din județ, informați de polițiști despre riscurile consumului de droguri! (foto)

Vineri, 19 Iulie 2024
104

În cadrul campaniei „Dincolo de aparenţe”, au fost purtate discuții cu minorii Casei de Tip Familial „Cuore" Pomârla, care au vizat legislaţia în vigoare &i...

Pompierii botoșăneni, alături de copiii aflați în tabără, ce informații le-au transmis! (foto)

Vineri, 19 Iulie 2024
67

Au fost implicați elevi cu vârsta cuprinsă între 6 și 16 ani din comuna Vorona, iar pompierii le-au explicat copiilor cele mai importante măsuri de protejare a vieții: cum să acțion...