O parohie din județul Botoșani are casă socială nouă, așezământul a fost sfințit de Nichifor Botoșăneanul!

Preotul paroh a fost hirotesit la rangul de iconom stavrofor pentru întreaga trudă depusă de-a lungul anilor.

În Parohia „Nașterea Maicii Domnului” din Străteni, comuna Lozna, Protopopiatul Dorohoi, Preasfinţitul Părinte Nichifor Botoşăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, a săvârșit sâmbătă dimineață, Sfânta Liturghie și a sfințit o casă socială.

Clădirea, care va fi folosită ca așezământ pentru nevoile pastorale ale comunității parohiale, a fost ridicată și amenajată în ultimii doi ani.

La final, părintele paroh Alexandru Constantin Gălbău a ținut un cuvânt de recunoștință și a primit, din partea Mitropolitului Moldovei și Bucovinei, rangul de iconom stavrofor, pentru întreaga lucrare săvârșită în comunitate.

Casa socială are o suprafață de 160 de mp și cuprinde o cameră morturară, o sală de mese, bucătăria și biroul parohial dimpreună cu biblioteca, scrie doxologia.ro.

Tot sâmbătă după-amiază, ierarhul a fost prezent la slujba Vecerniei în Parohia Strahova, Protopopiatul Dorohoi.

Duminică, 4 august, în Duminica a 6-a după Rusalii, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, iar Preasfinţitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, va sluji Sfânta Liturghie în Parohia Petru Vodă din Protopopiatul Ceahlău, județul Neamț.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

A plătit 2.000 de euro pentru dreptul de a rămâne ilegal într-un stat Schengen!

astăzi, 12:57

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca efectuează cercetări în privinţa unui bărbat, cu cetățenie R. Moldova, care a prezentat la controlul de...

Gest admirabil al unui pompier botoșănean: Și-a ”dăruit” ziua de naștere copiilor sinistraților din Galați! (Foto)

astăzi, 11:52

Copiii văd și simt lucrurile altfel, iar aceste zile, în care s-au văzut nevoiți să își părăsească propria casă, le vor rămâne în minte pentru totdeauna. Sunt putern...

Postul Părintelui Ionică, scos la concurs. Cine se poate înscrie și care sunt condițiile!

astăzi, 11:23

Dintre cele trei posturi clericale anunțate de Mitropolia Moldovei, două sunt din județul Botoșani. Este vorba despre postul de preot paroh la Parohia ”Izvorul Tămăduirii” din mun...